spiliosa Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Εγώ όταν οι αποστάσεις είναι μικρές, όπως στην περίπτωσή σου 5 m , θεωρώ πως η πλευρική προεξοχή εφάπτεται με τον τοίχο μου, με το σκεπτικό πως επειδή είναι μικρή η απόσταση του πλαϊνού κτίριου από το τοίχο μου, θα προκαλεί πλευρική σκίαση για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας σε σχέση με την λίγη ώρα που ο ήλιος θα "βλέπει" τον τοίχο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Με τον ίδιο τρόπο αν ήταν σε επαφή Δηλ. τραβάς γραμμή από την άκρη του σκιάζοντος μέχρι το μέσο του σκιαζόμενου (ή το μέσο κάθε ανοίγματος αυτού) και με βάση τις γωνίες υπολογίζεις τους συντελεστές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
T-911 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Με τον ίδιο τρόπο αν ήταν σε επαφή Δηλ. τραβάς γραμμή από την άκρη του σκιάζοντος μέχρι το μέσο του σκιαζόμενου (ή το μέσο κάθε ανοίγματος αυτού) και με βάση τις γωνίες υπολογίζεις τους συντελεστές. Νομίζω οστόσο ότι σαν μήκος σκιαζόμενου πρέπει να ληφθεί όλο το μήκος δλδ σκιαζόμενος+απόσταση (2+5). Επομένως το μέσον του σκιαζόμενου θα πρέπει να είναι το μέσον των 7 μέτρων. Η γωνία που προκύπτει με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο σωστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Πολυ απλα, κατεβαζεις το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εξελακι που κυκλοφορησε εδω μεσα απο καποιο συναδελφο (να με συγχωρει αλλα δε θυμαμαι το ονομα του) και στα υπολογιζει ολα μονο του. Με το χερι αν υπολογισεις, πρεπει να βρεις τη γωνια που σχηματιζεται απο τις εξης πλευρες α. Το μισο του τοιχου σου ΣΥΝ την αποσταση της ακμης απο το πλευρικο εμποδιο β. Το μηκος του πλευρικου εμποδιου Στις πρασιες οικοδομης συνηθως γινεται της κακομοιρας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 (edited) Το skiasis3 από τον zxgr. Να τα λέμε αυτά... Edited Απρίλιος 6 , 2013 by hkamp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Μάλιστα, κι αν στο παράδειγμα του akius είχαμε την πλευρική προεξοχή των 5m όχι στην προέκταση των 3m στην ίδια ευθεία με τον τοίχο της εξεταζόμενης όψης, αλλά σε κατακόρυφη απόσταση 3m όπως δείχνω στο σχεδιάκι, τότε ποια θα ήταν η σωστή γωνία για τον υπολογισμό της σκίασης από πλευρικό εμπόδιο (δεξιά στη συγκεκριμένη περίπτωση); Θα ήταν 82,87o ή 11,31o; arxitekt-Α1-Model.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Εγω θα έπαιρνα τη γωνία 82,870 γιατί απο αυτό το σημείο (των 3μ) ξεκινάει η σκίαση για κάποιο χρονικό διάστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Το skiasis3 από τον zxgr. Να τα λέμε αυτά... ????? δεν το βρισκω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Πανο, προσωπικα, αν το πλευρικο εμποδιο δεν τεμνει την προεκταση του τοιχου μου, προσωπικα δεν το λαμβανω υποψιν Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 και εγώ δεν θα την λάμβανα υπόψιν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα