Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Η παρεξήγηση έγινε από τη στιγμή που τους επέτρεψε ο συνάδελφος να θεωρήσουν το στέγαστρο ώς ΑΗΧ.

Αυτό έγινε απλά με την αναγραφή του τίτλου : "προσθήκη κατ' επέκταση ..."

Για να υπάρχει αυτός ο τίτλος σημαίνει ότι αιτείται κάλυψη, επομένως (και) όγκο και ενδεχομένως ΣΔ.

Άρα θεώρησε μόνος του το στέγαστρο ως ΑΗΧ.

Αρκούσε ο τίτλος "Κατασκευή στεγάστρων ..." και το πράγμα θα τελείωνε εκεί.

Οι ΑΗΧ σημαίνουν πάντοτε επιβάρυνση κάλυψης (και όγκου και ενδεχόμενα ΣΔ), άρα απαιτούν πάντα και τον αρχικό έλεγχο.

Τα καημένα τα στέγαστρα δεν έχουν τίποτε από τα παραπάνω. Απλές κατασκευές του άρθρου 17 είναι και έτσι αντιμετωπίζονται μία και έξω.

 

υγ. Τα ζώα μπορούν να "σταλίζουν" και σε απλό στέγαστρο, δεν είναι απαιραίτητο να είναι ΑΗΧ !

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγώ πάλι έχω εκδώσει άδεια δόμησης νέου στεγάστρου σε οικόπεδο και μου το μέτρησαν και κάλυψη και δόμηση , θα μπορούσε να μην μετρήσει κάλυψη-δόμηση ένα ανεξάρτητο νέο κτίριο (υποστυλώματα και στέγη) ?? είναι λογικό?? 

για τον ημιυπαίθριο μόνο σε κατοικία όλες οι ΥΔΟΜ έτσι το δέχονται αλλά ψάχνοντας δεν βρήκα το γιατί.

 

το θέμα πάντως είναι ποιο περίπλοκο αλλά εστίασα στην ουσία. όλα τα παρακάτω προέκυψαν τώρα που πήγα να σφραγίσω την άδεια για αποπεράτωση .

για να το βάλω στη σωστή βάση θα σας πω ότι αρχικά έγινε αίτηση για αναθεώρηση(λόγω ισχύος οικοδ.άδειας (που δεν ξεκίνησε) για προσθήκη  δύο στεγάστρων το 2015 ο υπάλληλος επειδή η άδεια ήταν του 2010 την έκανε με το ΠΔ του 93 και τα χαρακτήρισε υπόστεγα (μπήκαν κάλυψη-δόμηση) , σε επικοινωνία που είχα με  την ΕΥΕΔ (θεσ-κη) μου είπαν ότι με την αναθεώρηση αυτή δεν απαιτείται ελεγκτής αλλά έγινε λάθος έπρεπε να είναι με τον 4030 άρθρο 6 και να έρθει ελεγκτής οπότε ή σου σφραγίζουν την άδεια με αυτοψία (έγινε από υπαλ. της ΥΔΟΜ και μετά αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά) και όλα καλά ή διορθώνεται η αναθεώρηση με 4030 και έρχεται ένας τελικός ελεγκτής αν είναι στέγαστρο ή δύο αν είναι υπόστεγο (φυσικά ο αρχικός τώρα δεν γίνεται) αλλά δεν θα εγκρίνουν τον ελεγκτή αν είναι με το ΠΔ του 93 .

Η άποψη της ΥΔΟΜ είναι να κάνω αίτηση όπως είναι για ελεγκτή (την έκανα αλλά κατηγορία Α) στην κατηγορία Β (sic !!) και μου το έβαλαν σαν παρατήρηση , και δεν τρέχει τίποτα το έχουν ξανακάνει και δεν υπάρχει πρόβλημα .

Για να βάλω το κερασάκι στην τούρτα να πώ επίσης η παραπάνω αναθεώρηση έγινε με παρέκκλιση ως προς την κάλυψη-δόμηση από την περιφέρεια σαν "προσθήκη στεγάστρων σε σταβλική εγκ/ση"

Edited by panosf
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι ένα ερώτημα

 

Κατά τη χάραξη της οικοδομής διαπιστώθηκαν μικροδιαφορές στις πλευρές του οικοπέδου από το  τοπογραφικό της άδειας (που ήταν του συμβολαίου αγοράς), μικρότερες του 2% η των 20 εκ. της αντίστοιχης πλευράς, αλλάζοντας  όμως τις αποστάσεις κτισματος από τα πλαινά όρια σε επιτρεπτά πλαίσια,  και κατά τη παρ.9 του άρθ.6 του Ν-4030/2011 απαιτείται ενημέρωση αδείας.

 

Στη περίπτωση αυτή επιβάλλεται διακοπή εργασιών μέχρι να γίνει η ενημέρωση , ή μπορούν παράλληλα να συνεχιστούν οι εργασίες;

Edited by θανος_
Link to comment
Share on other sites

Ζητάς ενημέρωση εντός 30 ημερών

που αν δεν γίνει τότε η ΥΔΟΜ διακόπτει τις εργασίες 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σκοπεύω να καλέσω Ε.Δ. για το κλείσιμο άδειας δόμησης διαχωρισμού ενός διαμερίσματος σε πολυκατοικία.

Στον όροφο που εκτελέστηκαν οι εργασίες υπάρχει και άλλη μια όμορη οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) η οποία είναι άλλου ιδιοκτήτη και η οποία προφανώς δεν εμπίπτει στο αντικείμενο της άδειας δόμησης.

 

Ο Ε.Δ. ασχολείται μόνο με τα του διαμερίσματος που διεχώρησα ή έχει υποχρέωση να εξετάσει και την όμορη οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα ?

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.