Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνολική / θερμαινόμενη επιφάνεια / όγκος


pgala

Recommended Posts

Όταν ένα διαμερισμα πολυκατοικίας είναι πχ 100τμ και ειναι σε επαφή με το διάδρομο 2τμ του ανσασερ τότε βαζουμε συνολική επιφάνεια 102 και θερμαινόμενη επιφάνεια 100? Ή βάζουμε και τα δύο 100?

 

Επίσης έχοντας τα κ από την μελέτη θερμομόνωσης πως υπολογίζουμε ακριβρώς τα U?

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Παρακαλώ αναρτάτε τα θέματά σας στη σωστή κατηγορία (το θέμα θα μεταφερθεί στον ΚΕΝΑΚ).

Επίσης, διατηρείτε το περιεχόμενο του θέματος με βάση τον τίτλο του. Μη θέτετε διαφορετικά ερωτήματα στο ίδιο θέμα.

Τέλος, συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας.

Δείτε τους κανόνες συμμετοχής.

Ευχαριστώ, miltos.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φίλοι μου μια ερώτηση , έχω κατάστημα που του αλλάζω τα κυβικά του θερμαινόμενου όγκου στο ΤΕΕ-Κενακ και δεν αλλάζει η κατανάλωση του κτιρίου αναφοράς . Μάλλον είναι κάτι προφανές που μου διαφεύγει . Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει .... Στα συστήματα έχω βάλει παντού ΚΑ , αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα .

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς την τιμή του θερμαινόμενου όγκου που έχεις βάλει στην καρτέλα "Γενικά" δεν αλλάζει τίποτα στα αποτελέσματα γιατί είναι στατιστικό μέγεθος.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι έχω καταλάβει η θερμαινόμενη επιφάνεια είναι στατιστικό μέγεθος , αντίθετα ο θερμαινόμενος όγκος του κτιρίου επιφέρει αλλαγές στην τελική κατάταξη , σύμφωνα και με τις οδηγίες του προγράμματος

Link to comment
Share on other sites

Στο Help του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ λέει για τα στοιχεία που εισάγονται στην καρτέλα "Γενικά": Τα δεδομένα αυτά ΕΚΤΟΣ από την "Συνολική επιφάνεια" και τον "Θερμαινόμενο όγκο", δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς, αλλά χρησιμοποιούνται για στατιστικούς λόγους. Η παράμετρος "Συνολική επιφάνεια" δεν χρησιμοποιείται στους υπολογισμούς, αλλά εμφανίζεται αυτούσια στην πρώτη σελίδα του Π.Ε.Α.

Έχω την εντύπωση ότι τον θερμαινόμενο όγκο τον χρησιμοποιεί όταν αφορά ολόκληρο το κτήριο και όχι τμήμα κτηρίου για να υπολογίσει τον λόγο F/V, οπότε σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προστεθεί και στην καρτέλα των αδιαφανών η Μεσοτοιχία για να κάνει σωστά τον υπολογισμό.

Αυτό που λαμβάνει υπόψη του το πρόγραμμα επίσης, είναι η τιμή της Συνολικής επιφάνειας από την καρτέλα "Ζώνη".

Link to comment
Share on other sites

η συνολική επιφάνεια είναι για στατιστικούς λόγους αλλά είναι και αυτή πού φαίνεται και άρα πολύ σημαντική. Η θερμαινόμενη είναι επίσης σημαντική γιατί μπορει να μην αλλάζουν τα αποτελέσματα αλλά επειδή πρεπει να ταυτίζεται με το σύνολο των τ.μ των ζωνών ουσιαστικά συμμετέχει στα αποτελέσματα γιατι αναντιστοιχεία πού πολλές φορές γίνεται επίτηδες αποτελεί λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.