Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκιάσεις


Inzaghi

Recommended Posts

To υ είναι > 0.60 άρα δεν μπορώ να το πάρω 0.90. Το μπαλκόνι είναι στο μέσο του τοίχου και δεν διευκολύνει πολύ να χωρίσω τον τοίχο σε 3 τμήματα. Εσρίς τι θα κανατε? θα παίρνατε την αναλογία του συντελεστή σκίσης που προκύπτει ή θα το χωρίζατε σε 3 τμήματα?

Link to comment
Share on other sites

Για τα 2 αδιαφανή τμήματα έναν υπολογισμό συντελεστή σκίασης (αφού βρίσκονται στον ίδιο προσανατολισμο) και για το διαφανές άλλον έναν.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ρωτάω, να πάρω την αναλογία του υ για τα δυο αδιαφανή τμήματα ( τα 8,5μ έχουν ελεύθερο ορίζοντα, τα 1,5μ έχουν πρόβολο από πάνω 0,50μ) ή να αγνοήσω τα 1,5μ και να βάλω 1 ή να το χωρίσω σε τρια τμήματα?

Link to comment
Share on other sites

υπολόγισε για το συνολικό μήκος του τοίχου με βάση του εμπόδιο και βάλτο στα αδιαφανή άσχετα αν είναι δεξιά και αριστερά.

πχ 2μ τοίχος +1.4άνοιγμα +2μ τοίχος

Αν έχεις πλευρικό εμπόδιο υπολόγισε για τον τοίχο 2+1.4+2=5.4μ τη γωνία στο κέντρο του. Στο παράδειγμα που δίνω είναι ίδια η γωνία ανοίγματος και τοίχου. Τους συντελεστές που θα βρεις βάλτους και στο αριστερό και στο δεξί κομμάτι των 2 μέτρων σαν 2 γραμμές ή βάλε μία γραμμή 4 μέτρα με τη σκίαση στο μέσο του τοίχου των 5.4 μέτρων.

Link to comment
Share on other sites

Swordf1sh επειδή δεν καταλαβαίνω τι λες, σου είναι εύκολο να κάνεις ένα σκαρίφημα? Εάν δεν σου είναι εύκολο δεν πειράζει! Σε ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Λέει ότι θα σπάσεις τον τοίχο σε δύο τμήματα.

Ένα τμήμα με τον πρόβολο και ένα άλλο τμήμα χωρίς τον πρόβολο. Αν ο τοίχος έχει συνολικό μήκος 5,4μ και το τμήμα με τον πρόβολο είναι 1,4μ θα έχεις δύο γραμμές αδιαφανών.

Μία για μήκος 4μ με τους συντελεστές χωρίς σκίαση από πρόβολο και μία άλλη για μήκος 1,4μ με τους συντελεστές για σκίαση από πρόβολο.

Link to comment
Share on other sites

ι ι έχει αυτή τη μορφή. Θα πρέπει να το χωρίσω σε 3 τμήματα. Είπα μηπως μπορούσα να το αποφύγω.

ι_______________________ _____________________________________ι

ι____________ι

Link to comment
Share on other sites

Σε δύο τμήματα θα το χωρίσεις. Ένα τμήμα με μήκος το άθροισμα των τοίχων χωρίς εξώστη και ένα άλλο με μήκος το μήκος του εξώστη.

Link to comment
Share on other sites

Τοίχος 4.5μ με άνοιγμα στο κέντρο του. Η γωνία σκίασης τοίχου (του συνολικού μήκους) και ανοίγματος είναι η ίδια.

4 γραμμές στα αδιαφανή:

  • Η δοκός με το U της
  • Τα υποστυλώματα με το U τους
  • Το δρομικό κομμάτι με το U του

1 γραμμή στα διαφανή:

  • Το άνοιγμα με το U του.

Και οι 3 γραμμές στα αδιαφανή μπορούν να έχουν τις ίδιες σκιάσεις λόγω της παραδοχής ότι ανά προσανατολισμό για τα Αδιαφανή μπορούμε να υπολογίσουμε συντελεστές σκίασης ενιαία. Για τα ανοίγματα πρέπει να υπολογίσουμε χωριστά. Συνήθως δοκός και υποστήλ. έχουν το ίδιο U (όχι πάντα) και θα μπορούσαμε να βάλουμε 1 γραμμή ακόμα και εδώ που οι σκιάσεις διαφέρουν.

Το κομμάτι με τα τούβλα αριστερά και δεξιά του ανοίγματος έχει διαφορετικές γωνίες σκίασης αλλά μπορούμε να το προσθέσουμε σαν 1 γραμμή με έναν υπολογισμό σκίασης.

 

Αν δεν είχες αυτή την παραδοχή θα κατέληγες σε 5,6 γραμμές ανά τοίχο και σε σύνθετο κτίριο θα ξεπέρναγες το όριο των γραμμών στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Δεν θα μπορούσες επίσης να κάνεις συνέννωση γραμμών.

post-17031-0-22358700-1360605237.png

post-17031-0-92651100-1360605243.png

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.