Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τα ίδια με τον panos μου είπαν κι εμένα σε πολεοδομία, κι ότι ΚΑΝΕΠΕ χρησιμοποιούμε μόνο αν προκύψει

ότι το κτίριο θέλει ενισχύσεις..

  • Upvote 1
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Από πολεοδομία σε πολεοδομία οι απαντήσεις διαφέρουν. Σίγουρα συμφέρει προς το παρόν να γίνονται μελέτες με ΕΑΚ. Πάντως το ορθό είναι ότι ο ΚΑΝ.ΕΠΕ. είναι σε ισχύ.

 

Ροδόπουλος έγραψε στις 16 Μαΐου 2012, 10:11 στο #31

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα η άγνοια νόμο. Ειδικότερα επιστήμονες, μηχανικοί, δικηγόροι και γιατροί θα πρέπει να έχουν γνώση του νόμου. Το δικαστήριο δεν θα σε καταδικάσει για αυτό αλλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν στοιχείο υπεράσπισης. Αστικός κώδικας 698.

 

Αντιγράφω τον 698.

|698| Ποιος φέρει τον κίνδυνο του έργου. Ο εργολάβος φέρει τον κίνδυνο του έργου ωσότου γίνει η παράδοση του.Αν ο εργοδότης έγινε υπερήμερος ως προς την αποδοχή, αυτός φέρει τον κίνδυνο.

Ο εργοδότης φέρει τον κίνδυνο της τυχαίας καταστροφής και χειροτέρευσης του υλικού που είχε δώσει.

 

Γενικά ο 698 ανήκει στο κεφάλαιο 19 ( δέκατο ένατο ) του οποίου θέμα είναι τα έργα και οι σχέσεις εργολάβων με εργοδότες ( υλικά, υποχρεώσεις εργολάβου, ελαττώματα έργου, ελλείψεις, αμοιβές, μισθούς, υποχρεώσεις κλπ)

 

Καμία σχέση λοιπόν το άρθρο που αναφέρει ο Ροδόπουλος με το παρόν θέμα και παραμένω στην απάντηση μου από το #67 και μετά στο #76

γράφουμε για να ενημερώνουμε όχι να τρολάρουμε και να κουράζουμε παρακαλώ.

Edited by kostassid
  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Τι εννοείς συμφέρει με τον ΕΑΚ και όχι με τον ΚΑΝΕΠΕ;

Για την αποτίμηση υφισταμένου ο ΚΑΝΕΠΕ σου δίνει περισσότερες δυνατότητες και πιθανότητες επάρκειας της κατασκευής όταν είναι παλιά.

α) σου δίνει τη δυνατότητα να χαμηλώσεις τον πήχη (επιτελεστικότητα)

β) σου δίνει τη δυνατότητα να συνυπολογίσεις τις τοιχοποιίες που συμμετέχουν σημαντικά στην ανάληψη σεισμικών δυνάμεων.

  • 5 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καθαρά για το μελετητικό κομμάτι:

Ο Κανεπέ ρε παιδιά ξέρω ότι δεν πρόλαβε να ισχύσει ποτέ λόγω Ευρωκώδικα

Από 01/01/2012 πάμε με EC γιατί αναφέρεστε σε Κανεπέ?

Λέει κάτι στο Εθνικό προσάρτημα που δε γνωρίζω?

 

Τα λεγόμενα αυτά από το μάθημα του Κάππου στο μεταπτυχιακό, που ήταν στη μελετητική ομάδα του Κανεπέ.. κι πολύ λοιπότανε μς έλεγε που κάνανε τόσο κόπο και τους πρόλαβαν οι Ευρωκώδικες

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αυτο το 1/1/12 το ξερεις απο καπου εγκυρα;;Μιλω για επισημο φορεα

Edited by KF
Δημοσιεύτηκε

Μήπως μίλησε κανείς με ΟΑΣΠ? Ποιά είναι η θέση τους πάνω στην ισχύ του ΚΑΝΕΠΕ?

