Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ, απόλυτα. Το πρόβλημα μου είναι, πως υπάλληλος Υ.ΔΟΜ (εντελώς λανθασμένα κατ' εμέ) παρερμηνεύει τον νόμο και θεωρεί πως όταν ο ΚΑΝ.ΕΠΕ λέει δημόσια αρχή εννοεί την κάθε Υ.ΔΟΜ και κατ' επέκταση τον υπάλληλο που θα χρεωθεί τον φάκελο.

  • Απαντήσεις 444
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Θα μας τρελάνουν... Ο διευθυντής της συγκεκριμένης Υ.ΔΟΜ τι λέει? 

Τουλάχιστον ας ακολουθήσουν την γραμμή της επιτροπής στήριξης του ΚΑΝ.ΕΠΕ...

Ελάχιστοι ανεκτοί Στόχοι Επιτελεστικότητας (Ερώτηση 6).pdf

Δημοσιεύτηκε

Δεν το έχω φτάσει στην Διευθύντρια το θέμα ακόμα. Σε επίπεδο υπαλλήλου μου είπε πως ως στάθμη επιτελεστικότητας θα ζητήσει την υψηλότερη. Αυτό σχετικά με την κουβέντα που είχαμε για ενισχύσεις, όταν της είπα πως μόνο η μελέτη ΚΑΝ.ΕΠΕ θα δείξει το ποσοστό ανεπάρκειας του υφισταμένου.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ακόμη και η πρόταση του ΟΑΣΠ, παρά τις καλές προθέσεις, δεν γίνεται σεβαστή από την δημόσια διοίκηση.
Για παράδειγμα, τα δημόσια σχολεία δεν ικανοποιούν όλα την κατηγορία Β1. Δεν ξέρω τι κάνουν με τα αυθαίρετα του ΟΣΚ και τις μελέτες επάρκειας, αλλά γενικότερα υπάρχει πρόβλημα...
Επίσης, οι νόμοι που διέπουν την λειτουργία φροντιστηρίων κλπ, δεν ζητούν για την άδεια λειτουργίας κατηγορία Β1 (δεν ζητούν καμία κατηγορία).
 
Ως προς την ουσία:

Η Υπηρεσία εκτελεί αρμοδιότητες "Δημόσιας Αρχής" που της έχουν εκχωρηθεί με νόμο. Και το κέντρο υγείας είναι δημόσια αρχή...
παράδειγμα:
Ο ΟΑΣΠ είναι "Δημόσια Αρχή", είναι επιφορτισμένος με τη σύνταξη των αντισεισμικών κανονισμών, κι ωστόσο δεν μπορεί να καθορίσει τις στάθμες επιτελεστικότητας, ενώ οι κανονισμοί του δεν έχουν καμία αξία αν δεν ψηφιστούν από την Βουλή (βλ. Φ.Ε.Κ. 52/Α΄/25-4-1983).
 
Αν κάποιος ασκεί αρμοδιότητες Δημόσιας Αρχής χωρίς να έχει την σχετική εξουσία, το αδίκημα ονομάζεται "αντιποίηση αρχής"... Γιαυτό και δεν πρόκειται να σου δώσουν χαρτί με πρωτόκολλο.

Edited by AlexisPap
Δημοσιεύτηκε

Ακόμη και η πρόταση του ΟΑΣΠ, παρά τις καλές προθέσεις, δεν γίνεται σεβαστή από την δημόσια διοίκηση.

Για παράδειγμα, τα δημόσια σχολεία δεν ικανοποιούν όλα την κατηγορία Β1. Δεν ξέρω τι κάνουν με τα αυθαίρετα του ΟΣΚ και τις μελέτες επάρκειας, αλλά γενικότερα υπάρχει πρόβλημα...

Επίσης, οι νόμοι που διέπουν την λειτουργία φροντιστηρίων κλπ, δεν ζητούν για την άδεια λειτουργίας κατηγορία Β1 (δεν ζητούν καμία κατηγορία). 

 

Καιρός να αλλάξει το καθεστώς με τα σχολεία, φροντιστήρια κ.τ.λ. Εάν (και όποτε) με το καλό αποφασίσει η Δημόσια Αρχή για τους min Στόχους Επιτελεστικότητας, τότε η min κατηγορία Β1 για κάθε είδους κτήριο με χρήση εκπαιδευτηρίου (ή συναφή χρήση) θα είναι μονόδρομος...  

