Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

 

Καταρχήν ελπίζω να βρίσκομαι στην σωστή θεματική ενότητα…

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με διαρροή νερού που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία στο ταβάνι υπόγειου παρκιγκ σε συγκρότημα κατοικιών. Η κατασκευή είναι του 2010 και πάνω από το παρκιγκ βρίσκεται κήπος με γκαζόν και διάδρομοι.

Ο κατασκευαστής υποστηρίζει πως οφείλεται σε διαρροές από τους σωλήνες των υδρορροών. Η λύση δε που προσφέρει είναι να βάζει τον εργάτη του να τσιμεντώνει το σημείο στο ταβάνι που παρατηρείται η διαρροή ώσπου να ξαναέχουμε διαρροή στο ίδιο ή σε άλλο σημείο και να ξαναμπαλώσει!!!!

Θεωρώ πως είναι απαράδεκτη η λύση που δίνει γιατί δεν είναι λύση απλά μπαλώνει το σύμπτωμα και η αιτία παραμένει!!!

Καταρχήν να ρωτήσω την γνώμη σας από πού μπορεί να προέρχονται νερά?? Γιατί δεν με πείθει ιδιαίτερα ο κατασκευαστής ...

Κατά δεύτερον τι προτείνεται ως λύση και τέλος κατά πόσο είναι επικίνδυνες για την στατικότατα του κτιρίου αυτές οι διαρροές..

 

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Λέτε ότι "πάνω από το παρκιγκ βρίσκεται κήπος με γκαζόν και διάδρομοι".

Αν όντως όλος ο χώρος πάνω από την πλάκα είναι "ελεύθερος" (δηλαδή έχουμε μια μεγάλη επίπεδη "ζαρντινιέρα"), τότε μια καλή λύση (με τη σχετική ανακατωσούρα) είναι η στεγάνωση από πάνω. Ο τρόπος είναι αντικείμενο συζήτησης.

Βέβαια η στεγάνωση θέλει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πιθανά σημεία από τα οποία μπορεί να περνά το νερό.

Συνήθως όταν βάζουμε κήπο πάνω σε πλάκα, μπορούμε να στεγανωποιούμε και την μάζα του σκυροδέματος με το κατάλληλο πρόσμικτο κατά τη σκυροδέτηση.

Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι πως η σωστή λύση είναι να ξηλώσει γκαζόν και να στεγανοποιήσει αλλά δεν βλέπω να προτίθεται να το κάνει..

Το περίεργο είναι πως ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι είναι διαρροή από τα υδραυλικά (υδρορροές) από κακοτεχνία του υδραυλικού… Δηλαδή θέλει να πει υποθέτω πως δεν έχουν γίνει καλές συνδέσεις στις σωλήνες. Σε αυτή την περίπτωση πως διορθώνεται?? Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαραίνει όμως τον ίδιο έτσι δεν είναι?? Και τελικά μήπως από την υγρασία έχουμε θέμα στατικότητας??

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν υπάρχει η υγρασία για πολύ καιρό και εναλλαγές μεταξύ στεγνού και βρεγμένου στο σκυρόδεμα υπάρχει περίπτωση, εάν συνοδεύεται με ταυτόχρονη υποβάθμιση του pH σκυροδέματος, η έναρξης διάβρωσης του χάλυβα και υποβάθμιση των μηχανικών του ιδιοτήτων με ότι συνεπάγεται για τη στατική επάρκεια. Υπάρχει περίπτωση να έχουν επηρεαστεί δοκοί,υποστυλώματα;

 

Υπάρχει τρόπος μόνωσης και από κάτω, αρκεί να συντρέχουν μερικές παράμετροι ταυτόχρονα.

 

Όπως και να έχει είναι ευθύνη του κατασκευαστή ο οποίος θα πρεπει να καλέσει ο ίδιος τον υδραυλικό και να τον πληρώσει.

 

Στις φωτογραφίες φαίνονται βλάβες που παρουσιαστηκαν σε πολυκατοικία (20 χρόνων ) που είχε το ίδιο πρόβλημα με τη δική σου και πλέον μολάμε και για πρόβλημα αντοχής δοκών/υποστυλωμάτων και πλακας.

 

Σημειακά το pH μετρήθηκε 7 εξαιτίας λιπασματων και ενανθράκωσης.

post-121-0-67908400-1338375808_thumb.jpg

post-121-0-11664600-1338375989_thumb.jpg

post-121-0-86086800-1338376393_thumb.jpg

Edited by kostassid
  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.