Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Κώστα σε ξαναρωτάω Εαν κατα την διαδικασία του 4014 που έχετε καταλήξει και έχετε κάνει προτάσεις ενίσχυσης σας ερωτήσει ο ενοικιαστής εαν το κτήριο είναι ασφαλές, τι απαντάτε?
kostassid Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Εγγράφως του απαντάς ότι ο ιδιοκτήτης και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί όπως ορίζει ο 4014 για την φέρουσα ικανότητα και τον βαθμό αξιοπιστίας του κτιρίου. Δεν είναι αρμοδιότητα μηχανικού να ενημερώσει τον ενοικιαστή σύμφωνα με τον 4014. Ταυτόχρονα ενημερώνεις και τον ιδιοκτήτη για την ερώτηση που σου έκανε ο ενοικιαστής.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Αρα δεν απαντάς στο ενοικιαστή!!!!!!
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 (edited) Η μελετη ειναι μελετη. Ασφαλως συνοδευεται και απο επεμβασεις οι οποιες πιθανον να πρεπει να γινουν. Αρα η ιδια η μελετη απανταει για την ασφαλεια του κτηριου. Αν η μελετη εφαρμοστει δεν ειναι ευθυνη του μηχανικου. Edited Μάιος 16 , 2012 by terry
kostassid Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 (edited) Αν με πληρώσει για τον κόπο μου θα απαντήσω, αλλά πρώτα πρέπει να σεβαστώ τα χρήματα που έχω ήδη πάρει από τον ιδιοκτήτη-εργοδότη μου γιαυτο τον ενημερωνω. Αλλιως πιστευω ότι δεν είναι σωστό. Edited Μάιος 16 , 2012 by kostassid
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Εδώ λοιπόν ο νόμος απαντάει διαφορετικά.
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Και αν πουληθει το ακινητο? Πρεπει να βρεις το νεο ιδιοκτητη να τον ενημερωσεις? Και αν πουληθει μετα απο 10 χρονια? Αν επινοικιαστει?
kostassid Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 (edited) Εδώ λοιπόν ο νόμος απαντάει διαφορετικά. Που ;;; μπορείς να μου το παραθέσεις; Και πάλι, μόνο σε περίπτωση που ρωτήσει ο ενοικιαστής ή πρέπει εσύ να τον ενημερώσεις αν κατι έχει παει στραβά βάσει στατικής μελέτης; Να στο θέσω ως εξης και αντίστροφα... είμαι ιδιοκτήτης πολυκατοικιας του '67 στο Παγκράτι και σε καλω για επιθεώρηση. Μετρας pH6 , -450mV , 10ΜPa αντοχή σκυροδέματος και o χάλυβας από Φ16 έγινε Φ8. Τι κάνεις; Χτυπάς κουδούνια και φωνάζεις κατεβείτε όλοι να σας πω που μενετε ή ενημερώνεις εμενα που είμαι ο ιδιοκτήτης; (προσοχή δεν μιλαμε για περίπτωση σεισμού ή ακραιου φαινόμενου όπου όντως χτυπάς κουδούνια και λες όλοι ΕΞΩ!!!) Μήπως με χαρακτηρίζεις εγκληματία ή κάνω τίποτα κακό λοιπόν που δεν ενημερώνω τον ενοικιαστή; Edited Μάιος 16 , 2012 by kostassid
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Μα δεν λέω κάτι άλλο!!!!. Λέω οτι η σεισμική τρωτότητα θα πρέπει να αποτελεί χαρακτηριστικό του κτηρίου όπως και η Ενεργειακή. Οπως λοιπόν και η ενεργειακή κοινοποιείτε στον ενοικιαστή έτσι θα πρέπει και η σεισμική. Λέω λοιπόν οτι θα πρέπει ο νόμος να συμπεριλάβει την κοινοποίηση.
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2012 (edited) Προβλεπει ο νομος κοινοποιηση του ΠΕΑ στον ενοικιαστη, επισημως?? Edited Μάιος 16 , 2012 by terry
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα