Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ναι οκ ολα αυτα αλλα δεν απαντανε σε τπτ απο αυτα που ρωτησα

 

α) αν ειναι χωροδικτυωμα εισαι υποχρεωμενος να στηριζεις τις ραγες στους κομβους! μονο!! αρα εχεις 99% σταθερο βημα στηριξης και θεση αντιδρασης

β)οι προδιαγραφες του ρομποτικου δεν μιλανε για τι σοι ραγες θελει??? και ανα ποσο θελουν στηριξη αυτες???

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

fear1976

 

 

δεν απαντάω διότι δεν έχω φτάσει σε αυτή την φάση ακόμα. Οι ράγες θα στηριχθούν στους κόμβους. Οι προδιαγραφές του ρομποτικού δεν μιλάνε ακόμα διότι δεν έχουν λυθεί άλλα βασικά προβλήματα. Με λίγα λόγια δεν έχουμε επιλέξει ακόμα το ρομποτικό σύστημα. Εδω δεν μας νοιάζει εαν υπάρχει έτοιμο βάση των προδιαγραφών που θα θέλουμε. Έχουνε βρει κατασκευαστή που θα το κάνει. Επίσης θα πρέπει να καταλάβεις οτι ολα τα ρομποτικά που υπάρχουν στην αγορά βασίζονται σε έδραση επάνω στην επιφάνεια του στόχου και άρα μιλάμε για καθαρά αξονική που εφελκύει αγκύρωση.

 

Αναλύω γιατί θεωρώ οτι δεν έχουμε λύσει ακόμα τα βασικά. Εχω 2 προβλήματα. 1 ανατροπή απο την δύναμη αντίδρασης (κάτι που δεν είναι ευκολο στην λύση διότι στηρίζετε πάνω σε όχημα και οχι σε πακτωση) και 2 οτι λόγω της συχνότητας του παλμού μιλάμε και για φορτία κοπώσεως με θετικό λόγο ελάχιστης προς μέγιστη τάση. Επειδή η διαδικασία της κοπής είναι αργή το χωροδικτυωμα θα μαζέψει πάνω απο 20 εκ κύκλους. Αυτό σημαίνει οτι εαν πάω με κλασσική αναλυση κόπωσης Wohler θα έχω μέγιστη επιτρεπόμενη τάση (1- λόγο ελάχιστης προς μέγιστη τάση) χ οριο κοπώσεως. Αυτό σημαίνει οτι δεν σχεδιάζω με όριο διαρροής αλλα σημαντικά μειωμένο όριο κοπώσεως. Εαν τα πράγματα δεν με πέρνουν θα πρέπει να σχεδιάσω με ανεκτικό σχεδιασμό βλαβών και να θέσω χρονικό όριο διάδοσης ρωγμής μέχρι το στάδιο ΙΙΙ τα 30 εκ κύκλους (βάζω και ενα συντελεστή ασφαλείας).

Edited by Ροδοπουλος
Δημοσιεύτηκε

ok λογικη πορεια μελετης

 

απλα θεωρησα οτι η προεπιλογη καποιων εστω τυπων ρομποτικου να εδιναν στοιχεια για τις ραγες οποτε κατα συνεπεια και σκεφτομενος αντιστροφα να εξαγει κανεις στοιχεια για το φορτιο του ρομποτικου.

 

να υποθεσω οτι το χωροδικτυωμα επιλεγει αντι συμβατικου δικτυωματος για λογους ανεγερσης και μονταρισματος?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το σκέφτηκα και εγώ αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή.

 

ΝΑΙ και φαντάσου οτι έχουμε και περιορισμούς μεταφοράς 6,5 μέτρα.

 

Και κάτι ακόμα. Το χωροδικτυωμα θα πρέπει να μπορεί να σηκώσει με υδραυλικά μαχαίρια και 360 τόνους απο τα τμήματα της προέντασης για να δώσει 40 εκατοστα χώρο να δεθούν οι νέες. Οχι βέβαια ταυτόχρονα με την κοπή :mrgreen:

Edited by Ροδοπουλος
Δημοσιεύτηκε

Το μόνο που έχω είναι περιορισμός βάρους στους 22tn και το οποίο έχω βάλει στο ANSYS υπο μορφή element length/unit weight

Δημοσιεύτηκε

Είναι αδύνατη διότι σε μία ήδη καταπονημένη προένταση θα βάλεις επιπλέον αξονική και ροπή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.