Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2023 Δύσκολη η αντικατάσταση της ακαμψίας του τοίχου με μεταλλικό στοιχείο
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2023 (edited) 5 hours ago, Αλέξανδρος said: Δύσκολη η αντικατάσταση της ακαμψίας του τοίχου με μεταλλικό στοιχείο Δεν θα το έλεγα. Με βάση την εμπειρία μου σε τέτοιους είδους επεμβάσεις, το δύσκολο είναι να επιτύχει κανείς, μια συμβατότητα - σε όρους "ακαμψίας" ή μετακινήσεων - σε ό, τι αφορά το ante operam και το post operam, θεωρώντας ένα εύρος συν πλην 10% και με δεδομένες τις πρότυπες διατομες εμπορίου που κυκλοφορούν (λαμβάνοντας υπόψη και τις όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται κατά καιρούς). Άλλωστε, η επέμβαση αφορά στην κατασκευή ενός μεταλλικού πλαισιωτού φορέα και όχι στην τοποθέτηση ενός μεμονωμένου μεταλλικού στοιχείου (όπως διατυπωθηκε δηλαδή, στην παραπάνω ανάρτησή σας). Τέλος, είναι ξεκάθαρο ότι η εν λόγω επέμβαση αφορά σε δημιουργία (διάνοιξη) ανοιγμάτων και όχι στην πλήρη καθαίρεση ολοκλήρου τοίχου και την αντικατάστασή του με μεταλλική κατασκευή. Μήπως αυτό σας μπέρδεψε; Edited Μάιος 31 , 2023 by JohnnyHoliday
mariapntzpl Δημοσιεύτηκε yesterday at 11:19 πμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 11:19 πμ Καλησπέρα συνάδελφοι/ισσες, Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την παρακάτω περίπτωση: Σε υφιστάμενο ισόγειο κτίριο κατοικίας εμβαδού 27,71τμ (Σ2) και αποθήκης 5,7τμ σε επαφή, εκτός σχεδίου στην Αρτέμιδα, αυθαίρετα κατασκευασμένο από τσιμεντόλιθους και τακτοποιημένο με Ν.4495/17, χρειάζεται τώρα ο ιδιοκτήτης να μεταβιβάσει, επομένως αφού εκκρεμεί ΜΣΕ/Ενισχυσεων μου ζητήθηκε η εκπόνηση της. Αναλυτικά το κτίριο είναι κατασκευασμένο από τσιμεντόλιθους, ύψους 2,30μ και στο μεγαλύτερο τμήμα εδράζεται στέγη, ως ύψος 3,20 από ελενιτ πάνω σε ξυλινα δοκαράκια, ενώ ένα τμήμα που κατασκευάστηκε αργότερα έχει πλάκα οροφής από ο.σ. παχους 12 εκ. Σε αυτοψία διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες στο κτίριο, όπως: -Σοβαρές διατμητικές ρηγματώσεις τοίχων και υπέρθυρων δίσκων, χωρίς αποδιοργάνωση της τοιχοποιίας. -Ρηγματώσεις και αποκολλήσεις τοιχων καθύψος σε διασταυρώσεις τοίχων (κακό δέσιμο της προσθήκης κομματιού με πλακα ο.σ με το προυφιστάμενο). Βάσει της παραπάνω κατάστασης, και εφόσον και με τις ερήμην τιμές που ορίζει ο ΚΑΔΕΤ για ύλικα κλπ καταλαβαίνω ότι δεν θα βγει επομένως παραλείπεται η ΜΣΕ και πάω κατευθείαν σε Μελέτη επισκευών ενισχύσεων;; Πως θα το χειριζόσασταν στον πελάτη τώρα που απλά θέλει τη μεταβίβαση (η τακτοποίηση είναι του με ημ/νια υπαγωγής το 2019). Αξίζει να κάνει τη μελέτη επισκευών ενισχύσεων τώρα ή να κάνει την ΗΤΚ και να εκκρεμεί η υποβολή μελέτης επισκευών; Σημειώνεται οτι το κτίριο είναι μη κατοικίσιμο και δεν πρόκειται να κατοικηθεί ως έχει και θα μεταβιβαστεί σε οικογενειακό μέλος για χρήση του οικοπέδου και του κτιρίου σαν αποθήκη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε 17 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 17 ώρες πριν Τι να χειριστούμε στον πελάτη? Μελέτη στατικής επάρκειας που αποδεικνύει την αδυναμία του κτίσματος και μετά μελέτη ενίσχυσης. Το πότε θα τα κάνει δεν ξέρω. Στην πραγματικότητα αυτό που θα γίνει είναι να το ρίξει και να το ξαναφτιάξει. Μιλάμε για 27τ.μ.
kfil Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Όπως τα περιγράφεις mariapntzpl η μόνη του λύση είναι κατεδάφιση και επανακατασκευή. Αν αρχίσεις ενισχύσεις μανδύες και δεν ξέρω τι άλλο κάηκε η γούνα του. Εξηγησέ το και νομίζω ότι θα το καταλάβει .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα