Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποσύνδεση από κεντρική θέρμανση - χρήση Φ.Α.


Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά ,γνωρίζει κανείς αν μπορώ στο διαμέρισμα μου, που είναι στον πέμπτο όροφο παλαιάς πολυκατοικίας με θέρμανση φυσικού αερίου(και όχι πετρελαίου που αναφέρεται σχετικός νόμος),να τοποθετήσω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ή οποιοδήποτε άλλο είδος θέρμανσης .Αν γίνεται ,τι πλειοψηφία χρειάζεται; Το καταστατικό δεν προβλέπει την περίπτωση αποδέσμευσης από την κοινόχρηστη Θέρμανση και δεν ξέρω αν σε περίπτωση ,που συμφωνήσουν οι συνιδιοκτήτες, πρέπει να συμμετάσχω με κάποιο ποσοστό στις κοινόχρηστες δαπάνες Θέρμανσης ή όχι .Να σημειώσω ότι το είμαι τελευταίο όροφο και ότι το διαμέρισμα που είναι από κάτω είναι επίσης κενό με κλειστά σώματα.

 

Ξέρετε επίσης αν υπάρχει τρόπος να έχω θέρμανση με ηλιακή ενέργεια, συμπληρωματικά με την κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου τις πολυκατοικίας, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα σώματα και αν ναι πώς και με τί κόστος;

 

Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Να τους σκίσεις....

Να απαιτήσεις καινούργιο πίνακα κατανομής δαπανών αφού μένεις στον πέμπτο γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αδικεισαι....

Να βρει ένα μηχανολόγο που να κατέχει πολύ καλά το αντικείμενο (πρόσεχε δεν είναι εύκολο να τον βρεις) να τον πληρώσεις να έρθει σε μια γενική συνέλευση για να τους εξηγήσει γιατί ο φεκ 85 προβλέπει ελάφρυνση των δυσμενών διαμερισμάτων και πόσο άδικο είναι αυτό που συμβαίνει.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και πάλι!

Είναι όντως όπως υποψιάζεσαι!To διαμέρισμα είναι 105 τμ και πληρώνει βάσει χιλιοστών το 1/9 σχεδόν του φυσικού αερίου σε σύνολο 19 διαμερισμάτων. Τελευταίος λογαριασμός 360 ευρω με θερμανση πρωί 2 ώρες ,βράδυ 3.(tragic!!). Να σημείωσω επίσης ότι πάνω απο τα μισά διαμερίσματα,όπως και το δικό μου έχουν αντικαταστήσει θερμαντικά σώματα λόγω βλάβης ή ανακαινισης.

Το δε παράδοξο ειναι πως σε διαμέρισμα 4ου οροφου 50 τμ τα κοινόχρηστα ήρθαν 160 ευρώ ενώ στο διπλανό διαμέρισμα 100 τμ μόλις 110.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.