Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

σίγουρα, -εμπειρικά μιλώντας-....

Συνάδελφε, δεν κάνουμε κουβέντα που είναι καλύτερη κατανομή φορτίων, αλλά με τι έχει υπολογιστεί ο στατικός φορέας.

Απλό απλούστατο.

 

Επίσης δεν κάνουμε κουβέντα πχ αν η 4ριχτη είναι πιο σέξι από την 2ριχτη (έτσι να το δούμε και λίγο πιο καλλιτεχνικά) αλλά τι υπαρχει στα εγκεκριμένα σχεδία της πολεοδομίας και τι πρέπει να δει ο εκλεκτής.

Ε άμα δεν δει τι να κάνουμε… δημοκρατία έχουμε.

 

Υ.Γ.

Άσε δε που είναι απίθανο γεωμετρικά ίδιο περίγραμμα, ίδιο ύψος 2ριχτη και 4ριχτη να έχουν ΙΔΙΟ όγκο. Έστω 20κμ διάφορα την έχουν, άρα ακόμα και αν δεν υπερβαίνει τα μαχ όρια πρέπει να ενημερωθεί το ΔΔ.

 

Αυτά είναι το Α φυσικά.. και όχι θέμα ματιάς.

Και φυσικά αν ο εκλεκτής δεν τα δει δεν είναι θέμα ματιάς αλλά άγνοιας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το ότι θα το δει δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί, αφού μιλάμε για προφανή απόκλιση...δεν το αμφισβητώ...ως ελεγκτής θα καταγράψω αυτό που είδα...την απόκλιση...το τί θα γίνει μετά να αποφασίσει η ΥΔΟΜ...απλά είμαι ένα στάδιο πιο πέρα...στην περίπτωση που τύχει μηχανικός με 'κότσια' να σου ζητά τεκμηρίωση των αποφάσεων -ειδικά σε παραδοσιακούς οικισμούς- να είναι όλοι σε θέση να το αντιμετωπίσουν, και πάλι όμως ο ελεγκτής θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα, αφού απλά καταγράφει το προφανές...

Υ.Γ στους παραδοσιακούς οικισμούς έχουμε να κάνουμε με 'καλλιτεχνία', κι αν δεν έχουμε πρέπει να 'αποκτήσουμε' :grin:, αν θέλουμε να τους διατηρήσουμε πραγματικά...στον παραδοσιακό οικισμό το πρώτο θέμα που τίθεται είναι το μορφολογικό διότι κάθε απόκλιση μπορεί να ανάγεται σε αυτό και έτσι...'την πατησε' κανείς....

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Η κουβεντα ξεφυγε.

 

Αρχικα ο συναδελφος ειπε: "εχω αυτες τις αλλαγες, κτλ κτλ"

Αρα δεν μιλαμε για καμια αναθεωρηση, ουτε ενημερωση.

 

Οταν και αν την κανει, τα νεα εγκεκριμενα σχεδια ειναι αυτα που θα χρησιμοποιηθουν στον ελεγχο.

Το αν παει με αναθεωρηση ή ενημερωση, αν αλλαζουν τα φορτια, οι οψεις κτλ ας το κρινει ο συνδελφος και η αρμοδια Ύπ. Δομησης.

 

Απο τα δεδομενα που εχομε για μενα το πορισμα του τελικου ελεγχο ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ΟΧΙ!!!

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΑΚΡΙΒΩΣ! τί συζητάμε τώρα συνάδελφοι?...αυτό θα έπρεπε να το κάνουμε όταν διοριστούμε σε δημόσια Υπηρεσία, όπου ναι θα είναι και υποχρέωσή να σκεφτόμαστε και πέρα από το πόρισμα του ελεγκτή, ερμηνεύοντας τους 'Νόμους' και παίρνοντας την ευθύνη, έστω και για πιθανή αναθεώρηση αυτών των αποφάσεων, εδώ η τεκμηρίωση είναι απαραίτητη , αν χρειαστεί! μπορεί να παρασύρθηκα και να ξέφυγα από το 'ρόλο' που παίζω για 2 χρόνια ως ελεγκτής (όχι αρχιτέκτων-μηχανικός), οπότε...ΟΧΙ.

 

Υ.Γ. αλλά θα βοηθούσε αν τελικά ξέραμε τουλάχιστον αν μιλάμε για παραδοσιακό ή όχι οικισμό.

Edited by anavatis
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

παρεπιπτόντως, το πρόβλημα του συναδέλφου 1. περί μη κατασκευής της πέργκολας στο μπαλκόνι που επισημαίνεται πώς τεκμηριώνεται?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Τι να πρωτοτεκμηριώσεις φίλε μου και με ποιες διαδικασίες.

Το πιο λογικό, να μπορούσε να ενημερώσει ο ιδιοκτήτης ότι δεν μπορεί λόγω της γενικής οικονομικής κλαπάτσας να κατασκευάσει τώρα τις πέργκολες του και θα το κάνει κάποια στιγμή, άν προλάβει, εντός του χρόνου ισχύος της οικοδομικής του άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Αν εχω καταλαβει καλα, με τα λιγα που εχω διαβασει περι ελεγκτων δομησης, για να καλεσεις τον τελικο ελεγχο πρεπει να εχει τελειωσει το εργο. 

Και οταν λεμε "τελειωσει" εννοειται και η τελευταια βιδα??? ή σας εχουν δωσει καποιες οδηγιες?

Επισης καταλαβα, απο 1-2 σελιδες απαντησεων στο τοπικ, πως μερικα πραγματα εναποκειται τελικα στην κριση του ελεγκτη. Πχ διαφορετικη αποχρωση κτιριου απο την μελετη ή αν δεν εχει ολοκληρωθει 100% ο περιβαλλον χωρος. Καταλαβα σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να τα είχες καταλάβει σωστά αν τα είχανε θεσμοθετήσει σωστά και απλά, τα της νομοθεσίας, οπότε σε καταδικάζουν να χρειάζεται να ζήσεις με το ερωτηματικό που έβαλες...

Link to comment
Share on other sites

καλό θα ήταν πάντως να έχουμε μια απάντηση από τους ΕΔ για το 1. ερώτημα διότι επισημάνθηκε από δύο ως σημαντικό πρόβλημα, το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε η πέργκολα στο μπαλκόνι όπως φαίνεται στα σχέδια και το 'πόρισμα' ήταν άμεσο. μάλιστα αναφέρθηκε ως πιο σημαντικό σε σχέση με την πέργκολα στον περιβάλλοντα χώρο. Κι απ' ότι γνωρίζουμε δεν πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό...

Εφόσον λοιπόν δεν πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό, από τις αλλαγές που αναφέρει ο συνάδελφος, γι' αυτό το οποίο μπορώ άμεσα να απαντήσω είναι η αλλαγή στη μορφή της στέγης, που ενδεχομένως να μπορεί να λυθεί με ενημέρωση αδείας. γι' αυτό αρμόδια είναι η υδομ.

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.