Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποιηση σε ισογειο καταστημα


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους τους συναδερφους,

Σε εκτος σχεδιου εχω ενα μονοροφο μεθ υπογειου το οποιο ειναι χωρισμενο με οριζοντια ιδιοκτησια οχι μονο σε ισογειο και σε υπογειο αλλα και σε 2 χωρους ο καθε οροφος(υπογειο-ισογειο) οποτε αναγκαστικα πρεπει να κατατεθουν 4 δηλωσεις. η απορια μου ειναι η εξης. Παρολο που στην οικοδομικη αδεια το ισογειο αναφερετε ως καταστημα στο Ε9 των ιδιοκτητων φαινεται ως επαγγελματικη στεγη και αυτο ειναι και στη πραγματικοτητα.(ξυλουργειο χωρις εκθεσιακο χωρο). Σε αυτη τη περιπτωση πρεπει να γινουν η/μ απο μηχανικο με 15 ετη πρυπηρεσιας οπωσ λεει στο τεε και ελεγχος γειωσεων και επισης στατικος ελεγχος και οχι δομικη τρωτοτητα??

Δηλαδη με λιγα λογια κανει μια υπευθυνη δηλωση ο ιδιοκτητης οτι δεν ειναι καταστημα εμπορικης χρησης και δε χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα η παω με τη χρηση ποθ αναγραφετε στην αδεια οικοδομης και χρειαζονται και στατικα και η/μ για τα δυο καταστηματα εφοσον ειναι χωρισμενα με οριζοντια ιδιοκτησια?

Συγνωμη αν κουρασα ομως θεωρω οτι υπαρχουν αρκετες τετοιες παρομοιες περιπτωσεις και ακομα δεν εεχουν διευκρινιστει πληρως.

Ευχαριστω προκαταβολικα

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.