Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
5 λεπτά πριν, freecat said:

Καλημέρα. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα γιατί όπως βλέπω στο φόρουμ όλα είναι ζητήματα τελικά.

Εγώ στην άδεια είχα προβλέψει 25εκ πάχος τοίχου και 10 εκατοστά θερμομόνωση (σύνολο δηλαδή 35 εκατοστά). Σήμερα κατά την διαδικασία του ελέγχου της οικοδομής για να δουμε πως θα την κλείσουμε βρίσκω από 39-42 εκατοστά πάχος τοίχου. Πάστες, κόλλες, μικροστραβωμάρες και κάτι αρχιτεκτονικές εσοχές/εξοχές δίνουν αυτά τα πάχη. Πρέπει να με απασχολούν για το κλείσιμο; Βλέπω συναδέρφους να ψειρίζουν τα χιλιοστά και δεν καταλαβαινω γιατι όταν όλα αυτα είναι επιχρίσματα. Παρακαλώ μια βοήθεια γιατί έχω χαθεί.

Αφαίρεσες τα επιχρίσματα (συνολικό πάχος περίπου 5 εκατ) ;;

Τα επιχρίσματα δεν μετρούν στην δόμηση (όταν στα σχέδια μετράς επιφάνειες είναι χωρίς στους σοβάδες που άλλωστε σωστά  δεν σημειώνονται σε αυτά ) .

Αν υπάρχει συνάδελφος που τα μετρά κάνει λάθος.

• Απαντήσεις 4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

@freecat Καλημέρα. Δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση (αν υπάρχει κάποιο άλλο αρχικό ερώτημα). Αναφέρεις ότι μελετήθηκε τοίχος 25 εκατοστών. Για ποιο λόγο 25 εκατοστά πάχος τοίχου και όχι 20 εκ (19+1 αρμος) που θα ήταν κοινός μπατικός; Προέβλεψες ενδεχομένως χτίσιμο με τουβλίνες; Παλαιότερα που τοποθετούσαμε χωνευτά συρρόμενα κουφώματα σε διπλές δρομικές τοιχοποιίες θέλαμε συνολικό πάχος (τοίχος+διάκενο+τοίχο) περί τα 35 εκατοστά για να χωράνε παντζούρι, σίτα και τζάμι.  Τα 42 εκατοστά τελικό πάχος εκτιμώ ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από μια κακοτεχνία που δημιούργησε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο πάχος. (έστω 25 τοίχος όπως λες+10 θερμομόνωση να πας στα 35 και επιπλέον να βάλεις και 1 εκατοστό άντε 2  όχι όμως να βάλεις +7 εκατοστά παραπάνω. Κάτι δεν έχει πάει καλά εδώ).

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε (edited)
35 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

@freecat Καλημέρα. Δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση (αν υπάρχει κάποιο άλλο αρχικό ερώτημα). Αναφέρεις ότι μελετήθηκε τοίχος 25 εκατοστών. Για ποιο λόγο 25 εκατοστά πάχος τοίχου και όχι 20 εκ (19+1 αρμος) που θα ήταν κοινός μπατικός; Προέβλεψες ενδεχομένως χτίσιμο με τουβλίνες; Παλαιότερα που τοποθετούσαμε χωνευτά συρρόμενα κουφώματα σε διπλές δρομικές τοιχοποιίες θέλαμε συνολικό πάχος (τοίχος+διάκενο+τοίχο) περί τα 35 εκατοστά για να χωράνε παντζούρι, σίτα και τζάμι.  Τα 42 εκατοστά τελικό πάχος εκτιμώ ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από μια κακοτεχνία που δημιούργησε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο πάχος. (έστω 25 τοίχος όπως λες+10 θερμομόνωση να πας στα 35 και επιπλέον να βάλεις και 1 εκατοστό άντε 2  όχι όμως να βάλεις +7 εκατοστά παραπάνω. Κάτι δεν έχει πάει καλά εδώ).

Στο κτίριο μπήκαν 25αρια τούβλα (για εξοικονόμηση σύμφωνα με το άρθρο 25, παρ.2). Στο μεγαλύτερο τμήμα βρίσκω τα 39 εκατοστά. 1 παχος σοβά εσωτερικού και περίπου 3 παχος πάστας. Σε κολώνες που εδράζονται στην γη και ξεκινάει η μόνωση από το χώμα και μετά, βάζοντας το μέτρο ακριβώς από κάτω από την περιοχή που τοποθετείται η μόνωση, πάλι 13 εκατοστά την βρίσκω την τελική επιφάνεια στο σύνολο. Τα σημεία που έχω 40-42 είναι στα μπάνια όπου υπολογίζω οτι κάποια ενδιάμεση κολώνα ξέφυγε 2-3 εκατοστά από την ευθεία σε σχέση με τις υπόλοιπες εξωτερικές κολώνες και το σώσανε έτσι.

Το κτίριο είναι 9μετρη οικοδομή σε πρώην πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα που στο σύνολο του κτιρίου οι αποκλίσεις δεν ξεπερνούν το 2%.

Edited by freecat

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.