Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τα κέρδη(???) ή την αυξημένη κατανάλωση;

 

Για να μην ανοίγω άλλο τόπικ, τι εννοεί στη δεύτερη παράγραφο της 4.6.1 όταν λέει: "Σε περίπτωση που το εξεταζόμενο κτήριο έχει μεγαλύτερη παροχή νωπού αέρα (χωρίς τεκμηρίωση) από το κτήριο αναφοράς (πίνακας 2.3.), τότε η απομείωση της παροχής νωπού αέρα γίνεται ομοιόμορφα (κατά αναλογία του ποσοστού νωπού αέρα κάθε συστήματος) από όλα τα συστήματα μηχανικού αερισμού του κτηρίου αναφοράς";;;;

Δηλαδή σ' αυτή την περίπτωση, όταν δηλαδή δεν υπάρχει μελέτη που να τεκμηριώνει το γιατί επιλέχθηκε μεγαλύτερη παροχή από αυτή του του πίνακα 2.3 (ας πούμε σε υφιστάμενο χωρίς μελέτη), μπορούμε στα πεδία της παροχής να συμπληρώσουμε την πραγματική (μεγαλύτερη) και όχι την ελάχιστη απαιτούμενη;

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να το αναφέρει, αφού έτσι κι αλλιώς τόσο στην 2.4.3. όσο και στην 4.6 γράφει πως και μεγαλύτερη να είναι η εγκατεστημένη παροχή εμείς πρέπει να συμπληρώνουμε τιμές υπολογισμένες με βάση τον πίνακα 2.3;

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον Πάνο εξηγεί τον τρόπο που χειρίζεται το πρόγραμμα την παροχή του αέρα για το κτήριο αναφοράς. Δηλαδή αν έχεις 2 συστήματα αερισμού και του βάλεις παραπάνω παροχή, αυτό θα κάνει μια αναλογική μείωση ώστε να συμπτίπτουν οι ποσότητες με του πιν. 2.3.

 

Το εξεταζόμενο εννοεί είτε σε ΠΕΑ είτε σε ΜΕΑ. Το ... (χωρίς τεκμηρίωση)... μάλλον δεν έχει κανένα νόημα, γιατί όπως σωστά λες, σου λέει <<πρέπει στη μελέτη σου να βάζεις τις τιμές του 2.3, αν δεν τις βάλεις να μας πεις γιατί δεν τις έβαλες>> (λίγο κουφό είναι...) και <<σε κάθε περίπτωση για την ενεργειακή απόδοση, θα βάζεις τις τιμές του 2.3>>.

 

Γιατί τώρα κάνει αυτές τις αναφορές χωρίς νόημα;

 

1. Ή κάτι μας ξεφεύγει και δεν καταλάβαμε καλά, που δεν νομίζω για το ίδιο κείμενο να έχουμε όλοι τις ίδιες απορίες και να φταίμε εμείς.

 

2. Ή έχει να κάνει με τη προσφιλή συνήθεια του συντάκτη, να γράφει έχοντας στο μυαλό του κάτι συγκεκριμένο, που μόνο αυτός καταλαβαίνει.

Π.χ. έσπασα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί ενώ στον αερισμό χωρίζει τους χώρους μιας ζώνης σε αυτούς της χρήσης και τους βοηθητικούς (αποθήκες, διάδρομοι), στο ζνχ για τους ίδιους χώρους επιμένει στη διατύπωση <<κοινόχρηστοι>>. Δηλ. οι διάδρομοι και οι αποθήκες εντός εστιατορίου στο ισόγειο πολυκατοικίας που δεν είναι κοινόχρηστοι, εξαιρούνται; Τελικά υποψιάζομαι ότι όταν το έγραφε είχε στο μυαλό του το παράδειγμα ΜΕΑ της εξαόροφης που είχε γίνει σχολιασμός στο γιατί ενώ η ζώνη έχει Α τμ η ζήτηση ΖΝΧ αντιστοιχούσε σε Β τμ.

Δημοσιεύτηκε

Έχουν κλείσει κι οι Δελφοί χρόνια τώρα.... Άντε να βρείς άκρη. Να' σαι καλά πάντως.

 

.....Δηλαδή αν έχεις 2 συστήματα αερισμού και του βάλεις παραπάνω παροχή, αυτό θα κάνει μια αναλογική μείωση ώστε να συμπτίπτουν οι ποσότητες με του πιν. 2.3.....

