Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή φορτίου οροφής υπογείου - Ενημέρωση φακέλου;


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω κτίριο μονόροφο με υπόγειο. Ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη μείωση των φορτίων της οροφής υπογείου, για λόγους οικονομίας, κατά την φάση κατασκεύης, όπως και έγινε με αλλαγή ξυλοτύπου (μόνο αλλαγή οπλισμών). Επειδή το φορτίο της αρχικής μελέτης ήταν μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει το ΦΕΚ45 και το νέο είναι ακριβώς όσο ορίζει το ΦΕΚ (άρα όλα νόμιμα) θέλω απλά να ενημερώσω τον φάκελο της άδειας. Πρέπει να πω ότι δεν έχει βγάλει ρεύμα, ούτε έχει κλείσει ο φάκελος του ΙΚΑ. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τι πρέπει να κάνω για να ενημερώσω τον φάκελο της πολεοδομίας? Πρέπει να πληρωθούν εκ νέου τα φορολογικά και αμοιβές? Η αλλαγή ήταν πολύ απλή λόγω της θέσης φορτίου.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου 'Αρη.

Θα υποβάλεις τον τροποποιημένο ξυλότυπο με τις νέες παραδοχές φορτίων που έχεις πάρει και μια τεχνική έκθεση που θα εξηγείς τους λόγους της αλλαγής. Δεν πιστεύω να σου ζητήσουν κατάθεση νέας αμοιβής οπότε ξανά ΦΕΜ κλπ, αφού στην έκθεση θα το περιγράφεις σαν μικρής κλίμακας αλλαγή. Στην τελική, σε αυτές τις περιπτώσεις, άν προκύψει θέμα, αρμόδιος σύμφωνα με την νομοθεσία είναι ο προϊστάμενος της πολεοδομίας να κρίνει αν χρειάζεται κατάθεση αμοιβής. Δεν ξέρω αν βοήθησα, αλλά έτσι θα το αντιμετώπιζα.

Link to comment
Share on other sites

Ο ελεγκτής των στατικών θα σου βάλει ένα ποσοστό αμοιβής επί του ποσού που υπολογίζεται σαν να γινόταν όλο από την αρχή. Στην περίπτωσή σου το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να είναι πχ 5%. Αν όμως το ζητήσεις μπορεί και να μη βάλει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ανάλογη περίπτωση μου επέβαλε ένα ποσοστό πληρωμής όπως λέει και ο Χάρης. Το προσπάθησα να μην γίνει καμία πληρωμή, αλλά ο προϊστάμενος επέμενε, γιατί έστω με την κατάθεση ελάχιστης αμοιβής δικαιολογούν, όπως μου είπε, ότι κάποια στιγμή δεν θα τους ζητήσω εξηγήσεις γιατί προώθησαν φάκελο χωρίς την αμοιβή μου. Θέλουν δηλαδή να είναι καλυμμένοι μιας και όλες οι συνεννοήσεις γίνονται βλέπεις στα λόγια.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Άρα ότι πιάσουμε και σίγουρα όχι ολόκληρη η αμοιβή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.