Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Σύστασης Κάθετης Ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Ο πίνακας κατανομής καθέτων αφορά τον διαχωρισμό των καθέτων στο έδαφος και την αναλογούσα δόμηση και κάλυψη σε κάθε οικόπεδο. Ότι αυθαίρετο υπάρχει σε κάθε κάθετη αφορά τον ιδιοκτήτη της και δεν επηρεάζει τον πίνακα ποσοστών.  Οπότε το σημαντικό για το Τοπογραφικό είναι να μελετηθούν τα συνολικά όρια του οικοπέδου (η επιφάνεια του όλου οικοπέδου) και η σχέση των υφιστάμενων διαχωριστικών (όρια) μεταξύ των καθέτων σε σχέση με την προβλεπόμενη θέση τους. Το ζητούμενο συνήθως είναι να διατηρηθούν τα ποσοστά κάθε κάθετης σύμφωνα με τον τίτλο και οι πλευρές που ορίζουν αυτά τα ποσοστά να είναι κοντά στην υφιστάμενη κατάσταση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα,

και να  προσθεσω, συσταση καθετων εχεις και ειναι τρεις. Εχεις συμβολαιο, με τα χιλιοστα καθε μιας επι ολου του οικοπεδου και τοπογραφικο με το "τμημα" που  ανηκει σε καθε μια.

Αν σε καθε καθετη εχεις οικοδομη με περισσοτερες  απο μια ΟΙ, τοτε εχεις και συσταση ΟΙ.

Θα θεωρησεις καθε καθετη σαν  να ηταν "ανεξαρτητη" οικοδομη και θα  μοιρασεις  σε καθε διαμερισμα απο τα χιλιοστα που ανηκουν  στην καθετη.

πχ. εχεις τρεις καθετες, καθε μια εχει 1/3 επι του οικοπεδου και καθε μια εχει απο δυο ίδια διαμερισματα

αρα,  καθε καθετη εχει 1/3 επι του οικοπεδου και καθε διαμερισμα εχει 50% στην καθετη και 1/6 στο ολο οικοπεδο.

Με ενα διαμερισμα ανα καθετη παλι εχεις καθε καθετη με  1/3 επι του  ολου οικοπεδου και καθε ΟΙ στο 100% της καθετης.

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι

α] αφου εγινε συσταση καθετων, υπαρχει τοπογραφκο

β] αφου -εάν -  υπαρχουν δυο και ανω  διαμερισματα σε καθε οικοδομη, -θεωρητικα- πρεπει να εχει γινει και συσταση ΟΙ.

Εσυ τι ακριβως θα κανεις;;;

Μιλησες με τον συμβ/φο;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τότε θα αποτυπωθεί αναλυτικά η υφιστάμενη κατάσταση και θα μελετηθούν τα όρια του όλου οικοπέδου και τα επιμέρους όρια των καθέτων ώστε να συμπίπτουν με τα ποσοστά του τίτλου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα, μια σχετική ερώτηση να κάνω. Θέλει ο ιδιοκτήτης να κάνει σύσταση καθέτου με ποσοστά, 70% και 30% όσον αφορά την έκταση του οικοπέδου, αλλά θέλει την υπολοιπομενη δόμηση να τη δώσει 50% και 50% ανα νέα ιδιοκτησία. Υπάρχει κάποιος περιορισμός που να εμποδίζει να δημιουργηθεί τέτοιου είδους κατανομή; Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, είναι ένα οικόπεδο 1300τμ με μέγιστο συντελεστή δόμησης 400τμ. Έχουν χτιστεί ήδη 140τμ στην μελλοντική ιδιοκτησία Α και 15τμ στην μελλοντική ιδιοκτησία Β. 1300*0,7= 910τμ οικοπεδο για την ιδιοκτησία Α και 1300-910=390τμ για την ιδιοκτησια Β. Αλλά 400-140-15= 245/2= 122,5τμ ανά ιδιοκτησία σύμφωνα με την βούληση του ιδιοκτήτη αντί για 245*0,7= 171,5τμ για την Α και 245-171,5= 73,5τμ για την Β. 

Link to comment
Share on other sites

νοκ ΆΡΘ 11  ΚΑΙ 12

3. Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του ν. 1024/1971 (Α’ 232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη δόμηση, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης

2. Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του ν. 1024/1971 (Α΄ 232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη κάλυψη, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το ποσοστό κάλυψης που του αναλογεί σύμφωνα με την επιτρεπόμενη κάλυψη που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, aquar said:

Καλησπέρα

Κατά τη σύσταση καθέτων

1. Σε αδόμητο οικόπεδο δεν υπάρχει αναγκαστική συσχέτιση ποσοστού συνιδιοκτησίας και ποσοστού δόμησης

2. Σε ήδη δομημένο οικόπεδο, προσέχουμε τα εξής:  α) Η επιτρεπόμενη δόμηση (ποσοστό, επί της συνολικά επιτρεπόμενης) που θα δώσουμε σε κάθε τμήμα, να μη υπολείπεται της υφιστάμενης και β) να φροντίσουμε ώστε τα περιγράμματα της (όποιας) μελλοντικής δόμησης να μη δημιουργούν προβλήματα στους συνιδιοκτήτες. Μια λύση που εφαρμόζω (και σε αδόμητες), είναι τα περιγράμματα της μελλοντικής δόμησης να μην εφάπτονται του κοινού ορίου των καθέτων, αλλά να υπάρχει επαρκής απόσταση (τουλάχιστον δ(ήΔ)/2) από το κοινό όριο

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.