Guest Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2021 Καλησπερα, οι επιφάνειες μιας καμινάδας η οποια διέρχεται μεσα απο η/υ χώρο μετρουν στο 35% του κλειστου του περιγράμματος; Υπάρχει καπου καποια διευκρίνηση; Παιζει ρολο το υλικο και η επικάλυψη του αγωγου της; ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2022 Σε διαμέρισμα τελυταίου ορόφου σε εσοχή, την μπροστινή του βεράντα την σκεπάζω πλήρως με πλάκα Ο/Σ. Επομένως δημιουργώ Α.Η.Χ. Το εμβαδόν του ΑΗΧ με βάση τις τεχνικές οδηγίες του άρθρου 11 περιλαμβάνει και τα κατακόρρυφα πλαινά στοιχεία που τον οριοθετούν, σωστά ? Π.χ. τοίχοι - φέρων οργανισμός κτλ. Αρα εκτός δόμησης στο σχήμα μου έχω 8,00*4,20 ? Το άνοιγμα του ΑΗΧ 6,60 πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 0,35 της πορτοκαλί γραμμής ? Ή ορίζεται διαφορετικά η περίμετρος του ΑΗΧ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kan62 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2022 0,35*(4,2+8)*2 = 0,35*24,4 = 8,54 > 6,60 --> ΑΚΥΡΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2022 @kan62 ναι είναι άκυρο στο σχήμα μου, ενδεικτικά το έκανα μην δίνεις βάση στο αν βγαίνει ή όχι. Το θέμα είναι ότι σε πρόσφατη άδεια μου ζήτησαν σαν περίμετρο την πορτοκαλί γραμμή. Δηλαδή μου είπανε άλλο πράγμα η επιφάνεια του ΑΗΧ που είναι το μωβ και άλλο η περίμετρος που είναι το κάθε δοντάκι που έχει μέσα η επιφάνεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2022 ...οποτε γίνεται λόγος για το εάν διπλα στον ΑΗΧ εχεις κλειστό ή ανοιχτό χωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kan62 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2022 Για αυτά που σου είπαν στην πολεοδομία δεν υπάρχει ίχνος εγκυρότητας, όπως σου έδειξε και ο συνάδελφος παραπάνω στο Παράδειγμα 1 των συνημμένων σχεδίων του νόμου. Ας διαβάσουν τον νόμο λοιπόν ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2022 Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό στο θέμα. Αν έχω βεράντα (ενδεικτικό σχήμα) σκεπασμένη με πλάκα με κενα όπως στο σχήμα, προφανώς δεν έχω καθόλου Η/Χ ? Με ποιο κριτήριο έχω πλάκα με κενά ? Πρέπει τα κενά να είναι μεγαλύτερα από κάποιο εμβαδόν ? Ο πάνω αριστερά σκεπασμένος χώρος 4,00*1,00 είναι σε κάθε περίπτωση Η/Χ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2022 Δύσκολα τερτιπια... 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2022 Σε κάθε περίπτωση θα θεωρούσα το παρακάτω ως ΑΗΧ Το υπόλοιπο??? με μπερδεύουν οι τοίχοι αριστερά-δεξιά.... θέλει σκέψη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
killertomato Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2022 αν εχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις 2 ανοίγματα στους πλαινους τοίχους (εστω και 30-40 εκ ύψος με ψηλό περβάζι) τότε θα βγει η απαίτηση του 0.35. Αλλιώς συμφωνώ με την άποψη του Φαέθοντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα