alfisti1978 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2018 Να κάνω μια ερώτηση. Σε επιθεώρηση που είχα κάνει πριν από 5 χρόνια το Φ.Ε. ανέγραφε ισχύς λέβητα: 160KW. Το βρήκα μάλιστα και στο αρχείο μου. Στην ίδια πολυκατοικία, για νέο Πιστοποιητικό που πρέπει να κάμω, άλλος καυστηρατζής (και μάλιστα με σφραγίδα μηχανικού Τ.Ε. αναγράφει τιμή 200KW. Ενώ η ισχύς δεν παίζει ρόλο στην κατάταξη, αλλά έχει και αυτή τον ρόλο της, εγώ τι θα πρέπει να κάνω? Να ανεβάσω το παλιό Φ.Ε.? Η να δηλώσω ότι δεν εχω καθόλου? ΥΓ.1 Ρώτησα στην επιθ/ση Βορειου τμήματος και μου είπαν ότι δεν πειράζει αν είναι παλιό το Φ.Ε. (βέβαια μιλάμε για 6 χρόνια).
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 Η ισχύς παίζει ρόλο στην υπερδιαστασιολόγηση, και στην ισχύ δικτύου Είδες το ταμπελάκι? Τι νούμερο αναφέρει? Ποιές είναι οι τιμές παροχής και πίεσης?
stayros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2018 (edited) Εσύ με τα μάτια σου τι ισχύ λέβητα είδες; Edited Φεβρουάριος 15 , 2018 by stayros
alfisti1978 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2018 Το ταμπελάκι γράφει από 156 έως 202kW (thermal output) kai 140 έως 180kW rated output range. Την υπερδιαστασιολόγηση θα την κάνω με 202kW, απλά το θέμα είναι οτι στο παλιό είχα περάσει τα 160kW μάλλον.
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2018 Η ισχύς προσδιορίζεται από την παροχή και την πίεση 1
alfisti1978 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2018 Ναί εχεις δικιο Tetris.
cve20126 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2018 (edited) Έκανα αυτοψία σε διαμέρισμα (για εξ οικονομώ) όπου έχει ένα παλιό λέβητα Φ/Α χωρίς κανένα στοιχείο πάνω του και πραγματικά τον βλέπω πρώτη φορά (προφανώς έχουν σβηστεί τα στοιχεία από τον ήλιο). Συνεπώς για να υπολογίσω το βαθμό απόδοσής του κάνω τα παρακάτω (διορθώστε με όπου έχω λάθος) http://www.chem-lab.gr/lakenak/?nav=calc_therm Ισχύς = 24kw Α= Το άθροισμα όλων των επιφανειών που είναι σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα ή με το κλιμακοστάσιο (ΜΘΧ) + τις επιφάνειες των ανοιγμάτων = 157,26 m2 Um =0,95 (Γ ζώνη) V= 62.1(Πολυκατοικία) ΔΤ = 23 (Γ ζώνη) Ε= 82,80τμ (διαμερίσματος) Λέβητας = χωρίς στοιχεία Και βγάζει β.α. = 53.29 % Το ίδιο χρησιμοποιώ και για το ΖΝΧ ? Αντίστοιχα στο σενάριο θέλω να βάλω λέβητα Baxi luna duo tec 24kw με Ενεργειακή απόδοση της θέρμανσης χώρου 93% (από το φυλλάδιο) και μου βγάζει β.α. 1.06 Πως βλέπετε τους υπολογισμούς; Edited Μάρτιος 10 , 2018 by cve20126
TomA Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2018 (edited) Να κάνω μια ερώτηση. Σε επιθεώρηση που είχα κάνει πριν από 5 χρόνια το Φ.Ε. ανέγραφε ισχύς λέβητα: 160KW. Το βρήκα μάλιστα και στο αρχείο μου. Στην ίδια πολυκατοικία, για νέο Πιστοποιητικό που πρέπει να κάμω, άλλος καυστηρατζής (και μάλιστα με σφραγίδα μηχανικού Τ.Ε. αναγράφει τιμή 200KW. Ενώ η ισχύς δεν παίζει ρόλο στην κατάταξη, αλλά έχει και αυτή τον ρόλο της, εγώ τι θα πρέπει να κάνω? Να ανεβάσω το παλιό Φ.Ε.? Η να δηλώσω ότι δεν εχω καθόλου? ΥΓ.1 Ρώτησα στην επιθ/ση Βορειου τμήματος και μου είπαν ότι δεν πειράζει αν είναι παλιό το Φ.Ε. (βέβαια μιλάμε για 6 χρόνια). Το παλιό Φύλλο Ελέγχου δεν μπορεί να είναι σε ισχύ σήμερα που καλείσαι να ξανακάνεις το ΠΕΑ. Υπάρχει ουσιαστικός λόγος που έχουν νομοθετήσει την χρονική ισχύ του Φύλλου Ελέγχου και πότε λήγει. (Κ.Υ.Α. 189533/07-11-2011). Σήμερα που καλείσαι να βγάλεις ΠΕΑ θα πρέπει να αναγράψεις ότι λέει το φύλλο του καυστηρατζή, μόνο αν είναι σε ισχύ. Σε αντίθετη περίπτωση θα εκδόσεις ΠΕΑ υπολογίζοντας τη θέρμανση χωρίς να έχει Φ.Ε. ακόμα και αν έχει λήξει μια μέρα πριν την έκδοση ΠΕΑ σου. Σε καμία περίπτωση δεν θα λάβεις υπόψη σου το φύλλο ελέγχου που είχες βρει πριν 5 χρόνια. Edited Μάρτιος 22 , 2018 by TomA
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2018 Έκανα αυτοψία σε διαμέρισμα (για εξ οικονομώ) όπου έχει ένα παλιό λέβητα Φ/Α χωρίς κανένα στοιχείο πάνω του και πραγματικά τον βλέπω πρώτη φορά (προφανώς έχουν σβηστεί τα στοιχεία από τον ήλιο). Συνεπώς για να υπολογίσω το βαθμό απόδοσής του κάνω τα παρακάτω (διορθώστε με όπου έχω λάθος) http://www.chem-lab.gr/lakenak/?nav=calc_therm Ισχύς = 24kw Α= Το άθροισμα όλων των επιφανειών που είναι σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα ή με το κλιμακοστάσιο (ΜΘΧ) + τις επιφάνειες των ανοιγμάτων = 157,26 m2 Um =0,95 (Γ ζώνη) V= 62.1(Πολυκατοικία) ΔΤ = 23 (Γ ζώνη) Ε= 82,80τμ (διαμερίσματος) Λέβητας = χωρίς στοιχεία Και βγάζει β.α. = 53.29 % Το ίδιο χρησιμοποιώ και για το ΖΝΧ ? agnostos levitas.jpg Αντίστοιχα στο σενάριο θέλω να βάλω λέβητα Baxi luna duo tec 24kw με Ενεργειακή απόδοση της θέρμανσης χώρου 93% (από το φυλλάδιο) και μου βγάζει β.α. 1.06 baxi luna duo tec.jpg Πως βλέπετε τους υπολογισμούς; Συνάδελφε καλησπέρα. Ο υφιστάμενος λέβητας πόσα διαμερίσματα καλύπτει? Βλέπω οτι αφορά σε κτίριο με ΚΘΚ. Δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης που να προέβλεπε τί λέβητας θα εγκατασταθεί και μελέτη θερμικών απωλειών?
uptight Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2018 (edited) Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω κάνει τις τελευταίες μέρες αρκετά ΠΕΑ για διαμερίσματα που θερμαίνονται με πετρέλαιο και έχω εφαρμόσει τις νέες ΤΟΤΕΕ, κι έχω μια γενική απορία... Ενώ στα φύλλα συντήρησης έχω β.α. γύρω στο 90-92%, τελικό β.α. με την υπερδιαστασιολόγηση, τον εποχικό β.α. κτλ παίρνω περίπου 72-75%. Έτσι βγαίνουν και σε εσάς τα αποτελέσματα ή κάπου έχω καταλάβει κάτι λάθος; Π.χ. σε αυτό που κάνω τώρα έχω β.α. από το Φ.Σ. 0,919, κι από αυτόν παίρνω εποχικό (nsΚΘ) 0,8095, και μετά με τους συντελεστές υπερδιαστασιολόγησης γίνεται 0,723. Μήπως είναι υπερβολικά μειωμένα τα νούμερα; Edited Μάρτιος 27 , 2018 by uptight
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα