paparouna Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2013 καλησπερα και απο εμενα μια ερωτηση θα ηθελα να κανω σε δημοσιο οικοδομικο εργο ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθηθει? α.σ θεωρημενη στα κεπ πριν την αναληψη της εργασιας?η υδ με γνωησιο υπογραφης στο τελος του μηνα που θα δηλωνει ποσα μεροκαματε εκανε και ποιο ηταν τα ημερομισθιο του? την αποδειξη πληρωμης απλα την κραταω αρχειο ή την πηγαινω στα κεπ?
paparouna Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2013 Κανεις δεν γνωριζει;πλησιαζει ο καιρος για την απδ
GX24 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Κανω ενα έργο και είναι η πρώτη φορά που θα κάνω( ο ιδιοκτήτης) συμβάσεις με του εργαζομένους... πρέπει να ισχύοθν πάλι τα ελάχιστα ημερομήσθια που ορίζονται για μετα το 2012? γιατι ο υπάλληλος στο ικα μια μου είπε ναι μια μου είπε βάλε 30 ευρώ ....δηλαδη αν μπορώ να πέσω και κατω απο τα ελάχιστα μπορω να βάλω και 20???? και ...έχετε μήπως καμία πρότυπη σύμβαση εργοδότη-εργαζομένου?
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2013 Ξαναδιάβασε το γραφτό σου κι αν βγάζεις νόημα εσύ, να μας το πεις τότε με άλλα λόγια....γιατί έτσι όπως είναι δεν...
GX24 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Nαι μια χαρα βγαζω νοημα...ας το πω πιο αναλυτικα γιατι λογο βιασυνης μπορει να μην τα ειπα αρκετα καλα... 1) ειμαι μηχανικος και κατασκευαζω ενα εργο.... ειναι η πρωτη φορα που θα γινουν συμβασεις με τους εργαζομενους....( οι συμβασεις 8α γινουν απο τον ιδιοκτητη του εργου με τους εργατες....οχι απο εμενα...) 2) οταν γινουν οι συμβασεις πρεπει να ισχυουν τα ελάχιστα ημερομήσθια που ορίζονται για μετα το 2012? αυτο το ρωταω γιατι ο υπαλληλος του ικα μου ειχε πει αρχικα ναι και μετα μου ειπε να βαλω 30 ευρω ( ποσό μικροτερο απο τα ελαχιστα που οριζονται...) αυτο το ρωταω γιατι αλλιως 8α μπορουσα να βαλω και αμοιβη μικροτερη...και τελος.... 3) εχετε μηπως μια προτυπη σύμβαση εργοδότη-εργαζομένου? ευχαριστω...
panmyr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Συνάδελφε, σε ίδια περίπτωση που ρώτησα σήμερα στο ΙΚΑ, μου είπαν οτι αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του εργάτη (με γνησιο της υπογραφής), όπου θα αποδέχεται τα ελάχιστα ημερομίσθια (τα νεα, μετά το 2012), με τα στοιχεία του (τριετίες, μήνας εργασίας, το ΟΜΟΕ του έργου, κτλ)....
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 GX24, Εχεις δίκιο το μια-μια με μπέρδεψε. Για την σύμβαση που λες νομίζω αυτά που αναφέρει ο συνάδελφος παραπάνω είναι αρκετά. Δεν υπάρχει απ' ότι ξέρω κανένα επίσημο πρότυπο.
GX24 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2013 στην συμβαση που κανουμε...εστω για ενα ατομο με 2 τριετιες αγαμο...βγαινει 28,80 το ΕΕΔ τι είναι? το προσθέτουμε? και τελος στο ημερομισθιο θα βαλουμε και καποιον μισθο επιπλεον για τους εργατες? ευχαριστω
nzerman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2013 Από ότι καταλαβαίνω με την σύμβαση δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο αν τα ημερομίσθια δηλώνονται τεχνικά 93110 ή κάτι άλλο. Σωστά;
Kane Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2013 Ετσι ακριβώς. Δηλώνεις ότι θές. Το μόνον που ζητούν είναι να μην είναι τα ημ/σθια κατώτερα του νέου πίνακα. Κατα τ'αλλα, είτε εργάτης είτε βοηθός είτε τεχνίτης, ένα και το αυτό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα