Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φύλλο ελέγχου λέβητα


johnjohn1

Recommended Posts

Εγώ επειδή 1 χρόνο τώρα δεν είδα πουθενά φύλλο ελέγχου και επειδή όπου ζήτησα με κοίταξαν ως alien, ειδικά ο μεσίτης και ο συμβολαιογράφος του (μα καλά γιατί ζητάς τόσα πράγματα; ο άλλος μόνο την άδεια ζήτησε. Άμα θέλεις μελέτες πάνε στη νομαρχία να τις ψάξεις...) τους βάζω όλους να υπογράφουν σύμβαση ανάθεσης και στην πίσω σελίδα υπάρχει μια λίστα με έγγραφα που παρέδωσαν. Τικάρουν και υπογράφουν και εκεί αναφορικά με το τί μου έδωσαν.

 

Όμως το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι. Πήρα και δικό μου αναλυτή καυσαερίων (ευτυχώς δεν έκανα τη μ@#$^&* να πάρω με αισθητήρα NOx) και καλά για να μετράω εγώ αν κάπου υπάρχει θέμα. Θα δούμε πως θα πάει το πράγμα στο μέλλον.

 

Πάντως αν δεν υπάρχει φύλλο θεωρημένο από αδειούχο εγκαταστάτη δεν καλύπτεται ο επιθεωρητής. Υπάρχει δεν υπάρχει φύλλο με μετρήσεις.

Edited by Indusys
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 647
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 months later...

Ρε παιδια, πως να κανω υπερδιαστασιολογηση λεβητα που καλυπτε 10 διαμερισματα 5οροφης οικοδομης, απο την οποια τα 6 πηγαν στο αεριο?

Πως να υπολογισω εμβαδα κλπ?

Κανονικα θα πρεπει αι τα εμβαδα των ομορων προς αλλη θερμικη ζωνη να τα συμπεριλαβω, μεσοτοιχιες, πατωματα, οροφες κλπ....

Πως διαολο γινεται αυτο?

 

Χωρια το οτι δεν εχω ΦΕ και πρεπει να βγαλω...

 

Αλλα προφανως ειναι τελειως διαφορετικο το αποτελεσμα αν πχ οι 2 τελευταιοι οροφοι δεν εχουνε βαλει αεριο, ωστε τα εμβαδα της υπερδιαστασιολογησης να ειναι περιμετρικα επι υψος δυο οροφων συν τις δυο πλακες και τελειως διαφορετικο αν εχω ενα διαμερισμα στον 1ο, ενα στον 3ο, ενα στον 4ο και ενα στον 5ο οροφο...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι κι αλλιώς, ο λέβητας είχε υπολογιστεί για όλο το κτίριο, και με βάση αυτό θα κάνεις υπερδιαστασιολόγηση.

Αν υπήρχαν δύο συστήματα εξαρχής, τότε θα έκανες γι' αυτά που καλύπτει. 

Πρακτικά όμως δεν υπάρχουν δύο ζώνες. Μία ζώνη είναι, που καλύπτεται από δυο συστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Θεωρώ πως ο έλεγχος υπερδιασταδιολόγησης πρέπει να γίνει για τα 4 (τέσσερα) διαμερίσματα που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τον λέβητα. Ο οποίος ναι μεν είχε υπολογιστεί (στο παρελθόν) για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του κτιρίου, αλλά αυτή τη στιγμή, καλύπτει τις ανάγκες τμήματος αυτού και με βάση τη συμμετοχή του στην κάλυψη του συνολικού θερμικού φορτίου του κτιρίου και τον βαθμό απόδοσής του, αξιολογείται η συνεισφορά του στην ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου για θέρμανση (ή και παραγωγή ζ.ν.χ.). Αν δηλαδή καλούμασταν να εκδώσουμε ΠΕΑ σε ένα τέτοιο κτίριο, για όλη την χρήση, κατοικίες ας πούμε, όπου τα τέσσερα από τα δέκα διαμερίσματα συνέχιζαν να χρησιμοποιούν τον παλιό λέβητα ενώ τα άλλα είχαν εγκαταστήσει ατομικούς λέβητες φ.α.θα κάναμε έλεγχο υπαρδιαστασιολόγησης για τον παλιό λέβητα με βάση τις εκτεθειμένες σε εξωτερικό αέρα/έδαφος/όμορα/μ.θ.χ. ολόκληρου του κτιρίου ή με βάση την τότε μελέτη θερμικών απωλειών ολόκληρου του κτιρίου; Το βλέπω λάθος. Τώρα πια έχουμε ένα τεράστιο λέβητα να καλύπτει πλέον πολύ λιγότερες ανάγκες σε σχέση με τις συνολικές και με βάση αυτές θεωρώ πως θα πρέπει να αξιολογηθεί και να υπολογιστεί ο συντελεστής υπερδιαστασιολόγησης. Και αν προτείναμε στα σενάρια σαν μια από τις επεμβάσεις αλλαγή αυτού του συστήματος λέβητα-καυστήρα θα προτείναμε ένα εξίσου θηριώδες συγκρότημα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τεσσάρων γιατί θα το είχαμε υπολογίσει για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρου  του κτιρίου; Δηλαδή θα βάζαμε ένα νέο ελέφαντα να τραβά καροτσάκι ή αν τον είχαμε υπολογίσει για την κάλυψη των αναγκών αυτών των τεσσάρων και μόνο στον έλεγχο υπερδιαστασιολόγησης πάλι θα υπολογίζαμε σαν επιφάνεια Α αυτήν ολόκληρου του κτιρίου, οπότε και θα μας έβγαινε "υποδιαστασιολογημένος"; Και τα δύο θα ήταν λανθασμένη αντιμετώπιση.

