Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εντάξει αλλά το γούστο είναι γούστο, Διδώνη κάπως έτσι μια μέρα θα φτιάξω το όνειρο της ζωής που είχα μικρός. Ζούσα σε ένα σπίτι και τότε στο δωμάτιο μου είχα 2 παπαγαλάκια, πότε πότε τα έβγαζα έξω να πετάξουν και μετά τα έπιανα και πάλι στο κλουβί τους.
Το ονειρευόμουνα μικρός ότι θα έφτιαχνα μια μέρα ένα δωμάτιο στο σπίτι μου με χώμα πάτωμα, στην μέση ένα δεντράκι να κάθονται και θα είχα μέσα καναρίνια, να πετάνε ελεύθερα στο δωμάτιο. Σίτα στην μπαλκονόπρτα, για αερισμό, φως, μπορεί και καμιά χελώνα, κάποιο κουνέλι να έβαζα κάτι μέσα ακόμα.  

• Upvote 1
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά.

Στην παρακάτω κατοικία σε κεκλιμένο έδαφος (περίπου 22 μοίρες) έσπασε έτσι το κατώτερο επίπεδο για να μην προσμετρήσει στο ΣΔ.

Ο Η/Χ έχει συνολική περίμετρο 7,25+4+7,25+4=22,5μ και άνοιγμα 7,25<7,88=22,5*0,35.

Είναι ΟΚ το σπάσιμο αυτό; Υπάρχει άλλος τρόπος να μην μετρήσει το κατώτερο επίπεδο στον ΣΔ χωρίς να χάσω την εκμετάλλευση του μέγιστου ύψους; Για παράδειγμα να είναι μπαζωμένο το κατώτερο επίπεδο και να ξεκινάει η οικοδομή από τα 3μ;

Ευχαριστώ

image.thumb.png.ba5d2f61cc89609fa0a32c63e37831cb.png

Δημοσιεύτηκε

τα 3.0μ γιατί τα θέλεις? Αφού μπορεί να είναι και 2,60. Οπότε πήγαινε πιο αριστερά ολόκληρη την οικοδομή και φέρε τον τοίχο υπογείου πιο δεξιά

Δημοσιεύτηκε
14 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

τα 3.0μ γιατί τα θέλεις? Αφού μπορεί να είναι και 2,60. Οπότε πήγαινε πιο αριστερά ολόκληρη την οικοδομή και φέρε τον τοίχο υπογείου πιο δεξιά

Συγγνώμη. Διορθώνω ...   7,25+3+7,25+3=20,5*0,35=7,175<7,25. Είναι εντάξει το παρακάτω;

Η άλλη κακή λύση που σκεφτόμουν ήταν να ξεκινάει ο πρώτος όροφος από τα 3μ και να μην έχει καθόλου υπόγειο και ανοιχτό ημιυπαίθριο χώρο.

image.png

Δημοσιεύτηκε

εγώ με τα σκίτσα που έχεις βάλει δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι το όλο ακίνητο

Βάλε κάτοψη κανονική ισογείου και υπογείου και μια κανονική τομή να μπορεί να βγει άκρη.

Επικουρικά.... δεν κατάλαβα πως θα έχεις ημιυπαίθριο σε στάθμη υπογείου.... δεν θα έχει χώμα της γης ο ΗΜ?? 

Δημοσιεύτηκε

ο ΓΟΚ 85 απαγόρευε Η/Χ στο υπόγειο, ενώ ο ΝΟΚ δεν απαγορεύει την κατασκευή Α.Η.Χ στο υπόγειο. Επίσης οι παλιοί ΓΟΚ, όριζαν ότι αν η στάθμη του δαπέδου ενός ορόφου, βρίσκονταν σε βάθος περισσότερο των  60εκ από τη στάθμη εδάφους,   ο όροφος δεν θεωρούνταν ισόγειος και δεν μπορούσε να έχει Κ/Χ. Τώρα  ο μόνος όρος χαρακτηρισμού ενός υπογείου είναι η απόσταση της οροφής από το έδαφος να είναι <των 1,20μ 

Δημοσιεύτηκε
19 ώρες πριν, Didonis said:

εγώ με τα σκίτσα που έχεις βάλει δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι το όλο ακίνητο

Βάλε κάτοψη κανονική ισογείου και υπογείου και μια κανονική τομή να μπορεί να βγει άκρη.

Επικουρικά.... δεν κατάλαβα πως θα έχεις ημιυπαίθριο σε στάθμη υπογείου.... δεν θα έχει χώμα της γης ο ΗΜ?? 

Το ερώτημα είναι το εξής:

Σε οικόπεδο με μεγάλη κλίση αν θέλεις να εκμεταλλευτείς το μέγιστο ύψος που μπορεί να κτιστεί στο υψηλότερο σημείο του οικοπέδου, τι μπορείς να κάνεις στο κατώτερο επίπεδο του κτιρίου (στο χαμηλότερο υψόμετρο) που να μην προσμετράται στον ΣΔ; 

Πυλωτή; υπόγειο; κλειστό ημιυπαίθριο; ανοικτό ημιυπαίθριο; μήπως γίνεται να ξεκινάει ο 1ος όροφος από υψόμετρο (στο χαμηλότερο ύψος του κτιρίου) - δηλαδή να είναι απλά ένας μπαζωμένος κλειστός χώρος; κάποιον συνδυασμό των παραπάνω όπως φαίνεται στο παρακάτω σκίτσο;

Ευχαριστώ

image.thumb.png.1706f0be40278d9fecf4007752f0d0bc.png

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα...

Έχω έναν προβληματισμό. Στο παρακάτω σχήμα, ο εξώστης ανάμεσα στα erker είναι εξώστης ή ΑΗΧ? Εγώ λέω ΑΗΧ πάντως...

image.png.ff945fb7f14a2f89e0a87abe939dff72.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.