af.civileng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2012 Πως εκδίδω βεβαίωση για ένα κτίριο που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και ο πελάτης υποστηρίζει ότι είναι προ του 1960; Εγώ ακόμα δεν το έχω δει... Το μοναδικό που έχω δει είναι μία κάτοψη (ο Θεός να την κάνει) και τίποτα άλλο...
af.civileng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Πως εκδίδω βεβαίωση για ένα κτίριο που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και ο πελάτης υποστηρίζει ότι είναι προ του 1960; Εγώ ακόμα δεν το έχω δει... Το μοναδικό που έχω δει είναι μία κάτοψη (ο Θεός να την κάνει) και τίποτα άλλο... Μπορεί κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ; Ποια κτίρια δεν χρειάζονται βεβαίωση; Από ποια χρονολογία και πριν; Και πως θα είμαι εγώ καλυμμένος ότι είναι όντως πριν από αυτή την ημερομηνία;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 αρθρ. 23 του 4014 παρ. 2α "οσα υφιστανται πριν το 1955" ....επισης υπαρχουν και αλλες εξαιρεσεις στο ιδιο αρθρο
af.civileng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 αρθρ. 23 του 4014 παρ. 2α "οσα υφιστανται πριν το 1955" ....επισης υπαρχουν και αλλες εξαιρεσεις στο ιδιο αρθρο Και πως είμαι κατοχυρωμένος;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 απο το 1955 αυτο το ακινητο μπορει α] να μεταβιβασθηκε-βλεπεις τι γραφουν τα συμβολαια β]να κληρονομήθηκε-βλέπεις τι γραφει η αποδοχη γ]δηλωθηκε στο ΦΜΑΠ ή στον ΦΑΠ ή στο Ε9 και εκει αναγραφεται η παλαιότητα---δηλ. σε ανύποπτο χρόνο δ] βλέπεις την ΔΕΗ, το νερό.. ολα αυτα καί ό,τι αλλο θυμηθεις να του τά ζητήσεις να σου τα φέρει και θα σε βοηθήσουν τι κτίριο ήταν αυτο? μήπως ήταν βιοτεχνία...κατι αλλο επαγγελματικο και υπήρχαν και εργαζόμενοι?... καλη συνέχεια
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Έκδοση βεβαίωσης Ν.4014 απαιτείται για οποιοδήποτε ακίνητο κατά την εγγραφή εμπράγματου δικαιώματος σ' αυτό. Για να εκδοθεί η βεβαίωση ο ιδιοκτήτης προσκομίζει π.χ. τίτλους ιδιοκτησίας, εγκεκριμένα σχέδια κ.λπ. Για ακίνητα πριν το 55 (που δεν υπάρχει άδεια - σχέδια ή έχουν χαθεί - καταστραφεί κ.λπ.) απαιτείται η διαδικασία "Πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος" από την οικεία πολεοδομία. Η διαδικασία αυτή "στηρίζεται" κυρίως στην απόδειξη του ότι, το κτίσμα όντως υφίσταται πριν το 55 (π.χ. συμβόλαια, αεροφωτογραφίες κ.λπ).
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Πως εκδίδω βεβαίωση για ένα κτίριο που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και ο πελάτης υποστηρίζει ότι είναι προ του 1960; Εγώ ακόμα δεν το έχω δει... Το μοναδικό που έχω δει είναι μία κάτοψη (ο Θεός να την κάνει) και τίποτα άλλο... Για τις βεβαιώσεις ισχύει ότι λέει ο Ιάσονας. Αν τώρα το κτίριο είναι μετα το 1955 και δεν έχει οικοδομική άδεια τότε υποχρεωτικά Ν4014.Βέβαια με αεροφωτογραφίες (ή με κάποιον άλλο τρόπο-έγγραφα) θα πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι πριν το 1983 για να έχει φθηνά πρόστιμα.
af.civileng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Για τις βεβαιώσεις ισχύει ότι λέει ο Ιάσονας. Αν τώρα το κτίριο είναι μετα το 1955 και δεν έχει οικοδομική άδεια τότε υποχρεωτικά Ν4014.Βέβαια με αεροφωτογραφίες (ή με κάποιον άλλο τρόπο-έγγραφα) θα πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι πριν το 1983 για να έχει φθηνά πρόστιμα. Συμφωνώ... Που βρίσκω όμως αυτά που λέει ο Ιάσωνας; Πως ξέρω ότι είναι έγκυρα; Που ξέρω ότι δεν έχει γίνει κάποια έξτρα κατασκευή μετά το 55;
af.civileng Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2012 Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος; Συμφωνώ... Που βρίσκω όμως αυτά που λέει ο Ιάσωνας; Πως ξέρω ότι είναι έγκυρα; Που ξέρω ότι δεν έχει γίνει κάποια έξτρα κατασκευή μετά το 55; Επίσης: Ποια η διαδικασία για την μεταβίβαση; Συμβολαιογράφος, τοπογράφος και τέλος; Πότε είναι καλύτερο να βγει η βεβαίωση του μηχανικού;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα