Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικίνδυνο δομικό προϊόν


ikaros13

Recommended Posts

Αντιγράφω από τη σελίδα του ΤΕΕ προς ενημέρωση των συναδέλφων....

 

 

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνο δομικό προϊόν (Οδηγία 89/106, ΠΔ 334/94)

 

 

Σας γνωστοποιούμε ότι μέσω του συστήματος RAPEX της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την κυκλοφορία επικίνδυνου δομικού προϊόντος που αφορά σε συγκολλητούς κοιλοδοκούς χάλυβα με κατεργασία εν θερμώ και εν ψυχρώ, τύπου S355J2H και S235JRH και διαφόρων ονομαστικών διατομών (από 80x80x6 mm έως 500x300x12,5mm). Ως πιθανή χώρα προέλευσης αναφέρεται η Κίνα και ως εισαγωγέας / διανομέας στην Ε.Ε. οι ιταλικές εταιρείες ARO Steel SRL και CoProSid SRL, αντίστοιχα.

 

 

Τα ελληνικά πρότυπα που αφορούν στα παραπάνω προϊόντα είναι τα ΕΛΟΤ ΕΝ 10210-1:2006 και ΕΛΟΤ ΕΝ 10219-1:2006.

 

 

Λόγω του κινδύνου που ενέχει η χρήση του εν λόγω προϊόντος στις κατασκευές και τα δομικά έργα εν γένει (κίνδυνος διάρρηξης των συγκολλήσεων / αστοχία υλικού), υπάρχει κίνδυνος μη πλήρωσης των βασικών απαιτήσεων των δομικών έργων και κυρίως της μηχανικής αντοχής και ευστάθειάς τους, καθώς και της ασφάλειας στη χρήση), παρακαλούμε τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων στην οποία απευθύνεται το παρόν έγγραφο, να ενημερώσει τις τελωνειακές αρχές της χώρας, προκειμένου σε περίπτωση εισαγωγής των ανωτέρω δομικών υλικών, να προβούν στις δέουσες ενέργειες, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 765/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Ιουλίου 2008, ενημερώνοντάς μας σχετικά.

 

 

Οι Διευθύνσεις του Υ.ΠΥ.ΜΕ.ΔΙ. στις οποίες απευθύνεται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να ενημερώσουν τους εποπτευόμενους φορείς τους σχετικά.

 

 

Οι φορείς στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους σχετικά.

 

 

Σε περίπτωση ανεύρεσης των συγκεκριμένων προϊόντων κοιλοδοκών στην αγορά, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την Υπηρεσία μας.

 

 

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΤΙΑΚΟΥΔΗΣ

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Φαντάζεστε αυτά τα στοιχεία να χρησιμοποιήθηκαν στο στέγαστρο της Σαντορίνης; :|

Πάλι καλά που τα εντόπισαν εγκαίρως!!

 

Σε περίπτωση -λέμε τώρα- που έχει ολοκληρωθεί κάποια κατασκευή με προϊόντα που φαινομενικά ήταν ΟΚ αλλά στην πορεία βρέθηκε από τον ΕΛΟΤ ότι τελικά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ο Μηχανικός λογικά δεν φέρει καμία ευθύνη από τη στιγμή που ήταν certified τα στοιχεία και φυσικά ακόμα και οπτικά δεν φαινόταν κάτι ύποπτο, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Οχι βέβαια . Ο Μηχανικός έχει τεράστια ευθύνη . Επρεπε να τα ρωτήσει πρώτα τα σίδερα ένα ένα και αν του απαντούσαν τσιν τσον , να τα απορρίψει .

 

Σιγά μην έχει ευθύνη ο τρισμέγιστος δημόσιος τομέας μας .

 

Τι άλλο θα δούμε ακόμη . .

Link to comment
Share on other sites

Οχι βέβαια . Ο Μηχανικός έχει τεράστια ευθύνη . Επρεπε να τα ρωτήσει πρώτα τα σίδερα ένα ένα και αν του απαντούσαν τσιν τσον , να τα απορρίψει .

 

Όποτε έχω παραγγείλει χάλυβα ζητάω και πιστοποιητικό στο οποίο εκτός άλλων φαίνεται η χώρα προέλευσης και η ποιότητα του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.