Περίμενε, μπορώ δηλαδή να συμπληρώσω παραπάνω παροχή από τις τιμές του 2.3; Αφού το τονίζει ότι ΟΧΙ. Και γιατί για περισσότερα από ένα συστήματα;

Δημοσιεύτηκε

Εστω ότι έχεις ένα σύστημα (πραγματικό) σε μία αίθουσα καταστήματος και ένα σύστημα (πραγματικό) σε 2η αίθουσα καταστήματος ανεξάρτητη.

Και βάζεις χωρίς να το σκεφτείς καλά (δεν είσαι καλά διαβασμένος) παραπάνω παροχή. Τότε σου λέει ότι το πρόγραμμα θα αντιδράσει έτσι.

 

Μη νομίζεις ότι το κατέχω. Υποθέσεις κάνω. Αν ξεκαθαρίσω κάποτε τι συμβαίνει θα σου πω. Για την ώρα... άναυδος.

 

Και που να πάει η κουβέντα στα συστήματα φωτισμού. Που κάνει η ΤΟΤΕΕ υποχρεωτική εφαρμογή αυτοματισμών σε νέα κτίρια τριτογενή (ανεξάρτητα εμβαδού). Εκεί να δεις τι έχει να γίνει.

Δημοσιεύτηκε

Παντως επιβαλλεται απο τη νομοθεσια να αναθεωρειται καθε 2 χρονια ο υπολογισμος ενω πρεπει σε καθε αλλαγη τους να επανα-πιστοποιουνται και ολα τα λογισμικα. Μπορειτε επομενως καλλιστα να δειτε ποτε και για ποια εκδοση πιστοποιηθηκε το λογισμικο που χρησιμοποιειτε.

Εγω προσωπικα το θεωρω καλο μετρο. Απλα εγιναν τοσες αλλαγες σε κλειστο Αλγοριθμο υπολογισμου που κανενας δεν μπορει να ελεγχει και θεωρειται σωστος εξ αρχης επειδη μας επιβαλεται.

 

Υποθεσεις κανουμε ολοι συναδελφοι σε αυτη την νοοτροπια με τη μεθοδο δοκιμης σφαλματος σε καθε περιπτωση.γενικευω αλλα εκει πιστευω βρισκεται το λαθος σε οσα συζηταμε στο παρον θεμα.

Δημοσιεύτηκε

Εχεις κάτι συγκεκριμένο;

Ηλία, σε χρήση ιατρείου, η εισαγωγή του αερισμού φέρνει τις ακόλουθες μεταβολές στις καταναλώσεις:

Θ: 31 --> 45.5

Ψ: 51.9 --> 53.8

Δημοσιεύτηκε

Μίλτο νομίζω ότι είναι θέμα χρήσης και απαιτήσεων σε αερισμό.

Χτύπησα κι εγώ σε μερικά δικά μου (έβαλα χρήση ιατρείου). Βλέπω ότι σε γενικές γραμμές αυξάνει την κατανάλωση στη θέρμανση κατά 50%. Ενώ στην ψύξη δεν συγκινείται ιδιαίτερα.

 

Εχει να κάνει και με το πως είναι το κτίριό σου.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λάθος στα νούμερά σου.

Δημοσιεύτηκε

Εχει να κάνει και με το πως είναι το κτίριό σου.

 

Δεν μπορεί σε συ Ηλία... Στην ψύξη δε διαφοροποιείται ούτε κατά την κατανάλωση των ανεμιστήρων....

 

Τώρα παρατηρώ και κάτι άλλο... Δημιούργησα σενάριο για να πειραματιστώ λιγάκι με τις καταναλώσεις στον αερισμό. Αλλάζοντας το σύστημα αερισμού του "κτιρίου", αλλάζουν οι καταναλώσεις του σεναρίου (κτίριο 1)

Δημοσιεύτηκε

Να σου αλλάζει του κτιρίου αναφοράς και του υπάρχοντος.

 

Του σεναρίου όμως γιατί; Σε δικά μου μένει ακούνητο το σενάριο. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Μπας και επειδή το σενάριο προκύπτει από την αντιγραφή του κτιρίου, και οποιαδήποτε αλλαγή στο κτίριο περνάει αυτομάτος και στο σενάριο? Ενδιαφέρον δεν το έχω προσέξει να πω την αλήθεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.