Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαγνητικές καταιγίδες και οι επιπτώσεις αυτών


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους!

Μετά από περιήγηση μου στο διαδίκτυο έπεσε στην αντίληψη μου το παρακάτω:

http://tsekouratoi.b...-post_1010.html

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν συμβεί αυτό και δεν είναι ένα ράδιο αρβύλα ακόμα, τις επιπτώσεις μπορεί ενδεχομένως να έχει πάνω στην ανθρώπινη υγεία και τι επιπτώσεις στην << υγειά >> των ηλεκτρικών συσκευών μας?

 

Ευχαριστώ πολύ!

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

Τελικά, λέγονται μαγνητικές ή ηλιακές;

 

Επί της ουσίας, δεν βλάπτουν σε τίποτα την υγεία, έχει φροντίσει για αυτό ο Ύψιστος, εφοδιάζοντας την γη με μαγνητικό πεδίο.

Επίσης δεν βλάπτει τον συνήθη ηλεκτρονικό εξοπλισμό και, από τότε που οι επικοινωνίες σταμάτησαν να βασίζονται σε εναέρια ζεύγη αγωγών, δεν βλάπτει ούτε της επίγειες ενσύρματες επικοινωνίες.

Ακόμη, μολονότι έχουμε στο παρελθόν ως παράδειγμα έναν τεράστιο Μ/Σ που κάηκε στον Καναδά, δεν αναμένεται να συμβούν κοσμοϊστορικά προβλήματα στα δίκτυα ισχύος, ειδικά δε στην χαμηλή τάση δεν θα καταλάβει κανείς τίποτα.

Τέλος, όσον αφορά τα διαστημικά συστήματα, έχει φροντίσει ο Βαν Άλλεν να μην πάθουν τίποτα κακό οι δορυφόροι χαμηλή τροχιάς. Ο δορυφόροι πολικής τροχειάς, οι γεωσύχρονοι κλπ θα ζοριστούν λιγάκι, αλλά έχουν θωράκιση... Στο κάτω - κάτω ας χαλάσει και κανένας...

Οι ασύρματες επικοινωνίες θα επηρεαστούν στην περιοχή του φάσματος γύρω απ' τα βραχέα, αυτό θα δώσει λίγο ενδιαφέρον για πειραματισμό στους ραδιοερασιτέχνες, όχι ότι θα ανακαλύψουν κάτι διαφορετικό απ' όσα διαπιστώνουν κάθε φορά που έχει ηλιακή καταιγίδα...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

@ Alexis Pap σε ευχαριστώ θερμά για την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση επί του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες μπορεί να προκληθεί εφόσον μια δυνατή ηλιακή καταιγίδα πάει να χτυπήσει κάποιους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους.

Οι εταιρείες διαχείρισης των δορυφόρων για να τους προστατέψουν σε δύσκολες περιπτώσεις τους στρέφουν έτσι να βλέπουν οι "ασπίδες" τους προς την ηλιακή καταιγίδα και παράλληλα μαζεύουν τους ηλιακούς συλλέκτες.

Επειδή χωρίς ηλιακούς συλλέκτες μειώνεται κατακόρυφα η αυτονομία τους, κλείνουν τους περισσότερους πομπούς μέχρι να περάσει η ηλιακή καταιγίδα οπότε σε ώρες αιχμής το σύστημα αναμετάδοσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

 

Επίσης μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα με τις επικοινωνίες με αεροπλάνα που πετούν σε μεγάλα ύψη.

 

Στην επιφάνεια της γης το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε χώρες που έχουν εκτενές δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος με αγωγούς μήκους χιλιομέτρων λόγω της τάσης που αναπτύσσεται από επαγωγή (κυρίως στην Βόρεια Αμερική, στην Κίνα και στην Αυστραλία). Στην Ευρώπη έχουμε σχετικά μικρούς αγωγούς οπότε είναι απίθανο να μας επηρεάσει.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.