 

Inzaghi, είχες αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα και το βρήκα: μηνύματα #29 και #31.

Ωστόσο όπως και τότε, θεωρώ πως στον έλεγχο υπερδιαστασιολόγησης (με βάση αυτά τα τέσσερα διαμερίσματα), δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στον υπολογισμό της επιφάνειας Α οι διαχωριστικές επιφάνειες προς όμορα διαμερίσματα του ιδίου κτιρίου. Και το λέω αυτό, φέρνοντας και πάλι ως παράδειγμα την περίπτωση ύπαρξης μελέτης θερμικών απωλειών. Αν υπήρχε τέτοια μελέτη, είχε ακολουθηθεί και δεν είχαν γίνει αυθαιρεσίες (τουλάχιστον ως προς το κτιριακό κέλυφος ώστε να επηρεάζονται οι θερμικές του απώλειες), τότε -προσωπικά- θα έβλεπα πόση θερμική ισχύ είχε υπολογισθεί για καθένα από αυτά τα τέσσερα και θα έπαιρνα το άθροισμα αυτών σαν Pgen για τον υπολογισμό του συντελεστή ng1.

 

Θα μου πείτε πως έτσι δεν κλείνει κέλυφος, αφού η ΤΟΤΕΕ αναφέρει τη φράση <<η συνολική πραγματική εξωτερική επιφάνεια του κτηριακού κελύφους......όπως λαμβάνεται υπόψη κατά τον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας του κτηρίου>>. Ναι, αλλά η θερμομονωτική επάρκεια αφορά και αφορούσε ολόκληρο το κτιριακό κέλυφος που θερμομονώνεται (το οποίο μπορεί και να περιλαμβάνει διαφορετικές θερμαινόμενες χρήσεις και μάλιστα με δικά τους συστήματα θέρμανσης). Και δεν νομίζω πως οι διαχωριστικές προς γειτονικά διαμερίσματα πρέπει να θεωρηθούν σαν επιφάνειες προς μ.θ.χ. στον υπολογισμό της επιφάνειας Α, με το σκεπτικό της ενότητας 2.6.1. της 2ης ΤΟΤΕΕ για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με θερμαινόμενους χώρους του ίδιου κτηρίου. Εκεί είναι άλλη περίπτωση. Ελέγχουμε τη θερμομονωτική επάρκεια ενός νέου τμήματος κτιρίου χωρίς να συμπεριλάβουμε στον υπολογισμό τους υφιστάμενους θερμαινόμενους (και πιθανόν θερμομονωμένους) χώρους. Εδώ έχουμε ένα ολόκληρο υφιστάμενο κτίριο, για το οποίο είχε ή δεν είχε εκπονηθεί και εφαρμοστεί μελέτη θερμομόνωσης και έχουν πλέον επέλθει αλλαγές στο σύστημα και τον τρόπο θέρμανσής του.

 

Αυτά και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Παιδια ακυρος ο συναγερμος

Εφερα καυστηρατζη να μου βγαλει ΦΕ μετα απο μετρηση και οχι συντηρηρη και διαπιστωσε σοβαρη βλαβη στον ηλεκτρικο πινακα και συγκεκριμενα στην πλακετα με μεγαλο κοστος επιδιορθωσης

Ο λεβητας δε μπορει να αναψει επι του παροντος και δεν επωμιζεται κανενας το κοστος επιδιορθωσης

Παμε με κτηριο αναφορας

Link to comment
Share on other sites

να σου κανει φυλλο ελεγχου και να το γραψει πανω

και να το χεις εσυ αυτο το γνησιο

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δε μπορει να μου δωσει φυλλο ελεγχου για κατι που δεν ηλεγξε

Ετσι μου ειπε, μοναχα αν εκανε μετρησεις θα μπορουσε να το συνταξει

Τωρα απλα εφυγε.

 

Μη διυλιζουμε τον κωνωπα, ενας λεβητας με προβληματα ειναι, που οι 6/10 πηγανε στο αεριο και οι αλλοι την παλευουν με κλιματιστικα και σομπες.

Δε θα λειτουργησει εκ νεου ποτε.

Θα το βγαλω με ΚΑ να τελειωνω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.