Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα ,

Διώροφο κτίριο κατοικίας μετατρέπεται σε παιδικό σταθμό. Η άδεια αλλαγής χρήσης απαιτεί στατικά και γίνεται με τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών. Το διώροφο κτίριο είναι του 1964 από οπλισμένο σκυρόδεμα και ένα τμήμα του ισογείου , που δεν έχει δεύτερο όροφο από πάνω, είναι πέτρινο. Από την στατική μελέτη από μικροφίλμ , προκύπτει ότι τα κινητά φορτία είναι τα αναμενόμενα 250 κιλά/μ2 και στις σκάλες 350, οι πλάκες 12 εκ με οπλισμό Φ8/36 άνω και Φ8/36 κάτω, ανοίγματα πλακών μικρά (3,5-4,5 μ). Β160.

Από ότι ξέρω και με την βοήθεια αυτού του topik ( http://www.michaniko...9%CE%BF-%CF%86/) πρέπει να γίνει έλεγχος του υπάρχοντος με το κανονισμό του 59 όπως τροποποιήθηκε το 84 με κινητά φορτία 300 κιλα/μ2 για τις αίθουσες και 500 κιλά/μ2 για διαδρόμους και σκάλες και να λυθεί με ψ2=0,5 και σπουδαιότητα Σ3. Επίσης μέσα στο παραπάνω topik αναφέρεται το έγγραφο της ΔΟΚΚ http://imageshack.us...iriakek001.jpg/ το οποίο παραπέμπει στο τεύχος 1896 του ΤΕΕ. Το τεύχος 1896 του ΤΕΕ ( http://imageshack.us.../84/0029cc.jpg/ , http://imageshack.us...843/0030lf.jpg/ ) ουσιαστικά λέει ότι αν το κτίριο είναι προ του 95 ελέγχεται όπως είπα με τον κανονισμό του 59 όπως τροποποιήθηκε το 84. Καταρχάς αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εφόσον ελέγχουμε με τον κανονισμό του 84 δεν είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα παραπάνω ψ2 και Σ3. Επίσης βλέπω ότι το κτίριο βάση του κανονισμού , θέλει σχεδόν ολόκληρο ενισχύσεις , αφού καταρχάς θα απαιτηθούν μανδύες με τον κανονισμό του 84 και λογικά θα αυξηθούν και τα σίδερα παντού ,λόγω της αύξησης των φορτίων. Με λίγα λόγια μάλλον δεν είναι τεχνικοοικονομικά δυνατό να χρησιμοποιηθεί αυτό το κτίριο αλλά και σχεδόν κανένα άλλο κτίριο που δεν έχει εξαρχής μελετηθεί με τις ανάλογες προδιαγραφές. Έχει κανείς άλλος εμπειρία με αντίστοιχη περίπτωση? Είναι όντως αυτές οι απαιτήσεις ελέγχου? Σχεδόν όλοι οι παιδικοί σταθμοί σε παλιά μονώροφα ή διώροφα κτίρια στεγάζονται . Αυτά πως πήραν άδεια αφού οι απαιτήσεις αυτές ισχύουν από το 1995? Όποιος μπορεί να δώσει τα φώτα του.

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Για τον ελεγχο υπαρχοντων απο σκυροδεμα ισχυει πλεον ο ΚΑΝΕΠΕ με τις παρατηρησεις που εχουν ειπωθει εδω μεσα σε αλλα topik

Αν δεν απαιτηθει ο ελεγχος με ΚΑΝΕΠΕ απο την πολεοδομια( δεν εχει διευκρινηστει κατα τη γνωμη μου σε ποιες περιπτωσεις εφαρμοζεται ο ΚΑΝΕΠΕ) τοτε θα πας υποχρεωτικα με τον ΕΑΚ 2000 αφου το παραρτημα Ε αναφερεται (γιαυτο το θεμα ειδικα) στα κτιρια που δεν ειναι κατηγοριας Σ1,Σ2 (βλ.παραρτημα Ε ΕΑΚ 2000 &3α).

Αυτα απο αποψη κανονισμων.Ολα τα αλλα ειναι θεματα οικονομικα περισσοτερο παρα τεχνικα (εκτος αν το κτισμα σου ειναι διατηρητεο οποτε τοτε υπαρχει και τεχνικο ζητημα)

Edited by KF
  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Πλέον με τον ΚΑΝΕΠΕ δεν μπορείς πρακτικά να κάνεις αλλαγή χρήσης από Σ1,2 σε Σ3 διότι

1. είναι εξαιρετικά δυσμενής και το κόστος είναι τεράστιο

2. απαιτείται γεωτεχνική μελέτη για Σ3. Πως θα την κάνεις σε υφ/νο σε συνεχές σύστημα δόμησης;

 

με λίγα λογια όλα τα παλιά κτίρια με χρήση γραφείων πάνε άκλαυτα

Δημοσιεύτηκε

Πας με ΚΑΝΕΠΕ υποχρεωτικά. Σύμφωνα με τα σχόλια της παραγράφου 1.1.2β για τον έλεγχο των προσθηκών και των αλλαγών χρήσεων υπονοείται η χρήση του ΚΑΝΕΠΕ. Κατα τα άλλα ισχύει η ρήση του Evan ..."με λίγα λογια όλα τα παλιά κτίρια με χρήση γραφείων πάνε άκλαυτα..." :sad:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.