petros71 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 Να κάνω μια παραλλαγή της ερώτησης; Aν στο προηγούμενο παράδειγμα φτιάξω δυο τοίχους από γυψοσανίδα, δηλ όχι φέρων στοιχείο και κλείσω τις περιοχές με κόκκινο χρώμα, πάλι εξώστης θεωρείται; Η άποψη μου είναι οτι είναι ΑΗΧ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_topo Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 (edited) Συνάδελφοι τη βοήθειά σας γιατί θα τρελαθώ. Κάθε φορά που διαβάζω τον ορισμό του ΗΧ μπλοκάρω - δεν ξέρω πραγματικά γιατί με μπερδεύει τόσο. Σας επισυνάπτω σκαρίφημα και παρακαλώ βοηθήστε με - πρόκειται για ΗΧ, σωστά? Και αν ναι, γιατί? Γενικώς ο ορισμός του ΗΧ βάσει ΝΟΚ με παραπέμπει στο γεγονός ότι οποισδήποτε ανοιχτός στεγασμένος χώρος (ακόμη και εξώστης αν έχει άλλο εξώστη από πάνω) θεωρείται ΗΧ αφού σχεδόν πάντα το άνοιγμα του είναι >35% της περιμέτρου του χώρου. ΕΞΩΣΤΗΣ Η ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ.pdf Edited Μάιος 16 by the_topo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Πρόκειται για εξώστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_topo Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 (edited) @Pavlos33 για τη δική περίπτωση προοριζόταν η απάντηση για εξώστη? Αν ναι, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις γιατί? Edited Μάιος 16 by the_topo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 (edited) On 30/4/2024 at 2:48 ΜΜ, petros71 said: Να κάνω μια παραλλαγή της ερώτησης; Aν στο προηγούμενο παράδειγμα φτιάξω δυο τοίχους από γυψοσανίδα, δηλ όχι φέρων στοιχείο και κλείσω τις περιοχές με κόκκινο χρώμα, πάλι εξώστης θεωρείται; Η άποψη μου είναι οτι είναι ΑΗΧ. Προφανώς αρκεί να έχει τις προϋποθέσεις.... 33 λεπτά πριν, the_topo said: Σας επισυνάπτω σκαρίφημα και παρακαλώ βοηθήστε με - πρόκειται για ΗΧ, σωστά? Και αν ναι, γιατί? Εξώστης είναι... υ.γ. Τελείως συναδελφικά. Μην χρησιμοποιείς διαστάσεις μικρότερες των 5cm... Edited Μάιος 16 by Faethon11 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 @the_topo Τα τμήματα της πλάκας προβάλλουν σε πρόβολο από τις όψεις του κτιρίου. Επισυνάπτω το σκαρίφημα για να δεις πότε θα ήταν Η.Χ. ΕΞΩΣΤΗΣ Η ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ EDIT.pdf 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_topo Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 (edited) Καλησπέρα... Είδα σε μια οικοδομή το παρακάτω.... (Μάλλον αρχιτεκτονικό στοιχείο και όχι προεξοχή) Είναι εξώστης ή ΑΗΧ ??? Edited Μάιος 24 by Faethon11 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros71 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 (edited) @Faethon11 εγω δεν το έχω δεί μια αλλά πολλές φορές και από "επώνυμα" γραφεία. Και αναρωτιέμαι εγω γιατί δεν τα κάνω αυτά; Μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά; *edit: άν ήταν ΑΗΧ δεν θα μέτραγε στη κάλυψη; Edited Μάιος 24 by petros71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 Και εγώ έχω τις ίδιες απορίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα