Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδερφοι καλημέρα. Έψαξα στο φόρουμ και δεν κατάφερα να βρω κάτι που να αναφέρεται σε μία περίεργη κατάσταση που έχω συναντήσει και ήθελα την βοήθεια σας. Υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα το οποίο ήταν εκτός σχεδίου και έφτασε στη β' φάση Τρίτση άρα τακτοποιήθηκε. Όμως, το 2007 η περιοχή μπήκε στο σχέδιο, τα οικόπεδα χωρίστηκαν και έχουμε μία νέα κατάσταση. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

 

1. Εφόσον μπήκε στο σχέδιο, προκειμένου να νοείται ως νομιμοποιημένο με το νόμο του Τρίτση δεν έπρεπε να προχωρήσει στην τρίτη φάση? Άρα αν θέλουν να το τακτοποιήσουν με το Ν.4014 στον υπολογισμό προστίμου πρέπει να βάλω χωρίς άδεια, σωστά??

 

2. Έχω ένα κτίσμα σε οικόπεδο το οποίο ήταν αρχικά εκτός σχεδίου και στη συνέχεια εντός. Σύμφωνα με το νόμο μπορώ να υπολογίσω το πρόστιμο είτε με την κατάσταση που ίσχυε τον χρόνο ανέγερσης του αυθαιρέτου είτε με τις ισχύουσες διατάξεις. Αυτό παίζει κάποιο ρόλο όταν πρόκειται για κτίσμα χωρίς άδεια? γιατί από ότι είδα όταν επιλέγεις το χωρίς άδεια αυτομάτως σου κλειδώνει όλες τις παραβάσεις που έχουν να κάνουν με όρους δόμησης (% υπέρβασης δόμησης, υπέρβαση κάλυψης, πλάγιες αποστάσεις κλπ.). Επίσης σου αφήνει να επιλέξεις υπέρβαση ύψους. Αυτό με ποιες διατάξεις θα το κρίνω??

 

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακροσκελές πόστ.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Οι β' φάσεις των 1337 και 770 θεωρούνται ΟΧΙ άδειες. Απλώς τα τμήματα αυτά δεν χρειάζονται ρύθμιση.

 

Αφού είναι χωρίς άδεια δεν παίζουν ρόλο οι όροι δόμησης. Μόνο το ύψος, όπου ελέγχεις το ύψος του κτιρίου σου αν ξεπερνάει το μέγιστο της περιοχής τότε ή σήμερα (βάση γοκ ή ειδικής συνθήκης της περιοχής). Δύσκολο πάντως να έχεις υπέρβαση.

Edited by sagiasd
Δημοσιεύτηκε

Είσαι σίγουρος ότι τα τμήματα αυτά δεν θέλουν ρύθμιση στη δικιά μου περίπτωση. Γιατί όπως έγραψα παραπάνω το οικόπεδο πλέον είναι εντός σχεδίου και άρα πρέπει να προχωρήσει στην γ φάση του νόμου Τρίτση.

Δημοσιεύτηκε

Αν κατάλαβα καλά υπάρχει και άλλη αυθαιρεσία πέρα αυτών που μπήκαν στον 1337, τα οποία θέλεις τώρα να ρυθμίσεις με 4014.

Γ' φάση χωρίς να έχουν ρυθμιστεί όλες οι αυθαιρεσίες δεν γίνεται. Πρέπει πρώτα να γίνει ο 4014 και μετά η γ' φάση.

 

(Με επιφύλαξη) Από τις ερ/σεις κατάλαβα ότι πρόβλημα με τις μεταβιβάσεις και γενικά την ύπαρξη των ενταγμένων στον 1337 δεν υπάρχει εφόσον έχει γίνει η β' φάση.

Άρα αν δε χρειάζεται ο ιδιοκτήτης κάτι το ιδιαίτερο δε χρειάζεται να προχωρήσει σε γ' φάση.

Σε περίπτωση που θέλεις όμως να βγάλεις μία άδεια προσθήκης, φαντάζομαι πρέπει πρώτα να γίνει η γ' φάση.

Δημοσιεύτηκε

Δεν υπάρχει καμία βιασύνη για μεταβίβαση. Η κατάσταση έχει ως εξής για να γίνω πιο σαφής: υπάρχει ένα αυθαίρετο κτίσμα που έφτασε στη β' φάση. Στη συνέχεια έγινε μία προσθήκη (αυθαίρετη) μετά το 83' η οποία προφανώς δεν αναφέρεται στα δικαιολογητικά της β΄φάσης. Επίσης, όπως είπα πιο πάνω το οικόπεδο ήταν εκτός σχεδίου και πριν 3-4 χρόνια μπήκε στο σχέδιο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει με το Ν. 4014 έτσι και αλλιώς γιατί για να προχωρήσει σε γ' φάση μπορεί να πάρει πολλούς μήνες και δεύτερον το πρόστιμο με το 4014 είναι μικρό, οπότε προτιμάει να ξεμπερδεύει μία και καλή με έναν νόμο. ΤΟ ερώτημα είναι το εξής: στον υπολογισμό προστίμου με το 4014 θα βάλει ότι έχει άδεια το κτίσμα ή όχι??

Δημοσιεύτηκε

Στα εκτός σχεδίου λογίζεται. Γι' αυτό ρωτάω.

Οι β' φάσεις των 1337 και 770 θεωρούνται ΟΧΙ άδειες. Απλώς τα τμήματα αυτά δεν χρειάζονται ρύθμιση.

Όχι, η β' φάση του 1337 δε λογίζεται ως άδεια.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός εντός/εκτός σχεδίου.

Β' φάση = ΟΧΙ άδεια. Από σημειώσεις της Λεμπέση...

  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

έχω μια αντίστιχη περίπτωση:

οικοδομική άδεια '72 για λυόμενο ισόγειο κτίριο,

περαίωση β' φάσης με το νόμο Τρίτση για διώροφο κτίσμα ('84)

κατασκευή αυθαίρετης αποθήκης στα όρια της ιδιοκτησίας.

Ένταξη της περιοχής στο σχέδιο (2000) και άρα η αποθήκη είναι εντός πρασιάς

 

Υπολογίζεται ότι είναι χωρίς οικοδομική άδεια

Το ερώτημα ωστόσο είναι αν για τον υπολογισμό θεωρώ το ακίνητο εντός ή εκτός σχεδίου

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.