Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Αν δεν έχει εξαντληθεί η δόμηση τότε:

Κατα το μέν αρχικό στάδιο τόσο της κατασκευής όσο και του ελέγχου υπάρχει περιθώριο ενημέρωσης του φακέλου με νέα σχέδια εντός δεκαπέντε ημερών, προσοχή δεν επιδέχονται ενημέρωσης όλες οι περιπτώσεις.

Κατά το τελικό στάδιο η λύση είναι η αναθεώρηση της Ο.Α.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται Διακοπή Εργασιών.

Στην πρώτη περίπτωση δεν επιβάλονται πρόστιμα για την δέυτερη δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Ο νόμος οσον αφορά τους ελέγχους δόμησης είναι κατα την γνώμη μου Ημιτελής δηλαδή δεν προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις.

 

Μου είχε τύχει ως ελεγκτής περίπτωση που κατα τον αρχικό έλεγχο αντί για θεμελίωση βρήκα ολοκληρώμενο όλο τον σκελετο του κτηρίου, το κτήριο ήταν σωστό σε θέση, διαστάσεις κλπ στο χιλιοστό, το μόνο που δεν μπορούσα να βάλω ΟΚ ήταν η θεμελίωση εφοσόν δεν μπορούσα ούτε να την δώ. Αποτέλεσμα έγινε διακοπή εργασίων και όλο το κτήριο χαρακτηρίστηκε αυθαίρετο και μάλιστα σαν να ήταν αποπερατωμένο ήτοι το 100% του προστίμου, το τί έγινε μετά δεν το έμαθα ακόμη όταν το μάθω θα ενημερώσω το φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ειμαι ελεγκτης δομησης αλλα εχω ενα ανεγειρομενο κτιριο που εχει φτασει κοντα στο 2ο και τελευταιο ελεχχο. Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Μεχρι ποιες εργασιες εναι απαραιτητο να εχουν πραγματοποιηθει για να καλεσω ελεγχο?

1. Δειχνω στα σχεδια 2 ξυλινες περγολες, η μια σε μπαλκονι και η αλλη στον ακαλυπτο του οικοπεδου, τις οποιες το πιο πιθανο να μην κατασκευαστουν τωρα. Θα ειναι προβλημα αυτο?

2. Αν το κτιριο δεν εχει χρωματιστει ή εχει αλλα σε αλλη αποχρωση απο αυτη που εχει στη μελετη, θα ειναι προβλημα?

3. Αντι για 2ριχτη στεγη εγινε 4ριχτη σε ιδιο περιγραμμα και υψος, θα υπαρξει προβλημα?

4. Στην περιφραξη δειχνω επενδυση με πετρα αλλα ο ιδιοκτητης θελει να το κανει αργοτερα λογω χρηματων.Θα υπαρξει προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα στα παραπάνω εκτός και αν πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό στα οποία ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα στα 2,3,4...

Link to comment
Share on other sites

1. Ναι εχεις προβλημα.

2. Οχι, δεν νομιζω να εχεις προβλημα, εκτος αν την αποχρωση στην εχει επιβαλλει το ΣΑ, η αρχαιολογια κτλ.

3. ΑΣΦΑΛΩΣ και εχεις προβλημα!!

4.Οτι, ουτε σε αυτο εχεις θεμα.

 

 

ΥΓ. Αναβατη προσεχε, γτ εισαι και Ε.Δ.!!!!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

καθένας βλέπει τα πράγματα με το δικό του μάτι, είναι λογικό αυτό...εκτός από την αλλαγή στη στέγη που αν και πάλι εγγράφεται στον ίδιο προβλεπόμενο όγκο και δεν μιλάμε για παραδοσιακό οικισμό (οπότε ενδεχομένως και να είχαμε θέμα και με το χρώμα), δεν βρίσκω σοβαρό θέμα...φαντάζομαι εξάλλου ότι θα λύνεται με ενημέρωση άδειας αυτό...

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Με την πέργκολα στο μπαλκόνι θα έχεις πρόβλημα

Επίσης πρόβλημα θα έχεις και με την στέγη (άλλος όγκος η 2ριχτη και άλλος η 4ριχτη και επιπλέον αλλάζουν και οι όψεις!!)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αναβατη, μην επιμενεις.

πχ η αλλαγη στη στεγη, δεν αλλαζει τις οψεις? Δεν αλλαζει τον εγκεκριμενο ογκο????

 

 

Αρα τι μου λες?

Ειναι υποκειμενο και κρινεται απο το ματι του καθε ΕΔ??????

 

Ελεος...!!!

 

 

ΥΓ. Το ειπε πολυ σωστα και ο Brasco!!!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

οι όψεις μπορούν να ενημερωθούν, δεν είναι και κάτι τραγικό για τον συνάδελφο εφόσον τελικά δεν κατάφερε να πείσει τον πελάτη του να γίνουν όλα όπως τα σχεδίασε...κι αν αποδειχθεί ότι ο όγκος παραμένει ο ίδιος γιατί το ύψος της 4ριχτης έγινε μικρότερο? (μιλάω πάντα σε περίπτωση μή παραδοσιακού οικισμού).

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

.....

3. Αντι για 2ριχτη στεγη εγινε 4ριχτη σε ιδιο περιγραμμα και υψος, θα υπαρξει προβλημα?

....

Σίγουρα κατ ελάχιστο ενημέρωση φακέλου (αρχιτεκτονική κάτοψη στέγης, τομές και όψεις όπου αλλάζουν, πιθανά και διόρθωση αν και μικρή στον όγκο στο Δ.Δ.)

 

Παίζει και η πιθανότητα να απαιτηθεί αναθεώρηση, σε σχέση με τα στατικά. (αν πειράζει σημαντικά ή μη τα  φορτία της στέγης προς τα περιμετρικά του κτιρίου. ‘Άλλα τα φορτία που πάνε ανά πλευρά αν είναι 2ριχτη και αλλά αν είναι 4ριχτη.

 

Είναι όμως θέμα του στατικού έλεγχου αν απαιτηθεί ή έχει απαλλαγή. Δεν είναι το φόρτε μου αυτό οι ΠΜ γνωρίζεται πιο καλά ακόμα και το κανονιστικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις στους κανονισμούς.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

σίγουρα, -εμπειρικά μιλώντας- υπάρχει καλύτερη κατανομή φορτίων σε 4ριχτη στέγη απ' ότι σε δίριχτη...εν πάσει περιπτώσει, θέμα ενημέρωσης τίθεται σε κάθε περίπτωση...όλα οφείλουν να γίνονται όπως στα σχέδια...σημαντικά προβλήματα θα μπούμε στη διαδικασία να θεωρήσουμε μόνο στην περίπτωση του παραδοσιακού οικισμού -όπου τα θέματα είναι κυρίως μορφολογικά, οπτικής, κτλ όχι τόσο στατικά (ειδικά μιλώντας για ξύλινη στέγη)- και που ισχυριζόμενοι ότι δεν θα μπούμε στην διαδικασία να 'δικαιολογήσουμε' τις αποκλίσεις σας, προβείτε σε αναθεώρηση και επανέλεγχο...επιτέλους ας γίνονται όλα όπως πρέπει...

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.