e-dreams Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 καλησπέρα σας, σε ένα σπίτι θέλω να μετρήσω πόση ενέργεια καταναλώνει (μονοφασική παροχή) και να μεταφέρω τη πληροφορία στον απλό καταναλωτή. Συνδέω ένα μετασχηματιστή έντασης 60Α και μια συσκευή/ηλεκτρονικό αμπερόμετρο. Στη συσκευή ρυθμίζω κατά προσέγγιση τάση 228V (είναι περίπου η χαμηλή τάση της περιοχής) και συντελεστή απόδοσης (power factor) 95%. Ρυθμίζω επίσης πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα σε euro, και (σύμφωνα με τον πάροχο) πόσα κιλά CO2 έχουν παραχθεί για να μετατραπεί σε ηλεκτρική η ενέργεια που καίω. Η συσκευή υπολογίζει καταναλισκόμενη ισχύ, ενέργεια τελευταίας ώρας και κρατάει ιστορικά στοιχεία τελευταίας ώρας, ημέρας, εβδομάδας μήνα. Πόσο ακριβείς είναι οι ενδείξεις που παίρνω? Εκτός από κουζίνα, σίδερο και θερμοσίφωνα έχω και ένα/δυο κλιματιστικά. Αξίζει να χαλάσω 250€ ή 500€ για να το προσθέσω στην εγκατάστασή μου? ευχαριστώ,
nikmmech Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2012 Προφανώς οι μετρήσεις θα έχουν σφάλμα. Γιατί όχι μετρητή kWh?
e-dreams Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2012 γιατί θέλω να εντάξω τη πληροφορία σε μια εγκατάσταση KNX/instabus και να τη δείχνω σε μια οθόνη σε ένα ενοποιημένο περιβάλλον χωρίς να πληρώσω μια περιουσία. Από την εμπειρία σας το σφάλμα τι ποσοστό θα έχει?
antloukidis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Συνάδελφε οι περισσότεροι μετρητές ενέργειας ράγας βγάζουν ένα παλμό για κάθε Wh ή 100 Wh (ρυθμίζονται) και δεν είναι και πολύ ακριβοί. Μπορείς να οδηγήσεις τον παλμό σε input KNX και μετρώντας τους παλμούς να έχεις τις ενδείξεις που θέλεις.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2012 (edited) Κάτι άσχετο με τα προηγούμενα αλλά σχετικό με τον τίτλο. Πριν μια εβδομάδα συνδέθηκε με ΔΕΗ μια καινούρια οικοδομή. Στον Γ. Πίνακα υπάρχει εγκατεστημένος μετρητής ενέργειας της LEGRAND. Το ρολόι της ΔΕΗ έχει γράψει 18 KWh ενώ ο ανωτέρω μετρητής 12 KWh. Σκέφτομαι να πάω τον μετρητή και τους μετασχηματιστές για πιστοποίηση/διακρίβωση και μετά βλέπουμε. Έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία? Edited Ιούλιος 10 , 2012 by antloukidis
e-dreams Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2012 Συνάδελφε οι περισσότεροι μετρητές ενέργειας ράγας βγάζουν ένα παλμό για κάθε Wh ή 100 Wh (ρυθμίζονται) και δεν είναι και πολύ ακριβοί. Μπορείς να οδηγήσεις τον παλμό σε input KNX και μετρώντας τους παλμούς να έχεις τις ενδείξεις που θέλεις. έτσι έχω μόνο μία πληροφορία. Ο μετρητής που δοκιμάζω μετράει πραγματική κατανάλωση ρεύματος, τη μετατρέπει σε kW και kWh με κάποιες παραδοχές, και κατανάλωση CO2, και κρατάει ιστορικά στοιχεία για τη τελευταία ώρα, ημέρα, εβδομάδα και μήνα
Socrates05 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2012 Κάτι άσχετο με τα προηγούμενα αλλά σχετικό με τον τίτλο. Πριν μια εβδομάδα συνδέθηκε με ΔΕΗ μια καινούρια οικοδομή. Στον Γ. Πίνακα υπάρχει εγκατεστημένος μετρητής ενέργειας της LEGRAND. Το ρολόι της ΔΕΗ έχει γράψει 18 KWh ενώ ο ανωτέρω μετρητής 12 KWh. Σκέφτομαι να πάω τον μετρητή και τους μετασχηματιστές για πιστοποίηση/διακρίβωση και μετά βλέπουμε. Έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία? Ισως το ρολόι της ΔΕΗ δεν έγραφε 0 όταν εγκαταστάθηκε. Τσεκάρισέ το ξανά, η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Η απόκλιση είναι όντως πολύ μεγάλη, αλλά ετσι είναι καρατσεκαρισμένη. Έχω ζητήσει από τη ΔΕΗ έλεγχο του μετρητή που θα γίνει αύριο. Θα ενημερώσω μόλις έχω νεώτερα.
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Ο μετρητής είναι δίσκου ή ηλεκτρονικός ?
aiche Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2012 Γιατί τόσο ακριβό; Αυτό κοστίζει μόνο 48€ http://www.emall.it/...SHOP=1&LST=_BB_
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα