architect_duth Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 Η διαδικασία του 4014 έχει περαιωθεί και έχει πληρωθεί όλο το πρόστιμο. Το θέμα είναι ότι δεν γουστάρω, από τη στιγμή που υπάρχει ΝΟΜΟΣ που λέει τι ΑΚΡΙΒΩΣ δίνουμε στην ΥΔΟΜ, αυτή να νομοθετεί μόνη της και να μου ζητάει σχέδια κτλ κτλ ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
npanagio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 Εχεις δίκιο, αλλά που να το βρείς!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
architect_duth Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2012 Θα ψάξω να το βρω τις επόμενες μέρες που θα πάω μία βόλτα από κει... Είμαι περίεργος τι θα πουν εάν μου ζητήσουν σχέδια και τους πω για τον ΝΟΜΟ. Και εννοείται ότι θα ζητήσω εγγράφως το τι χρειάζεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakallia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Καλησπέρα Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου, το οποίο δηλώθηκε με 4014, πριν όμως από αυτό είχε καταγγελία στην αρμόδια ΥΔΟΜ. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος και από την ΥΔΟΜ ζητάνε να διαγραφούν τα πρόστιμα και να ενημερωθεί το τμήμα αυθαιρέτων σχετικά με την καταγγελία. Σύμφωνα με την τελευταία σχετική ενημέρωση μέσω του ΝΟΚ, πρέπει το πρόστιμο του 4014 να έχει εξοφληθεί ή μπορεί να βρίσκεται σε δόσεις? Συγκεκριμένα εκτόσ των άλλων ζητάει τη βεβαίωση υπαγωγής και όχι τη βεβαίωση περαίωσης που ζητούσε παλαιότερα, άρα καταλαβαίνω ότι δε χρειάζεται να έχει εξοφληθεί. Σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
architect_duth Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2012 Η συγκεκριμένη διαδικασία, απ' ότι κατάλαβα, ποικίλει και εξαρτάται από τη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ της ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ!!!!! Εκεί που πήγα εγώ, θέλουν και σχέδια και ΟΛΑ ... ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! Όταν τους είπα για τον Ν4067, η απάντηση ήταν... "Και που θα ξέρουμε εμείς ότι αυτό είναι το ακίνητο? Θέλουμε πλήρη φάκελο!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakallia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2012 Πάντως στην πολεοδομία Σωκράτους ζητάνε 2 αντίγραφα της βεβαίωσης περαίωσης (5σέλιδο), 2 κατόψεις που θα αντιστοιχούν ακριβώς με τα σχέδια που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και 2 υπεύθυνες δηλώσεις του μηχανικού που θα λένε ότι θα υποβάλει τα ίδια σχέδια. Σε σχέση με τις δόσεις, μου είπαν ότι τα βεβαιωθέντα π΄ροστιμα από καταγγελία, παίρνουν μια αναβολή, ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει ΒΚΧ και η διαδικάσία διαγραφής ολοκληρώνεται με την εξόφληση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonja_k Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2013 Καλησπέρα. Έχει υποβάλει κανείς Υ/Δ μηχανικού για διαγραφή προστίμων αυθαιρέτου στην Πολεοδομία? Τί πρέπει να αναφέρεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2013 Δεν υποβάλει ο μηχανικος την ΥΔ αλλά ο ιδιοκτήτης.Εκει πρέπει να αναγράφεται αυτό που λέει ο 4067 στο άρθρο 29 παρ 5 δ 2) υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα, των οποίων ζητείται η διαγραφή, αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonja_k Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2013 Στο υπόδειγμα της εγκυκλίου 17 για την Υ/Δ του ιδιοκτήτη αναφέρει "...γ) Υπάρχουν διαφορές μεγαλύτερες των ορίων ανοχής και υποβάλλεται συνημμένα υπεύθυνη δήλωσξ του ανωτέρω μηχανικού." Σε αυτήν αναφέρομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
architect_duth Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2013 Για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ καλό (εξοικονόμηση χρόνου) ρώτα στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μαγαζί, εεεε πολεοδομία ήθελα να πω, τι ΑΚΡΙΒΩΣ ζητάνε από χαρτιά και σχέδια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ στον οίκο ανοχής που λέγεται Ελλάδα, οι νόμοι δεν είναι ίδιοι για όλους, οπότε κάθε πολεοδομία έχει τους δικούς τους!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα