Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αντανακλαστικά ρα τα πλαν έχω αλλά είμαι νέο μέλος και δεν ξέρω τον τρόπο που πρέπει να κάνω κάποια πράγματα.Το υγραέριο αν δε φαίνεται στην εικόνα είναι ανάμεσα  στην κεντρική είσοδο και τα καθίσματα που είναι κοντά στο δρόμο. 

Δημοσιεύτηκε

Εντάξει, αλλα δεν φαίνονται καλά οι χώροι μέσα στο εστιατόριο

 

Μήπως μπορείς να το περιστρέψεις στο οριζόντιο και να το μεγενθύνεις για να φανούν καλύτερα οι χώροι...

Δημοσιεύτηκε

Κατ΄αρχήν, πότε εκδόθηκε η οικ. άδεια, πριν ή μετά τις 18/2/89 ?

 

Αν είναι μετά τις 18/2/89 και τα άτομα (πελάτες) < 50, η ενεργητική πάει με υπόδειξη μέτρων απο πυροσβεστική και τη παθητική την προσκομίζεις απο το φάκελο της πολεοδομίας (αν η χρήση της άδεας είναι για συνάθροιση κοινού), αν δεν είναι πας για αλλαγή χρήσης ....

 

Αν τα άτομα > 50, κάνεις εσύ την ενεργητική και την παθητική ... ότι έγραψα απο πάνω

 

Αν είναι πριν τις 18/2/89, κάνεις μόνο ενεργητική με την 3δ/95 (νεώτερη της 3α/81) σε περίπτωση που τα άτομα > 50, αν είναι < 50, πας με υπόδειξη μέτρων απο πυροσβεστική

 

Τώρα για το υγραέριο (περισσότερο για ψησταριά μου κάνει παρά για εσατιατόριο)

 

Όπως λες, έχεις βάλει τις 2 φιάλες σε 1,5 μ απο τους πελάτες και στην έξοδο του εστιατορίου, που είναι η όδευση διαφυγής, αυτό απαγορεύεται απο κανονισμό πυροσβεστικής και τον κανονισμό υγραερίου ΚΥΑ 31856/2003, προσπάθησε να τις βάλεις κάπου μέσα στο χώρο της κουζίνας, κατά προτίμηση κοντά στις συσκευές, όχι όμως πολύ κοντά γιατί θα πρέπει να τοποθετήσεις ανάμεσα στις φιάλες και τις συσκευές αντιπυρικό δομικό στοιχείο, σε κάποια απόσταση περίπου 2,5 - 3μ (αν υπάρχει χώρος), αν δεν.....

 

Για τις 2 συσκευές που αναφέρεις, αν είναι κοντά η μια με την άλλη (μικρότερη απόσταση απο 1 μ), βάλε 1 ανιχνευτή και γα τις 2, επίσης 1 ανιχνευτή

στο κολεκτέρ των 2 φιαλών και όλα τα απιτούμενα εξαρτήματα που χρειάχονται οι φιάλες (τα βρείσκεις στη ΚΥΑ 31856 - κεφάλαιο με φιάλες)

 

Το σύστημα τοπικής εφαρμογής στη φούσκα με το wet chemical, μην το μπερδεύεις με τους ανιχνευτές του υγραερίου, ειναι ανεξάρτητα συστήματα το ένα απο το άλλο.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ διάβασα το κεφάλαιο 6 του κανονισμού του υγραερίου και δεν είδα πουθενα να λέει αποστάσεις από πελάτες ή εξόδους. Είναι κάπου που μου έχει ξεφύγει; Δεν είναι πάνω σε όδευση πάντως. 

Λέει κάπου ο κανονισμός για μία ακτίνα 1,00 μ. που είναι η επικίνδυνη περιοχή γύρω από τη φιάλη. Αυτό εννοείς;

Δημοσιεύτηκε

Τα συστήματα είναι ανεξάρτητα αλλά μέσω ειδικού ρελέ υποτίθεται ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης του F γίνεται διακοπή της παροχής του υγραερίου μέσω της ηλεκτροβάνας. 

Δημοσιεύτηκε

Διάβασε γενικά πιο προσεκτικά το κεφάλαιο 6

 

Ειδικά : παργ. 6.2.6 - 6.3 + 6.4 και πιστεύω οτι θα καταλάβεις να βρεις τις λύσεις

 

Πάντως, το μαγαζί (σαν τ.μ.) είναι μικρό για τέτοιου είδους επιχείρηση, ειδικά ο χώρος του παρασκευαστηρίου - κουζίνα

 

Προσπάθησε με την Π.Υ. να βρείτε την κααλύτερη δυνατή λύση

Δημοσιεύτηκε

Τα συστήματα είναι ανεξάρτητα αλλά μέσω ειδικού ρελέ υποτίθεται ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης του F γίνεται διακοπή της παροχής του υγραερίου μέσω της ηλεκτροβάνας. 

 

Αυτό που λες γίνεται μόνο μέσω συστήματος πίνακα πυρανίχνευσης.

 

Εσύ έχεις πρόθεση να βάλεις τέτοιο ? Ξέρεις πόσο κοστίζει + εργατικά ?  Είναι ακριβό σύστημα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.