Δημοσιεύτηκε (edited)

35 χρονια στο επαγγελμα εχω βαρεθει να ακουω κοτσανες.

Λοιπον εχουμε και λεμε:

1) Βασει του ΚΑΝΕΠΕ αρθρο 2.2.1 (σχολια) "Παντως ο κυριος του εργου μπορει να επιλεξει υψηλοτερο στοχο ελεγχου απο τον ελαχιστα ανεκτο που θα ορισει η Δημοσια Αρχη".

Οποια λοιπον και να ειναι η Δημοσια Αρχη οριζει τον ελαχιστα ανεκτο στοχο και οχι τον υψηλοτερο .Σαφεστερο δε νομιζω οτι μπορει να γινει.

2) Αν δεις τα του Δριτσου (γνωστος και μη εξαιρετεος ) υπαρχουν ολα τα κατα την επιστημονικη κριση θεματα σταθμων επιτελεστικοτητας

http://www.episkeves2.civil.upatras.gr/?page_id=789

3) Οτι τελικα και να σου πει η οποιαδηποτε δημοσια αρχη οφειλει να το αιτιολογησει πληρως αλλοιως παρανομει (βλ. κωδικα διοικητικης διαδικασιας)

4) Αν παρ ολα αυτα επιμενει κανε του ενα χνερι.

Τελος αν δεις τον ΚΑΝΕΠΕ η εννοια ¨Δημοσια Αρχη" αναγραφεται σε πολλα σημεια (π.χ &1.2.1 σχολια. "Ο κανονισμος δεν ειναι δυνατο να εφαρμοζεται παρα μονο απο ατομα που διαθετουν τα τυπικα και ουσιαστικα προς τουτο προσοντα τα οποια καθοριζονται με αποφαση της Δημοσιας Αρχης."

Κατα την αποψη λοιπον  του υπαλληλου αυτος θα καθορισει και ποιος εχει τα προσοντα για τη μελετη!!! Το μνημονιο μας εχει βαρεσει κατακεφαλα μου φαινεται )

Edited by KF
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα η ΥΔΟΜ Λάρισας μου έδωσε προφορικά παρατηρήσεις απο έλεγχο που διενήργησε στη μελέτη.Επίσης αναρωτιέται ποιος δηλώνει την Στάθμη Επιτελεστικότητας και μου ζήτησε επιπρόσθετα τα τεύχη να ακολουθούν τους τίτλους του κεφαλαίου 10 του ΚΑΝ.ΕΠΕ.

 

Αυτά απο τον κάμπο

Δημοσιεύτηκε

Καταλαβαίνω μετά και την συζήτηση μας στο παρόν θέμα, πως την στάθμη επιτελεστικότητας την καθορίζει ο ιδιοκτήτης, μέχρι να βγει μια λίστα κατηγοριοποίησης κτιρίων από το υπουργείο ή τον Ο.Α.Σ.Π  που να θέτει την ελάχιστη στάθμη επιτελεστικότητας που θεωρεί αποδεκτή το κράτος και η νομοθεσία. Κατά τα άλλα γιατί στις Υ.ΔΟΜ ακόμα ζητούν να ελέγχουν τις μελέτες των στατικών μας, όταν ο έλεγχος τους έχει καταργηθεί;;

Δημοσιεύτηκε

Προς το παρόν, το μόνο ξεκάθαρο (βάσει ΚΑΝΕΠΕ) είναι ότι πρέπει να υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ο κύριος του έργου (ιδιοκτήτης) θα αναφέρει ρητά την στάθμη επιτελεστικότητας που επιλέγει, "κατόπιν της ενημέρωσης που έλαβε από τον μηχανικό επί του θέματος".

 

Φυσικά, η επιλεγείσα στάθμη δεν πρέπει να υπολείπεται εκείνης που καθορίζει η δημόσια αρχή. Η οποία όμως δεν έχει καθορίσει τίποτα.

 

Οι ΥΔΟΜ ζητάνε ο,τι τους κατέβει, και αυτό είναι απολύτως παράνομο (όπως παράνομη είναι και η παραβίαση του 20ήμερου)...

 

Άποψή μου πάντως είναι, τις παρατηρήσεις τους οι συνάδελφοι των ΥΔΟΜ να τις υποβάλλουν εγγράφως και με πρωτόκολλο, ώστε να βαρύνονται με τις ποινικές και αστικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύψουν κάποτε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.