Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους ειμαι νεο μελος αλλα παρακολουθω καιρο το forum σας,ξεκινω αυτο το topic με αφορμη κατι που μου συμβαινει στον εργασιακο μου χωρο κ θα ηθελα παρακαλω την αποψη σας,κυριως αυτων με την εμπειρια σε αυτο το ζητημα.εργαζομαι ως ηλεκτρολογος μηχανικος σε μια τεχνικη εταιρια ηλεκτρολογικων εφαρμογων,ειμαι εξωτερικος συνεργατης κ οχι μισθωτος.Η εταιρια εχει εργα απο μικρες οικοδομες μεχρι μεγάλα εργοταξια,ως συνηθως οι ηλεκτρολογοι -εργοδηγοι δεν εχουν ουτε καν αδεια ηλεκτρολογου (συν προσθετα μαυρη εργασια υπερωριες και σκ)αλλα δυστυχως εργαζονται σαν ηλεκτρολογοι.εχω υπο την επιβλεψη μου γυρω στα 6 εργα στα οποια φυσικα δεν ειναι δυνατον να ειμαι παρων ταυτοχρονα σε ολα λογω των φυσικων νομων που υσχιουν στο συμπαν μας!ο εργοδοτης μου ξαφνικα και τελεσιδικα θελει να με αναγκασει να υπογραψω απλα ενα μπακαλο-χαρτο το οποιο λεει ακριβως ´´ο υπογεγραμμενος.......φερει την ευθυνη ατυχηματος του συνεργειου στο εργοτάξιο καθως και τριτων που θα βρεθουν στο χωρο ´´τοσο απλα και εκβιαστικα με μια απλη υπευθυνη δηλωση αλλιως αμεση απολυση δηλαδα αποχωρηση καθως ειμαι με δελτιο παροχης υπηρεσιων.οπως καταλαβαινεται παρα πολυ αμεσα θα χρειαστει να ψαξω για δουλεια.μπορει καποιος να δωσει καποια συμβουλη?

ευχαριστω εκ των προταιρων

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω εμπειρία σαν ΤΑ, αλλά όπως φαντάζομαι καταλαβαίνεις και από μόνος σου, φέρνεις μεγάλη ευθύνη....Και να είσαι σίγουρος ότι η απόλυση θα μοιάζει με όαση μποστά στο ενδεχόμενο να βρεθείς κατηγορούμενος για εργατικό ατύχημα υπό την δική σου ευθύνη....

Από κει και πέρα για λεπτομέρειες ας αναλάβει κάποιος εμπειρότερος από εμένα

Δημοσιεύτηκε (edited)

Φιλε ειναι παρα πολυ σοβαρο θεμα!!!!

Σου λεει να υπογραψεις οτι εισαι υπευθυνος και για τα 6?

Τεραστιο το ρισκο και δεν γνωριζω την επικινδυνότητα των εργαταξιων!

Γτ αν γινει η στραβη εσενα θα κυνηγανε για την υπολοιπη ζωη συν οτι η καριερα σου θα στιγματιστει.

Παντως η αποφαση ειναι πολυ δυσκολη.

Ανεργια ή αγχος για μια καταστροφη.

Εγω θα προτιμουσα το πρωτο.

Edited by Bill22
Δημοσιεύτηκε

Το χειρότερο -μακράν- κομμάτι της αγοράς εργασίας ή δραστηριότητας γενικά μηχανικών, το αντιμετωπίζετε εσείς οι ηλεκτρολόγοι/μηχανολόγοι από όσο έχω καταλάβει. Μου φαίνονται αδιανόητα αυτά που διαβάζω ρε παιδιά. Σας συμπονώ ειλικρινά...

Δημοσιεύτηκε

Αν ο εργοδότης σου δείξει ευαισθησία για τα θέματα ασφαλείας (σπάνιο) τότε η δουλεία σου γίνεται και αρκετά εύκολη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο αναλήψεις των καθηκόντων, καθώς η ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος είναι μεγάλη!

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεις αρκετά στοιχεία για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του Τ.Α.

http://www.elinyae.gr

Δημοσιεύτηκε (edited)

Φιλε χαλαρωσε

 

Το να οριστεις τεχνικος ασφαλειας σημαινει οτι αναλαμβανεις χρεη συμβουλου στην εταιρεια που δουλευεις. Να ξεκινησω με τα θετικα: αν εισαι τεχνικος ασφαλειας, δεν μπορεις να απολυθεις ΠΟΤΕ, εκτος κ αν καποια αλλη στιγμη ορισουν αλλον στη θεση σου, ή ληξει το εργο.

 

Κατα δευτερον, δεν μπορεις να εισαι τεχνικος ασφαλειας ΚΑΙ εκπροσωπος εταιρειας ταυτοχρονα. Αυτο σημαινει οτι δεν μπορεις να κατηγορηθεις για ευθυνη σε ατυχημα, εκτος κ αν δεν εχεις εκτελεσει σωστα τα καθηκοντα τεχνικου ασφαλειας.

 

τωρα λοιπον τα καθηκοντα σου:

 

οφειλεις να προμηθευτεις τα αντιστοιχα βιβλια οδηγιων ασφαλειας προς την εταιρεια σου. Βασικα η εταιρεια σου ειναι αυτη που υποχρεουται να το κανει, αλλα πιστεψε με μαλλον δεν θα το κανει. Ως συμβουλος, υποχρεουσαι να αναγραφεις στα βιβλια αυτα (ΗΜΑ, Βιβλιο Οδηγιων Ασφαλειας + Υγιεινης, ΣΟΔΑΥΕ κλπ αναλογα το μεγεθος του εργου) τι προφυλαξεις πρεπει να παρει η εταιρεια επι του εργου προκειμενου να καλυπτονται α)τα συλλογικα και β)τα ατομικα μετρα ασφαλειας. οφειλεις επισης να παιρνεις υπογραφη απο τον εκπροσωπο της εταιρειας οτι ενημερωθηκε για τις συστασεις σου. Κ εδω ξεκινανε τα δυσκολα, διοτι κανενας ορχις εκπροσωπος δεν γουσταρει να βαζει την υπογραφη του στις οδηγιες σου, διοτι θελει το μπαλακι να παραμενει στο δικο σου πρωκτο κ οχι στο δικο του. Διοτι σε περιπτωση ατυχηματος θα διερευνηθουν οι αιτιες που το προκαλεσαν, αμεσα λοιπον η επιθεωρηση θα κοιταξει τις γραπτες σου συστασεις. Αν δεν υπαρχουν, την εχεις βαμμενη. Αν υπαρχουν και ειναι υπογεγραμμενες απο τον εκπροσωπο, την εχει βαμμενη αυτος.

 

Για να κανεις τις σωστες συστασεις οφειλεις να διαβαζεις την εκαστωτε νομοθεσια για το αντιστοιχο ειδος εργου κ να γραφεις αυτες τις μαλακιες αυτουσιες στα βιβλια. Ειναι λιγο μανικι αλλα θα μαθεις κ πραγματα που δεν πηγαινε ο νους σου.

 

Τελος, δικαιουσαι επιδομα Τεχνικου Ασφαλειας, κ αν δεν σου το δωσουν μπορεις να τους σκισεις τα ματακια να στο δωσουν. Οσο για τη Νομοθεσια, καπου την εχω ανεβασει στο παλιο φορουμ, ας βοηθησουν οι συντονιστες γιατι πραγματικα βαριεμαι να βοηθησω παραπανω, τα εχω γραψει κ τα εχω ξαναγραψει κ δεν μπορω να ασχολαυμαι με την καθε περιπτωση ξεχωριστα. Πηγαινε κ σε κανα σεμιναριο κ ζητα να στο πληρωσουν, εχεις απολυτο δικαιωμα.

 

Υστερα απ ολα αυτα αν τα κανεις σωστα μπορει πραγματι να απολυθεις οχι γιατι δεν θα ηθελες να γινεις τεχνικος ασφαλειας, αλλα γιατι ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ. Τουλαχιστον θα κρατησεις ψηλα το επαγγελματικο σου προσωπο, κ θα το εκτιμησουν εστω κ αν σε σουταρουν. Προσωπικα σου ευχομαι καλη τυχη κ καλες δουλειες.

Edited by Hans Landa
Δημοσιεύτηκε (edited)

Συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο.

 

Αν υπαρχουν και ειναι υπογεγραμμενες από τον εκπροσωπο, την εχει βαμμενη αυτός.

Και να μην έχει υπογράψει ο εκπρόσωπος αν υπάρχουν οι υποδείξεις την έχει βαμμένη.

 

Η ευθύνη ατυχήματος βαραίνει αποκλειστικά τον εργοδότη. Ο τεχνικός ασφαλείας είναι συμβουλευτικό όργανο. Ν. 1568/85 ( δες ακόμα ΠΔ 17/1996)

Το εν λόγο έγγραφο δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντα Τ.Α. Δεν το υπογράφεις.

Θα ήταν φρόνιμο πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια να επικοινωνήσεις με το ΕΛΙΝΥΑΕ και το ΚΕΠΕΚ - (ΣΕΠΕ).

 

edit: http://www.elinyae.g...05445379140.pdf

Edited by woody
  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώντας με τους συναδέλφους να προσθέσω δυο πράγματα

1. Είναι μια κανονική εργασία και όχι ένα πάρεργο, συμπλήρωμα εργασίας ή κάτι τέτοιο

2. Υπάρχουν minimum ώρες παρακολούθησης κάθε έργου (αναλόγως του έργου) οι οποίες όταν προστεθούν δεν μπορεί να υπερβαίνουν ένα κανονικό ωράριο εργασίας, άρα τα έργα που μπορείς να αναλάβεις συγχρόνως δεν είναι απεριόριστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.