anavatis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 (edited) καλησπέρα σε όλους....έχω μια παρόμοια περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν είναι εν ζωή και πρέπει να εκδόσω το ΠΕΑ το συντομότερο για το πρόγραμμα εξοικονομώ. να ζητήσω μια υπεύθυνη δήλωση του εν ζωή κληρονόμου που να γράφει τί ακριβώς (για να είναι όσο το δυνατον πιο 'εντάξει'? Edited Δεκέμβριος 17 , 2013 by anavatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 @anavatis Από τις "Συχνές Ερωτήσεις" του προγράμματος: 30. Ερ.: Περιπτώσεις όπου αποκτήθηκε πρόσφατα ένα ακίνητο (π.χ. δωρεά, αγορά κ.λ.π.) και αποτελεί κατοικία του δικαιούχου αλλά δεν έχει δηλωθεί στο Ε1, θα μπορούσε να προσκομισθεί ο σχετικός τίτλος ιδιοκτησίας και να το ελέγξει η Τράπεζα; Απ.: Στην περίπτωση που το ακίνητο αποκτήθηκε πρόσφατα, προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη (Παράρτημα IV-Δ) που αναγράφει «Απέκτησα το δικαίωμα πλήρους κυριότητας / ψιλής κυριότητας / επικαρπίας) του ακινήτου μετά την πλέον πρόσφατη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Χρησιμοποιείται/ ενοικιάζεται το ακίνητο ως κατοικία». Παράλληλα προσκομίζεται ο εν λόγω τίτλος ιδιοκτησίας καθώς και το πιστοποιητικό μετεγγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 (edited) καλησπέρα σε όλους....έχω μια παρόμοια περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν είναι εν ζωή και πρέπει να εκδόσω το ΠΕΑ το συντομότερο για το πρόγραμμα εξοικονομώ. να ζητήσω μια υπεύθυνη δήλωση του εν ζωή κληρονόμου που να γράφει τί ακριβώς (για να είναι όσο το δυνατον πιο 'εντάξει'? αν δεν ειναι εν ζωη .... θα περιμενεις να ερθουν οι κληρονομοι να δηλωσουν την κληρονομια να αποδεχθουν και να ...συνεχισουν.. αλλοιως... ποιός θα υπογραψει "περαιτερω" διαδικασιες???? [οπως και ο panos προανεφερε...] Edited Δεκέμβριος 17 , 2013 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavatis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 (edited) δλδ δεν εκδίδω ΠΕΑ. εντούτοις, παραπάνω διαβάζω απόψεις ότι δύναται να προχωρήσει κανείς εφόσον ο σκοπός είναι η ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου....δλδ αν δεν ήταν για πρόγραμμα τραπέζης θα προχωρούσαμε με μια υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ένα όνομα εκ των εν ζωή κληρονόμων? Edited Δεκέμβριος 17 , 2013 by anavatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα....Αν δεν αποδεχθούν την κληρονομία δεν κάνεις τίποτα. Και πες ότι δεν την αποδέχονται, τι γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavatis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 καταλαβαίνω τα προβλήματα...στην περίπτωση που είναι ένας ο κληρονόμος όμως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Ναι οκ. Θα πρέπει όμως να έχει κάνει αποδοχή και να αναφέρεται σαν ιδιοκτήτης πλέον Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavatis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 οκ. η αποδοχή κληρονομιάς πόσο χρόνο μπορεί να πάρει στο συμβολαιογράφο, στην περίπτωση αυτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Αυτό δεν το γνωρίζω, δε νομίζω να είναι κάτι χρονοβόρο και σίγουρα μπορεί να προηγηθεί πριν το ΠΕΑ που είναι και το σωστό. Νομίζω ότι ο πελάτης σου μπορεί να αντιληφθεί αυτού του είδους την καθυστέρηση.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Αυτό δεν το γνωρίζω, δε νομίζω να είναι κάτι χρονοβόρο και σίγουρα μπορεί να προηγηθεί πριν το ΠΕΑ που είναι και το σωστό. Νομίζω ότι ο πελάτης σου μπορεί να αντιληφθεί αυτού του είδους την καθυστέρηση.... πολυ ορθα απαντησε ο ikaros 13 προκειται για διαδικασια που δεν ειναι χρονοβορα αλλά ειναι απαραιτητη να γινει αλλοιώς δεν εχεις "νομιμο ιδιοκτητη" να σου υπογραψει οποιοδήποτε εγγραφο χρειαζεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα