yannisk72 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2012 Δεν ρωτάω προς το παρόν στις υπηρεσίες γιατί ως γνωστόν "όταν λειτουργεί κάτι δεν το πειράζουμε". Εννοείται...
gaskouk Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 (edited) 4030 άρθρο 3: 2. Άδεια Δόμησης Για την έκδοση άδειας δόμησης υποβάλλονται η έγκρι- ση δόμησης και τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέ- τες, όπου απαιτούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθε- σία Ο Νόμος υπερτερεί μιας Υ.Α. που βγήκε για την εφαρμογή του. Μήπως και η ΠΥ βιάστηκε και έκανε πατάτα; Edited Μάιος 23 , 2012 by gaskouk
sdim Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2012 Εδώ είναι το λεπτό σημείο, το "΄οπου απαιτούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία" Η ΚΥΑ είναι ειδικά για τον 4030, οπότε αν θεωρηθεί ως ειδικός νόμος τότε υπερισχύει έναντι κάθε γενικού νόμου που δεν αφορά συγκεκριμένα τον 4030, δηλαδή κάθε νόμου που ίσχυε πριν τον 4030. Στην πολεοδομία της περιοχής μου πάντως δεν ζητάνε ενεργητική ακόμα για κατοικίες κτλ. Θα δούμε αν θα έρθει ερμηνευτική εγκύκλιος κάποια στιγμή.
sdim Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=hHnNH5r0hD4%3d&tabid=777&language=el-GR
gaskouk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 (edited) Αφού στην ΚΥΑ ούτε για τις ΜΕΑ αναφέρονται εξαιρέσεις, ούτε για το καύσιμο αέριο, τότε εφαρμόζοντας την ίδια λογική, θα ζητούν ΜΕΑ για αποθήκες, υπόστεγα και για καλύβες των 20 τ.μ. και μελέτη καύσιμου αερίου για τη Σμίξη. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι στο ΥΠΕΚΑ ή στην ΠΥ τα κάνανε σαλάτα; Edited Ιούνιος 21 , 2012 by gaskouk
archthanos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 (edited) Γελάνε στις πολεοδομίες όταν λέμε για ενεργητική σε κατοικίες και ΜΕΑ σε κατω των 50...που τα βρίσκετε αυτά μου λένε? Ποιός σας τα λέει? Όντως είμαστε υπερβολικοί όταν λέμε για ενεργητική σε κατοικίες...δεν απαιτείται άρα δεν συντάσσεται...και το λέω έχοντας βγάλει 1 άδεια δόμησης και άλλη 1 αναθεώρηση με το νέο τρόπο και δε ζητήθηκε τίποτα από αυτά... Ελπίζω να εξακολουθήσει να ισχύσει η μη ζήτηση των μελετων αυτών και να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία... Edited Ιούνιος 21 , 2012 by archthanos
yannisk72 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2012 Η ΜΕΑ, ως απαραίτητη μελέτη για την έκδοση άδειας δόμησης είναι ..τυπογραφικό λάθος. Ξεχάσανε να γράψουν το ¨όπου απαιτείται¨. Σε έναν, κατά τα άλλα, τέλειο νόμο, τους ξέφυγε και κάτι!!
archthanos Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2016 Καλησπέρα. Να επαναφέρω το θέμα... Από την ισχύ του 4030, έχω ασχοληθεί με αρκετές άδειες σε διάφορες πολεοδομίες εντός και εκτός Αττικής. Σε καμία περίπτωση δε μου ζητήθηκε ενεργητική πυροπροστασία σε κατοικία, εκτός από μία περίπτωση χθες...είναι κατοικία 55 μ2 σε οικισμό. Απαιτείται ενεργητική?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2016 (edited) Από όσο θυμάμαι στο άρθρο 5 του κανονισμού πυροπροστασίας αναφέρονται οι περιπτώσεις για χρήση κατοικίας στις οποίες απαιτούνται μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας (Μ.Ε.Π). Μια ισόγεια διώροφη (αν είναι τέτοια) κατοικία για ποιο λόγο κατά τη γνώμη σου οφείλει να τηρήσει Μ.Ε.Π? Edited Μάιος 18 , 2016 by Pavlos33
archthanos Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2016 Κατά τη γνώμη μου δεν οφείλει και επιπρόσθετα είναι και ισόγεια...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα