Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια η γνώμη σας για εργολάβους που ακόμα κατασκευάζουν αυθαίρετα;


sdim

Recommended Posts

Τους τελευταίους μήνες μου έχουν έρθει δυο πελάτες οι οποίοι θέλανε το ίδιο πράγμα: Να τους νομιμοποιήσω πρόσφατη κατασκευή.

 

Ο ένας είχε φτιάξει ένα στέγαστρο (άνω των 60τ.μ.) και ο δεύτερος αναστήλωσε ένα σπιτάκι παλιό (προ του 50) χτίζοντας τους τοίχους και ρίχνοντας πλάκα.

 

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αφού όλοι στην πιάτσα γνωρίζουν ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, έρχονται ελεγκτές δόμησης από τα θεμέλια (άρα δεν γίνεται να βγει εικονικά νέα άδεια) και δεν γίνεται τακτοποίηση σε νέα κτίρια, με τι θράσος φτιάχνουν αυθαίρετες κατασκευές;

 

Με στεναχωρεί που τα λαμόγια παίρνουν δουλειές, ο πελάτης στο τέλος (με το πρόστιμο και την νομιμοποίηση) πληρώνουν περισσότερα και εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε μια δουλειά της προκοπής επειδή το μεγαλύτερο ποσό της νομιμοποίησης πάει στο πρόστιμο και όχι στον μηχανικό.

 

Επίσης με στεναχωρεί που δεν τους καίγεται καρφί για την ασφάλεια. Όταν μου είπε ο ένας πελάτης πως έριξε και πλάκα, του ξεκαθάρισα ότι δύσκολα θα βρω πολιτικό μηχανικό να του υπογράψει τα στατικά και ότι θα κοστίσει ακριβά (χρειάζεται να κάνει με ειδικό μηχάνημα κάτι σαν αποτύπωση του οπλισμού πριν υπογράψει για να σιγουρευτεί πως υπάρχει ο απαραίτητος οπλισμός).

 

Μήπως είναι "καφρίλα" (αυτή την λέξη χρησιμοποιούσε ένας συμφοιτητής και μου έχει μείνει, ταιριάζει στην περίσταση) αυτό που κάνουν;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με φωνάζει κάποιος για να τακτοποιήσω ένα αυθαίρετο. Πάω το μετράω και του υπολογίζω το πρόστιμο. Τον ενημερώνω και περιμένω.

Με παίρνει τηλέφωνο μετά από μία εβδομάδα και μου λέει να φτιάξει ένα άλλο αυθαίρετο, δίπλα στο υφιστάμενο, και να το τακτοποιήσει και αυτό.

Του απαντώ πως δεν μπορεί να τακτοποιηθεί διότι θα χρειαστεί Α/Φ.

Και μου σκάει το παραμύθι. "Άλλος μηχανικός με έκανε πρόταση να το κατασκευάσει και να το τακτοποιήσει μαζί με το παλιό"

Και έμεινα με το τηλέφωνο στο χέρι....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

... με έκανε πρόταση.....

Από την Θεσσαλονίκη ήταν το παλικάρι?

 

Πρέπει να γίνουμε αυστηροί με τους αυθαιρετούχους. Συμφωνώ με myri...

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Αυτός ο πελάτης είναι:

  1. χαμένη υπόθεση από χέρι
  2. σου χάνει τον χρόνο σου και μπορεί να χάσεις άλλη δουλειά πολύ πιο αξιόλογη
  3. σου χαλά την ηρεμία σου
  4. δεν σε σέβεται

Τουλάχιστον μη σε θεωρεί και ηλίθιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.