Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Δομικών έργων και κάνω την πτυχιακή μου με θέμα την εφαρμογή του Κ.ΕΝ.Α.Κ. Επειδή τα διάφορα sites με έχουν μπερδέψει λίγο,μήπως είναι εύκολο σε κάποιον από εσάς να μου πει επιγραμματικά τι περιλαμβάνει η μελέτη των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! :smile:

Link to comment
Share on other sites

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/NOMOTHESIA_P/1934_412_OCR.PDF

 

Στο άρθρο 6 θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

 

Εκτός από αυτά μου αναφέρονται εκεί, πλέον απαιτείται και ενεργειακή μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Μήπως όμως υπάρχει κάτι λίγο πιο αναλυτικό;; Ακόμα θέλω να ρωτήσω: Η ενεργειακή μελέτη δεν συμπεριλαμβάνει και την μελέτη για τις Η/Μ εγκαταστάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ξεχωριστή μελέτη είναι, όπου όμως παίρνεις δεδομένα και από τις μελέτες Η/Μ εγκαταστάσεων για τον υπολογισμό των ενεργειακών καταναλώσεων.

Συνοπτικά οι μελέτες η/μ εγκαταστάσεων που σχετίζονται με την μελέτη ενεργειακής απόδοσης (Μ.Ε.Α.) ενός κτιρίου είναι: θέρμανσης και ψύξης ή κλιματισμού (ρύθμιση επιπλέον και των συνθηκών και της ποιότητας του εσωτερικού αέρα), αερισμού, φωτοτεχνική και ύδρευσης [όσον αφορά στις ανάγκες και το σύστημα παραγωγής, διανομής, αποθήκευσης και τα βοηθητικά συστήματα (αντλίες, αυτοματισμοί κ.λ.π.) του ζεστού νερού χρήσης].

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 8 του Κ.Εν.Α.Κ. φαίνεται ποιες Η/Μ μελέτες απαιτούνται (ανάλογα με το αν πρόκειται για κατοικίες ή τριτογενή τομέα) και στο άρθρο 11 το τι πρέπει να περιλαμβάνει η Μ.Ε.Α.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.