Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρέωση συμβολαίου για θέσεις στάθμευσης


alf

Recommended Posts

ak2 και για τις θέσεις που δεν απαιτούνται?

Οπως έχω πει και παλιότερα, για τις παραπάνω των απαιτούμενων θέσεις δεν μπορεί να σου ζητήσει η πολεοδομία συμβόλαιο, εκτός αν υπάρχει κάποια νομοθεσία που δεν γνωρίζω...

Η λογική είναι απλή.

Για ποιον λόγο ζητάνε συμβόλαιο? Γιατί είμαι υποχρεωμένος να έχω στο οικόπεδό μου τις συγκεκριμένες θέσεις.

Τις παραπάνω θέσεις όμως, δεν είμαι υποχρεωμένος να τις έχω, τις υλοποιώ σήμερα επειδή εγώ θέλω, μπορώ μελλοντικά να τις καταργήσω. Αρα τι λογική έχει το συμβόλαιο? Τι λογική έχει το συμβόλαιο δέσμευσης θέσης όταν μελλοντικά μπορώ να τις καταργήσω? Η μήπως έχουν δικαίωμα να μην μου επιτρέψουν την κατάργησή τους?

Ενώ τις απαιτούμενες, είμαι εφ'όρου ζωής (του κτιρίου :) ) υποχρεωμένος να τις έχω. Για αυτό και κάνω συμβόλαιο δέσμευσης, δεσμεύω δηλαδή κάποιον χώρο για θέση στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σκέφτομαι όπως ο erling. Αλλά έκανα την ερώτηση διότι μου ζήτησαν συμβόλαιο από την πολεοδομία. Ίσως να μην κατάλαβαν καλά.

Στην δική μου περίπτωση οι θέσεις γίνονται για εξυπηρέτηση του ιδιοκτήτη, και δεν είναι οι υποχρεωτικές του Ν.960/1979. Αν υποθέσουμε ότι με υποχρεώνουν να προσκομίσω συμβόλαιο δέσμευσης χώρων στάθμευσης, τότε τι θα γίνει στο μέλλον αν θέλει ο ιδιοκτήτης πχ να κάνει αλλαγή χρήσης ή να κατεδαφίσει και να φτιάξει κατοικία ας πούμε? Τότε το συμβόλαιο μπορεί να ακυρωθεί? να αρθεί η δέσμευση μιας που δεν είναι υποχρεωτικές θέσει? Και αν ναι τότε για πιο λόγο να γίνει το συμβόλαιο αυτό?

Link to comment
Share on other sites

με αυτήν τη λογική (χωρίς να διαφωνώ) γενικότερα οποιοδήποτε συμβόλαιο για θέσεις στάθμευσης είναι μπούρδα!!!

 

αφού βγάζω οικοδομική άδεια δεσμεύομαι για κάθε χώρο οτι συμφωνεί με την άδεια άρα τι μου χρειάζεται το συμβόλαιο;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως επειδή τα συμβόλαια για υποχρεωτικές θέσεις δεν μπορούν να ακυρωθουν? Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ρωτάω αν ξέρει κάποιος αν μπορούν στο μέλλον, μιας και το έφερε η κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.