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι υπάρχει κάτι νεότερο επί του θέματος όσον αφορά τον ν.4014/11....??

 

Οι μεγαλογραφειάδες, οι καθηγητές, οι εταιρείες ελέγχου υλικών κ.α. θέλουν να επιβάλουν τον ΚΑΝΕΠΕ.

 

Εμάς τους απλούς ελ.επ. νομίζω μας συμφέρει ο ΕΑΚ.

 

Κατά τη γνώμη μου καταρχάς πρέπει η κάθε περίπτωση να αντιμετωπίζεται και ξεχωριστά. Όχι τακτοποίηση σε κτίριο συνάθροισης κοινού και αυτόματα...αντισεισμικός έλεγχος. Αλλαξε η χρήση άρα και τα φορτία ? Τι ποσοστό του κτιρίου άλλαξε ?

 

Τελικά τι ισχύει ? Ποιος θα αποφασίσει ?

Δημοσιεύτηκε

Χα επειδή έχω ψάξει το θέμα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Εαν υπάρχουν ενοικιαστήρια τότε υπάρχει η ευθύνη του ιδιοκτήτη να ενημερώσει τους ενοικιαστές. Εδώ όμως τα πράγματα περιπλέκονται για τον μηχανικό ο οποίος " είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει και τον ενοικιαστή?" Νομικά ΝΑΙ!!!!! διότι διαφορετικά αποκρύπτει την αλήθεια και αυτό είναι αδίκημα. Αρα οι προτάσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο!!!! Με λίγα λόγια εαν ξενοικιαστεί σε κυνηγάει ο ιδιοκτήτης. Βέβαια θα αθωωθείς αλλα θα σε τρέξουν. Τα χαζο-αμερικανάκια επειδή κατάλαβαν το πρόβλημα έβαλαν τους μηχανικούς να ενημερώνουν τις ασφαλιστικές εταιρίες. Αυτές με την σειρά τους αύξησαν τα ασφάλιστρα με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες σε ενισχύσεις!!!!!

 

Κύριε καθηγητά, επειδή μιλούσα χτες για αυτό το ζήτημα με τη δικηγόρο μου, με ρώτησε αν απορρέει από κάπου, από κάποιο νόμο ή κανονισμό, η "ιδιαίτερη νομική υποχρέωση" για τον μηχανικό να ενημερώσει και τους ενοικιαστές και οποιονδήποτε άλλο εμπλέκεται με αυτό το θέμα, πέραν από τον άμεσα ενδιαφερόμενο και εντολέα του που είναι ο ιδιοκτήτης. Θέλω να πω υπάρχει κάποια νομοθεσία που να μας ορίζει την συγκεκριμένη υποχρέωση σε εμάς τους μηχανικούς? Χαρακτηριστικά μου είπε ότι για να προσομοιωθεί η παράλειψη ενημέρωσης προς τους ενοικιαστές με πράξη καταδικαστέα, θα πρέπει να υπάρχει "ιδιαίτερη νομική υποχρέωση". Προφανώς και δεν θα δικαστεί ένας μηχανικός και πόσο μάλλον καταδικαστεί βάσει ηθικής (που δεν ενημέρωσε τους ενοικιαστές), ούτε από κάποιον Κώδικα Δεοντολογίας.

 

Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα αν μπορούσατε να μας ενημερώσετε σχετικά με την περίπτωση της δικαστικής απόφασης που αναφέρατε για τον μηχανικό. Μήπως γνωρίζετε επάνω σε ποια νομοθεσία ή νομολογία στηρίχτηκε ο δικαστής της συγκεκριμένης υπόθεσης?

Δημοσιεύτηκε

Για επέκταση του παταριου σε ισόγειο καταστημα,(σε κτίριο με κατοικίες στους ορόφους και καταστήματα στο ισόγειο), απαιτείται μελέτη στατικής επαρκειας ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.