Petros_K Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 Καλημέρα παιδιά. Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Έχω 15 AC contactor στα 24V και θα παίρνουν ρεύμα από ένα transformer 240v/24v στα 30VA το πρόβλημα είναι ότι μετά την τοποθέτηση του transformer έχει καεί η πλευρά των 24v.Υποθέτω ότι μπορεί να έχω βραχυκύκλωμα στα coils των contactor. Έχω μετρήσει τα contactor και δεν παρουσιάζουν πρόβλημα βραχυκυκλώματος. Η επόμενη υπόθεση μου είναι ότι είναι λίγα τα Amp του transformer. Εσεις τη λέτε?
athka Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 (edited) Βλέπω ότι έχεις 83 mA διαθέσιμα για το καθένα. Δεν αποκλείεται να μην αρκούν. Θα πρέπει να δεις το datasheet του contactor ώστε να ξέρεις πόσο ρεύμα χρειάζονται. Άλλη πιθανότητα είναι να μην επαρκεί ο αερισμός του μετασχηματιστή. Βασικά, τι ελέγχεις; Edited Ιούνιος 1 , 2012 by athka
Petros_K Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 Ελέγχω μια ομάδα από αντλίες. Όσα είναι και τα AC contactor μου τόσες είναι και οι αντλίες μου. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου φίλε.
ilectrologos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2012 30 VA μετασχηματιστής για 15 ac contactor είναι οφθαλμοφανές πολύ μικρή ισχύ. Το ρεύμα "εκκίνησης" τους είναι πολλαπλάσιο από το ρεύμα λειτουργίας τους και την στιγμή που 2 ,3 ή περισσότερα οπλίσουν ταυτόχρονα ο μετασχηματιστής θα τα βρει πολύ σκούρα. Μέτρα με αμπερόμετρο πόσα mA τραβάει, πολλαπλασιάζεις επί 15, βρίσκεις την ισχύ και αγοράζεις έναν με διπλάσια τουλάχιστον ισχύ.
Petros_K Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2012 Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολλύ. Τελικά έβαλα ένα μετασχηματηστή 200VA. Το πρόβλημα λύθηκε. Σας ευχαριστώ πάρα πολλύ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα