dogeban Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2012 Το έψαξα στο φόρουμ και δεν βρήκα κάτι σχετικό - μπορεί και να μην έψαξα σωστά όμως. Γνωρίζει κανείς να μου πει τι διαδικασία και τι προσόντα χρειάζονται για να κάνει κάποιος άιτηση για πραγματογνώμονας (πολιτικός μηχανικός) σε πρωτοδικείο/δικαστηριο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
topo 75 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 2 , 2012 Προσωπικά κατέθεσα μια αίτηση ένα σύντομο βιογραφικό με επισυναπτόμενα τα απαραίτητα (πτυχία κλπ) και μια επιστολή προς τον-την πρόεδρο!Αν τα καταθέσεις τώρα θα μπεις στους καταλόγους του 2013. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GPER Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2012 Προσωπικά κατέθεσα μια αίτηση ένα σύντομο βιογραφικό με επισυναπτόμενα τα απαραίτητα (πτυχία κλπ) και μια επιστολή προς τον-την πρόεδρο!Αν τα καταθέσεις τώρα θα μπεις στους καταλόγους του 2013. Σωστά. Βιογραφικό, Δίπλωμα, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, ταυτότητα. Επιλέγεις κατηγορία απο τον κατάλογο που σου δίνουν. Λάβε υπόψη σου οτι δεν μπορείς να αρνηθείς την ανάθεση κάποιας πραγματογνωμοσύνης για τα θέματα που έχεις δηλώσει, ακόμα και αν το συγκεκριμένο δεν το γνωρίζεις. Γι αυτό προσοχή στην κατηγορία που θα επιλέξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apthan Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2012 Εγώ γνωρίζω περίπτωση που ο προηγούμενος μηχανικός που είχε οριστεί πραγματογνώμονας αρνήθηκε την ανάθεση λόγω "φόρτου εργασίας". Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfisti1978 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2012 αν δεν έχεις γερό στομάχι και αν δεν είσαι ολιγαρκής και τίμιος μην μπαίνεις στον κατάλογο Link to comment Share on other sites More sharing options...
garapis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2012 Όταν ήμουν νέος μχκος είχα κάνει αίτηση και μου ανέθεσαν 2 πραγματογνωμοσύνες που αφορούσαν διαφορές μεταξύ ιδιωτών. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ. Πρίν από 2-3 χρόνια ορίστηκα από την εισαγγελία με το ζόρι και πάλι για ένα ποινικό. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ. Δεν ξέρω αν με συμπεριέλαβαν στο PSI. Με λίγα λόγια ΑΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azisi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2012 Όταν ήμουν νέος μχκος είχα κάνει αίτηση και μου ανέθεσαν 2 πραγματογνωμοσύνες που αφορούσαν διαφορές μεταξύ ιδιωτών. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ. Πρίν από 2-3 χρόνια ορίστηκα από την εισαγγελία με το ζόρι και πάλι για ένα ποινικό. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ. Δεν ξέρω αν με συμπεριέλαβαν στο PSI. Με λίγα λόγια ΑΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Οι πραγματογνώμονες μηχανικοί που ορίζονται από το δικαστήριο από ποιον πληρώνονται; Από το δικαστήριο ή από τους αντίδικους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfisti1978 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2012 να πας με την προοπτική να πληρωθείς, μην πας καθόλου. Αντε να εξασφαλίσεις κάποια αποζημίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apthan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Τι λέτε ρε παιδιά; Την αμοιβή σου την καλύπτει ο "επιμελέστερος" των διαδίκων, δηλαδή αυτός που θέλει να προχωρήσει η υπόθεση. ΠΑΝΤΑ ζητάς προκαταβολή με την όρκιση, πχ το 50 % της αμοιβής σου. Επίσης ΠΑΝΤΑ ζητάς να εξοφληθείς με το πέρας της πραγματογνωμοσύνης και πριν την καταθέσεις στο δικαστήριο. Αλλιώς δεν παραδίδεις τίποτα και αυτοί χάνουν. Σιγά μην τους παρακαλάς μετά να σε πληρώσουν για μια δουλειά που αυτοί ζήτησαν και σου ανατέθηκε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KF Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Τι λέτε ρε παιδιά; Την αμοιβή σου την καλύπτει ο "επιμελέστερος" των διαδίκων, δηλαδή αυτός που θέλει να προχωρήσει η υπόθεση. ΠΑΝΤΑ ζητάς προκαταβολή με την όρκιση, πχ το 50 % της αμοιβής σου. Επίσης ΠΑΝΤΑ ζητάς να εξοφληθείς με το πέρας της πραγματογνωμοσύνης και πριν την καταθέσεις στο δικαστήριο. Αλλιώς δεν παραδίδεις τίποτα και αυτοί χάνουν. Σιγά μην τους παρακαλάς μετά να σε πληρώσουν για μια δουλειά που αυτοί ζήτησαν και σου ανατέθηκε. Ακριβως αυτη ειναι και η δικη μου τακτικη χροοοοοοοοονια τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα