Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2012 Συγκεκριμενα προκειται για μια μπουκαλα μικρη, 1εκ πλατος 4εκ μηκος, που εχει μεσα (μαλλον) υδραργυρο και οταν θερμαινεται σπρωχνει εξω το πιστονι της, οταν ψυχεται το απορροφα παλι μεσα.. Θα αναρτησω σε μπλοκ κατι που εφτιαξα και θα ηθελα μια σωστη ορολογια. Πως λεγεται αυτο το πραγμα? Η εστω κ ακομη, πως θα το ''βαφτιζαμε'' σωστα?
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2012 θερμομηχανικό σερβομηχανισμό. Μέσα έχει κερί.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 Δεν μπορω να το βαφτίσω χωρίς να δω το διάγραμμα P-V.
nvel Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 θερμικός κινητήρας κεριού (wax actuator), κλασσική εφαρμογή του ως θερμοηλεκτρικός κινητήρας μικρών βαλβίδων
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 Ευχαριστω πολυ παιδια, το ''θερμομηχανικος'' υποδηλωνει οτι μετατρεπει θερμικη ενεργεια σε μηχανικη? Θερμικο κινητηρα μπορουμε να πουμε οποιοδηποτε συστημα τετοιας μετακινισης κ ας γινεται τοσο αργα η παλινδρομηση? Το διαγραμμα π-β δε ξερω τι ειναι αλλα και δεν εχω τετοια παρασταση, ενα εμβολακι εχω εχω μονο στ χερια μου.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2012 Πίεση - Θερμοκρασία για να δούμε τα ισοθερμικά ή αδιαβατικά σου.
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Αν το.. Θερμομηχανικος μηχανισμος.. χαρακτηριζει την μετατροπη θερμικης ενεργειας σε κινητικη και οχι γενικοτερα θερμικη μηχανη τοτε με καλυπτει απολυτα. Αν δεν ειναι ετσι το σερβομηχανισμος δε προσδιοριζει κ αρκετα πραγματα στ συνεχεια. Κ Ροδοπουλε ευχαριστω αλλα ενα μαραφετι εχω στ χερια μου, που χαριστικως μου το εδωσαν κ δεν ξερω καν πως να το ζητησω στην αγορα. Μιλατε σε εναν απλο ανθρωπο που την αδιαβατικη εκτονωση? Πιεση? Μεταβολη? Δεν θυμαται καν πλεον που αναφερεται.. τι αφορα.. σε ατμομηχανες μας τ μαθαιναν? Δε θυμαμαι παρα μονο τ ορο. Απαντηστε ολοκληρωμενα, θερμομηχανικος προσδιοριζει σωστα η ειναι γενικος ορος?
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2012 Εχεις δίκιο αλλα προσπάθησα να το βαφτίσω. Εαν η αρχή είναι το wax actuator τότε ΟΚ. Επειδή ψάχνεις για εμπορική ονομασία που θα οδηγεί σε εφαρμογή τότε θέλω την εφαρμογή.
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 Καλημερα. Ψαχνω απλη λαικη ονομασια αλλα να μην λεω και.. μπουκαλα. Αυτο ανοιγοκλεινει στομια, θυριδες; σε εγκαταστασεις αεραγωγων. Εγω το τοποθετησα σε μια ιδιομορφη σομπα που φτιαχνω στ οποια ο καπνος περνα γυρω απ τ θαλαμο καυσης και μετα φευγει στ καπνοδοχο. Με προσδοκια την επανακαυση η καποια συνεχομενη φλογα η ακομη και πυρολυση, αυτο θα κλεινει σταδιακα τ αερα στ χωρο των ξυλων και θα ανοιγει αλλη θυριδα αμεσως μετα τ εξοδο προς τ καπνοδοχο ωστε να μετατοπιστει η φλογα γυρω απ τ θαλαμο καυσης. Αν εχω καποιο τετοιο αποτελεσμα τοτε θα μπει υδραυλικος εναλλακτης 2 μετρτων υψος περιπου στ καπνοδοχο. Δεν εχω χρονο τ παω πολυ σιγα και οταν προχωρησω σε κατι βγαζω φωτο κτλ κ γραφω 2-3 πραγματα. Φυσικα μπορει να το πεταξω στ τελος και να πιαστω με κατι αλλο αλλα δεν με νοιαζει αυτο καθολου.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2012 ΝΑΙ η λέξη μπουκάλα με οδηγεί προσωπικά σε κάτι μεγάλο. Ναι στο βάλω στα αγγλικά...........................................self-propelled servo or self-standing servo or autonomous servo
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα