Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2014 Ωραία, θα γίνει διακοπή εργασιών. Και από εκεί και μετά; Αφού δεν έχει άλλες εργασίες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2014 Αν και δεν αναφέρεται με σαφήνεια τι γίνεται στην περίπτωση δυστροπίας του ιδιοκτήτη να καταθέσει αμοιβή, ένα ενδεχόμενο είναι μετά το σήμα διακοπής εργασιών (αν υπήρχαν ανεκτέλεστες) να υπάγουν το έργο στις διατάξεις περί αυθαιρέτων. Ας απαντήσει κάποιος που είναι ελεγκτής δόμησης αν έχει τύχει ανάλογη περίπτωση να μας πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2014 (edited) Αν μέχρι την Τρίτη (Δευτέρα είναι κλειστά, σωστά;] δεν καταθέσει την αμοιβή στον ΕΔ, θα σας ενημερώσω... Εγώ πάντως του είπα πως θα θεωρηθεί αυθαίρετη η κατασκευή για να τον τρομάξω αλλά ... Είδωμεν.... Edited Μάιος 16 , 2014 by Faethon11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
APSP Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Εγώ πάντως που θα πάω αύριο πρώτη φορά για έλεγχο και ήδη συνομίλησα με σας τις προηγούμενες μέρες ξεκαθάριςα στην επιβλεπουσα οτι θα γίνει πρώτα η κατάθεση στον λογαριασμό μου του ποσού και έπειτα θα προχωρήσω στον έλεγχο. Αυτό που δεν γνωρίζω ειναι : θα πρέπει να εκδωσω δελτίο παροχής υπηρεσιών ή αρκει που θα φαίνεται στην κατάθεση το όνομα του ιδιοκτήτη ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Συναδελφε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακομα δεν διαβασες την κειμενη νομοθεσια. Αυτη οριζει οτι η καταθεση της αμοιβης γινεται εντος 24ωρων μετα τον ελεγχο. Αρα λανθασμενα προτεινες να κατατεθει η αμοιβη και μετα να πας. ΦΥΣΙΚΑ και πρεπει να κοψεις ΑΠΥ και ΦΥΣΙΚΑ να αποδωσεις τον αναλογο ΦΠΑ. ΥΓ. Διαβασε την ΥΑ για τους ελεγχους δομησης. Ειναι 4-5 σελιδες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
df24 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 (edited) Ακριβώς οπως τα λεει ο συνάδελφος terry ειναι τα πράγματα.Βεβαια εγω για ευκολία τις περισσότερες φορές εχω συννενοηθεί με τον ιδιοκτήτη και μόλις ο ελεγκτής τελειώσει την αυτοψία πληρώνεται(αφού κόψει και την σχετική ΑΠΥ φυσικά) οπότε βγάζει και το πόρισμα αυθημερών. Edited Μάιος 18 , 2014 by terry Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 (edited) Η αμοιβη ΠΡΕΠΕΙ να μπει στο λογαριασμο του μηχανικου της ΕΤΕ. Οποιος παιρνει λεφτα στο χερι, κανει μεγα λαθος. 4. Η κατάθεση του ποσού της αποζημίωσης πραγματο−ποιείται από τον κύριο του έργου και με ευθύνη του σελογαριασμό όψεως του Ελεγκτή Δόμησης, εντός είκοσιτεσσάρων (24) ωρών από τη διενέργεια του ελέγχου. Σεπερίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της σχετικήςαποζημίωσης, ο Ελεγκτής Δόμησης δεν αποστέλλει τοΠόρισμά του, ενημερώνοντας σχετικά την ΕΥΕΔ και τηνΥΔΟΜ, η οποία εκδίδει πράξη διακοπής εργασιών. Προσεξτε διοτι καποιοι εχουν παρει πολυ "ελαφρα" το θεμα των Ελ. Δομησης. Αν εμπλακειτε για τον οποιοδηποτε λογο, δυσκολα θα ξεμπερδεψετε, ειδικα αν δεν ακουληθειτε κατα γραμμα το Νομο. Edited Μάιος 18 , 2014 by terry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Largy Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 εμενα μου εχει τυχει να παρω τα λεφτα στο χερι και να κανω εγω την καταθεση στην ΕΤΕ στο ονομα του ιδιοκτητη βεβαιως καθως το εργο ηταν σε χωριο, μακρια απο τραπεζα και ο ιδιοκτητης δεν ευκαιρουσε σε ευλογο χρονικο διαστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aenor Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 (edited) Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα μια γνώμη αν έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο σε κάποιον. Σε τελικό (ένα) έλεχγο σε άδεια για παράταση ισχύος σε αποπεράτωση ορόφου σε διώροφο κτήριο, στο οποίο έχει γίνει σύσταση οριζόντιας, ελέγχθηκε όλο το κτήριο και βρέθηκε διαφορά ενός μέτρου σε μήκος εκτός αποκλίσεων σε έναν από τους εξώστες. Αυτό που με προβληματίζει είναι: α) θα πρέπει να ελεγχθεί όλο το κτήριο ή μόνο η οριζόντια ιδιοκτησία που ανήκει και στον κύριο του έργου ο οποίος καλεί τον ελεγκτή? Τι ευθύνη έχει πχ. ο ιδιοκτήτης του Ά οροόφου για το αν έχει τηρήσει το περίγραμμα ο ιδιοκτήτης του ισογείου? β) στην περίπτωση μου δεν υπήρχε υπέρβαση εκτός αποκλίσεων σε Σ.Δ., Σ.Ο. ή ύψος. Θα πρέπει ωστόσο το πόρισμα να βγει αρνητικό λόγω μεγάλης διαφοράς στον εξώστη ή μπορεί να βγει θετικό και να γίνει απλή αναφορά σε συνδιασμό με το σκαρίφημα που πλέον απαιτείται? Σημειώνω οτι η αλλαγή στο μήκος του εξώστη αλλάζει την πρόσοψη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Edited Μάιος 19 , 2014 by Aenor Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavatis Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 (edited) τα έξοδα τα συνυπολολγίζουμε στην αμοιβή και βάζουμε και σε αυτά τον ΦΠΑ? δηλαδή για 20€ έξοδα είναι τιμολόγιο 220€+23% ή 200€+23%+ (στο χέρι 20€) ? Edited Μάιος 19 , 2014 by anavatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα