Πάνος Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2012 συμφωνω για ΕΕΜΚ αλλα δυστυχως δε το δεχονται ολες οι πολεοδομιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimalexandrou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Καλησπέρα στους συμπάσχοντες... επειδή όσο και να το ψάχνω δεν βγάζω άκρη, η περίπτωση επέκτασης του εξώστη σε βάρος του διαμερίσματος συνιστά, τελικά, παράβαση? Μετά από αρκετή σκέψη, καταλήγω μάλλον στα εξής: 1. Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση αν δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις (με τη λογική: επηρρεάζεται=αυξάνεται) 2. Αν γίνει τακτοποίηση (υπάρχουν και άλλες παραβάσεις), πρέπει να δηλωθεί με αναλυτικό για την μετακίνηση του εξωτερικού τοίχου (καθαίρεση αρχικού+χτίσιμο νέου, παρόλο που χτίστηκε εξ' αρχής έτσι).. Δεν μπορω να σκεφτώ κάτι καλύτερο.... Έχει κάνεις άποψη επί του θέματος?? Έχω 2 τέτοιες περιπτώσεις και έχω κολλήσει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2012 Πολύ σωστά έχεις καταλήξει, εκεί που κατέληξες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimalexandrou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2012 Ευχαριστώ πολύ! Αν υπάρχουν και άλλες απόψεις για τον τρόπο υπολογισμού του αναλυτικού (αντί για γκρέμισμα-χτίσιμο του τοίχου) είναι ευπρόσδεκτες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogosxydas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2012 Είχα ίδια περίπτωση. Πήγα λοιπόν στο ΥΠΕΚΑ και μου απάντησαν ότι δεν αποτελεί αυθαιρεσία (!) και δεν είναι ανάγκη να πληρώσει πρόστιμο. Στην περίπτωσή μου είχα και άλλες αυθαιρεσίες, οπότε μου πρότειναν να μην βάλω πρόστιμο στη μείωση εμβαδού, φυσικά όμως να το αναφέρω σε τεχνική έκθεση και διάγραμμα κάλυψης. Το ίδιο ισχύει για μείωση ύψους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimalexandrou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2012 (edited) Πολύ ενδιαφέρον!....πρόσφατα έμαθα για περίπτωση στην Κρήτη, πάντως, όπου έχει πέσει πρόστιμο διατήρησης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου έχει συμβεί αυτό ακριβώς (μετακίνηση τοίχους σε βάρος του διαμερίσματος)... δεν βγαίνει άκρη... Οι φωστήρες του ΥΠΕΚΑ πρέπει να το βγάλουν έστω και σε FAQ γιατί έχει προκληθεί αρκετή σύγχυση... μετά από αυτό που είπες, πάντως, σκέφτομαι και εγώ να μην το συμπεριλάβω και απλά να το αναφέρω στην τεχνική έκθεση... ευχαριστώ για την απάντηση! Edited Οκτώβριος 25 , 2012 by jimalexandrou Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTB Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2012 Να πώ κι εγώ την άποψή μου; H αυθαιρεσία της αλλαγής κάτοψης χωρίς προφανή επιρροή σε κάτι άλλο δεν στέκει... Σαφώς όμως χρήζει επίσημης διευκρίνησης. Στη περίπτωση που απλώς έγινε μικρότερη κατοικία σαφώς και η μόνη υποχρέωση που είχε, ήταν να ενημερώσει τον φάκελο... Αλλοίμονο αν αυτό είναι αυθαιρεσία. Στη περίπτωση διαμερισμάτων, αν έγινε μείωση των διαστάσεων προς το εξωτερικό του κτιρίου, νομίζω ότι δεν είναι αυθαιρεσία αλλά απλώς δηλώνεται στην Τ.Ε. για παν ενδεχόμενο. Στη περίπτωση μεσοτοιχίας με άλλοδιαμέρισμα, σαφώς είναι διαμερισμάτωση. Υπάρχει βέβαια και η βλακώδης παράμετρος περί αλλαγής μελετών κλπ. Γενικά τείνω να συμφωνώ στο ότι δεν είναι παράβαση κάτι που "ελαφρύνει" τη κατάσταση... π.χ. Η μή κατασκευή υπογείου, γιατί να είναι παράβαση;;; Απλώς θα έπρεπε να έχω ενημερώσει τον φάκελο... Εκεί βέβαια μπαίνει και το θέμα των στατικών... αλλά τα στατικά δεν αναφέρονται δυστυχώς πουθενά στο νόμο... αλλιώς δεν θα τακτοποιούσαμε ούτε κλειστούς εξώστες... Αντιθέτως... Αν έχω μια σκάλα που δεν κατασκευάστηκε, ή κατασκευάστηκε σε άλλη θέση, έχω επηρεάσει σίγουρα τη παθητική, πιθανώς η/μ μελέτες κλπ οπότε τότε πάω με κατ.13 παραβάσεις. Τί λέτε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimalexandrou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2012 Λογικά όλα αυτά που γράφεις, αλλά μακάρι λογική και 4014 να συμβάδιζαν...η περίπτωση στην Κρήτη που ανέφερα το καταδεικνύει απόλυτα... Πάντως συμφωνώ σε όσα γράφεις, θα το αναφέρω απλά στην τεχνική έκθεση, εκτός αν βγει κάτι επίσημο από το ΥΠΕΚΑ.. Υπάρχουν άλλες απόψεις επί του θέματος...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brasco Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2012 Έχω περίπτωση όπου χώρος κυρίας χρήσης έχει ύψος καθαρό 2,25μ. (αντί για 2,60). Αυτό αποτελεί παράβαση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimalexandrou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2012 Αν είναι η μόνη παράβαση θα έλεγα να δώσεις κανονικά βεβαίωση.. Αλλιώς πάλι όχι θα έλεγα, αλλά γράψε το στην τεχνική έκθεση...απ´ότι καταλαβαίνω όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι, τελικά, στην κρίση μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα