akakios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Καλησπέρα συνάδελφοι, μια ερώτηση. Σε προσθήκη ενός ορόφου επάνω από υπάρχον διόροφο κτίριο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα θεμελίωση; Επισημαίνεται ότι η προσθήκη θα πραγματοποηθεί με νέο φέροντα οργανισμό, που θα ξεχωρίζει με τον υπάρχον φέροντα οργανισμό με αρμό 5cm. Δηλαδή στην ανωδομή θα υπάρχουν 2 φέροντες οργανισμοί αλλά θα χρησιμοποιηθεί η ίδια θεμελίωση, με βλήτρωση και ενίσχυσή της. Υπάρχει νομοθεσία; Ευχαριστώ
kostassid Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 μελετη ενισχυσης θεμελιων, σιγουρα εκτος και αν στην αρχη ειχε προβλεφθει ο τριτος
akakios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Είχε προβλεφθεί όροφος όμως επειδή θα πραγματοποιηθεί μία αλλαγή στο υπάρχον κτίριο, είμαι αναγκασμένος να ελέγξω και το υπάρχον κτίριο, που δυστυχώς όμως παρουσιάζει ακόμα και με έλεγχο με τον κανονισμό του 85' πρόβλημα στην αντοχή υποστυλωμάτων. Η νέα θεμελίωση (ενίσχυση παλαιών) από ότι καταλαβαίνω πρέπει να παραλαμβάνει και τους δύο φέροντες οργανισμούς. Σωστά;
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Νομοθεσία δεν υπάρχει ιδιαίτερη. Οι ΕΚΩΣ, ΕΑΚ και οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, όπως γενικά αναφέρονται σ' αυτούς, σε καλύπτουν. Εύκολο να λες ότι θα το κάνεις δύσκολο να το υπολογίσεις; Θα τα βάλεις όλα σε έναν φορέα με μια κοινή θεμελίωση και δύο ανεξάρτητες ανωδομές; Αν όχι πώς θα υπολογίσεις τα εντατικά μεγέθη για τη διαστασιολόγηση της θεμελίωσης;
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2008 αν δεν μπορείς να τα βάλεις όλα μαζί σε ένα μοντέλο ( που δεν νομίζω να είναι εύκολο) θα πρέπει να τα λύσεις χώρια και μετά να κάνεις έλεγχο θεμελίωσης με το χέρι μάλλον απλοποιητικά. Δηλαδή να κάνεις για κάθε στήριξη την επαλληλία των εντατικών μεγεθών που έχουν την ίδια φορά και να ελέγχεις τα πέδιλα.
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Εάν το κτίριο είναι με αντισεισμικό του '59 και έχει πρόβλεψη νομίζω οτι ο υπάρχον φέρων ελέγχεται με του '59 και όχι με '85 και ο νέος όροφος με Ε.Α.Κ. (επαλήθευσε από την πολεοδομία). Υπάρχει πάντως πλούσια βιβλιογραφία για ενισχύσεις. Εάν είσαι μέλος του Τ.Ε.Ε. ή φοιτητής πολυτεχνικής σχολής δικαιούσαι δωρεάν το βιβλίο ενισχύσεων του καθηγητή του Ε.Μ.Π. Σπυράκου.
anka Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Εάν είσαι μέλος του Τ.Ε.Ε. ή φοιτητής πολυτεχνικής σχολής δικαιούσαι δωρεάν το βιβλίο ενισχύσεων του καθηγητή του Ε.Μ.Π. Σπυράκου. Αλήθεια; Από πού το προμηθευόμαστε;
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 δεν ξέρω από που το πήρε ο nik, εμένα μου το έδωσαν σε μια επίσκεψη στο επιμελητήριο
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 Εγώ το πήρα δωρεάν από την αποθήκη του ΤΕΕ η οποία είναι κοντά στην πλατεία Καραισκάκη (σταθμός Μεταξουργείο - μετρό).Εάν ρωτήσετε το ΤΕΕ όμως θα σας πουνε κακώς οτι πρέπει να το αγοράσετε!Πρέπει να πάτε από την αποθήκη για να το πάρετε δωρεάν.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2008 Εάν το κτίριο είναι με αντισεισμικό του '59 και έχει πρόβλεψη νομίζω οτι ο υπάρχον φέρων ελέγχεται με του '59 και όχι με '85... Εκτός και ένα ο έλεγχος γίνεται στην κεντρική πολεοδομία Θεσσαλονίκης και σου ζητούν να γίνει με του '85. Το βιβλίο του Σπυράκου το πήρα και εγώ ΔΩΡΕΑΝ από το ΤΕΕ (Θεσσαλονίκη), τα γραφεία και όχι την αποθήκη. Επίσης, πολύ χρήσιμο το Συστάσεις για Προσεισμικές και Μετασεισμικές Επεμβάσεις σε κτίρια του ΟΑΣΠ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα