Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Δεν είναι έτσι -αλλά έτσι

γ) Μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου ή του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται οι διατάξεις που καθορίζουν την επιτρεπόμενη κάλυψη, το συντελεστή δόμησης και το συντελεστή κατ’ όγκο εκμετάλλευσης (σ.ο.) ή τις υποχρεωτικές αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 10 εκατοστά όσον αφορά το κτίσμα ή μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 20 εκατοστά όσον αφορά τα μήκη των πλευρών του οικοπέδου.

 

Τι θέλει να πει εδώ στη φράση ''τα μήκη των πλευρών του οικοπέδου'', δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο. Μάλλον θα εννοεί τις αποστάσεις από τα όρια κι όχι την διαφοροποίηση διαστάσεων των πλευρών του οικοπέδου ή γηπέδου.

Ποιά είναι η γνώμη σας?

 

Μετά την κατεδάφιση ισόγειου κτίσματος προέκυψε πρόβλημα με μεσοτοιχία στην μία πλευρά της υπό ανέγερση τριώροφης οικοδομής.

Εφόσον σύμφωνα με το Άρθρο 10 του Κτιριοδομικού δεν μπορώ να τον κατεδαφίσω (πρόβλημα μεγάλο με τον γείτονα) θα πρέπει να μετατοπίσω τα τοιχεία του υπογείου 20 εκ. προς την πλευρά μου με αποτέλεσμα την αλλαγή όλης της θεμελίωσης.

 

Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή με τον ΕΔ;

Επιπλέον έχω πρόβλημα διότι χρειάζονται ντουλάπια στη θεμελίωση. Πόσες φορές θα καλέσω τον ΕΔ;

 

Τελικά τι έγινε στην περίπτωσή σου, έχει ενδιαφέρον. 'Εχω περίπτωση θεμελίωσης ενός υπογείου με τοιχία τα οποία θα σκυροδετηθούν σε 2η φάση. Ο έλεγχος θεμελίωσης πότε και πως θα γίνει?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

terry, δεν σου φαίνεται λίγο στο κουκουρούκου αυτό?

Αν εννοεί την απόκλιση 20 εκ στις διαστάσεις των πλευρών οικοπέδου/γηπέδου, τότε ''φεύγουν'' όλα τα δεδομένα, δηλαδή άλλο εμβαδό οικοπέδου/γηπέδου, οπότε άλλη κάλυψη, άλλος συντ. δόμησης, άλλες υποχρεωτικές αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κουκουρουκου ειναι η φραση "αποκλιση 2% μπλα μπλα, ειναι αποδεκτη και παει με ενημερωση φακελου, ΕΚΤΟΣ και αν εχω υπερβαση δομησης, καλυψης, ογκου, οποτε παω για αναθεωρηση"

 

Μα ρε βλαμμενε, πως γινεται να εχεις αποκλιση 2% χωρις διαφοροποιηση των στοιχειων καλυψης και δομησης??

Εκτος αν εφυγε του εργολαβου μια πλευρα και εκατσε με τη γεωμετρια που δεν ξερει και βρηκε ισοδυναμο σχημα με ιδιο εμβαδο.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

ενδεχομένως με την διατύπωση να εννοούν ότι αν, στη κατασκευή, μια οικοδομή κατασκευαστεί με απόκλιση 2% ως προς τις εγκεκριμένες διαστάσεις της άδειας, αλλά το εμβαδόν που προκύπτει με τις κατασκευασθείσες διαστάσεις είναι μικρότερο ή ίσο από το εγκεκριμένο τότε δεν θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή ή μπορεί να ενημερωθεί ο φάκελος ανεξάρτητα από το χρόνο ισχύος της άδειας. για παράδειγμα μια οικοδομή εγκρίθηκε με διαστάσεις 10χ10=100 τ.μ. στη πράξη έγινε 9.90*10.10=99.99 τ.μ (απόκλιση πλευρών 1%<2% και μέγιστο τα 10 εκατοστά και χωρίς υπέρβαση της δόμησης-κάλυψης)

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζετε μήπως πώς πρέπει να πράξω σε λανθασμένη αίτηση για έλεγχο από ιδιοκτήτη σε προσθήκη ορόφου, (Νόμιζε πως χρειαζότανε και αρχικός έλεγχος, ενώ ο νόμος ορίζει μόνο έναν τελικό); Εκδίδω αρνητικό πόρισμα με παρατήρηση και λαμβάνω αμοιβή;

Link to comment
Share on other sites

Επικοινώνησε με Υπ. Δόμησης ή μάλλον καλύτερα με ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Για προσθηκη μηπως θελει κανονικοτατα αρχικο ελεγχο?

 

Συναδελφε Γιωργιου, ριξε μια ματια στο Νομο.\

 

ΥΓ. Πραγματι μονο για προσθηκη κατ'επεκταση θελει αρχικο ελεγχο. Αρα δεν χρειαζοταν αρχικος ελεγχος.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Μου είπαν στην ΕΥΕΔ πως ο ιδιοκτητης κάνει αίτηση ακυρωσης ελεγχου στην Πολεοδομία. Εγώ λέει δεν κάνω τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.