Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενοι ελεγκτές φόρτισης και πάνελ


Recommended Posts

θα σε παρακαλέσω να απαντήσεις με ειλικρίνεια αφού πρώτα διαβάσεις τα γραφόμενά σου στην 1η σελίδα αυτού του θέματος. Πριν ξεκινήσεις αυτό το θέμα ήξερες τι είναι το DOD και το διάγραμμα αντοχής κύκλων μιας μπαταρίας?

 

Το ακρωνύμιο το πρωτοείδα μία βδομάδα πριν ανοίξω το topic και το έψαξα στο google, και την πληροφορία ότι η διάρκεια ζωής εξαρτάται από το ποσοστό εκφόρτισης την πρωτο-είδα πριν 6 μήνες, με 3 παραδείγματα που μπορεί να μην γέμιζαν διάγραμμα dod-κύκλων αλλά η κεντρική ιδέα είναι η ίδια, και το εύλογο ερώτημα από τότε ίδιο: ποια η βέλτιστη εκφόρτιση για ελάχιστο τρέχον κόστος. Είναι παραπάνω από προφανές ότι το ελάχιστο τρέχον κόστος είναι αυτό που καθορίζει τον ιδανικό συνδυασμό μπαταριών, και τρέχον κόστος μόνο από το DOD μπορεί να υπολογιστεί.

 

Διαφωνώ στον τρόπο υπολογισμού.

 

Δεν έδωσες άλλον υπολογισμό κόστους αλλά απλά είπες ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί το dod και άρα η διάρκεια ζωής, ενώ παρακάτω το ξέχασες και έγραψες ότι πρέπει να προβλεφθεί η διάρκεια ζωής, που φυσικά μπορεί να γίνει μόνο από το dod.

 

Μέσος όρος και μέσες θερμοκρασίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν; Καλύτερα στην τύχη παρά με εκτίμηση κάποιου μέσου όρου;

Ποιος σου είπε ότι τα αφήνω στην τύχη? Στον δικό σου υπολογισμό δεν τα βλέπω πουθενά.

 

Δεν είδες μέση τιμή ημερήσιας παραγωγής ή θερμοκρασίας γιατί στο στάδιο της σύγκρισης μπαταριών κλειδώνουμε τις αστάθμητες παραμέτρους στα ίδια μέσα επίπεδα για να κάνουμε τη σύγκριση, δηλαδή υποθέτουμε ότι οι κατασκευαστές έφτιαξαν τα διαγράμματα σε παρόμοιες συνθήκες φόρτισης-εκφόρτισης και θερμοκρασίας και ότι θα βάλουμε αρκετά πάνελ ώστε οι μπαταρίες να φορτίζονται πλήρως στην μέση μέρα ή μάλλον στις περισσότερες μέρες και ότι θα βάλουμε φορτιστή που να μην τις αφήνει να εκφορτίζονται υπερβολικά.

 

Νομίζω ότι αρνείσαι να κάνεις υπολογισμούς με διαφορετικούς συνδυασμούς μπαταριών και προβλέψεις διάρκειας ζωής όχι επειδή είναι λανθασμένο (αν ήταν λανθασμενο δεν θα έδιναν διαγράμματα DOD-κύκλων οι κατασκευαστές) αλλά το αρνείσαι γιατί απεχθάνεσαι τα μαθηματικά ή βρίσκεις κάποιες έννοιες δύσκολες. Ένδειξη προς αυτό είναι και το εξής. Όταν λέμε ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα πάει να πει θα διανύσουμε 120 χιλιόμετρα;

 

Το ίδιο πράγμα είναι και τα ευρώ ανά κύκλο ή ευρώ ανά μήνα ή ευρώ ανά 25 ή 1000 χρόνια, δεν πάει να πει θα ζήσει 1000 χρόνια η μπαταρία ή ότι θα αγοράζουμε για 1000 χρόνια μπαταρίες. Είναι η έννοια του rate, εδώ σαν κριτήριο σύγκρισης. Αυτό είναι το ορθολογιστικό κριτήριο σύγκρισης αναλώσιμων ειδών.

 

Ήξερες ότι πωλείται μπαταρία νέας τεχνολογίας με μικρότερο κόστος από την τάδε υγρή που κάποτε ήταν η ενδεικνυόμενη;

Όχι, αυτό δεν το ξέρω και ενδιαφέρομαι να το μάθω. Αναμένω λεπτομέρειες.

 

Παράδειγμα είναι, όχι ότι όντως βρέθηκε νέα τεχνολογία, αλλά τι θα μπορούσες να μάθεις από κάποιον εδώ μέσα που ανατρέπει την ορθότητα των πρακτικών σου. Μάλιστα αυτός που θα δώσει την πληροφορία μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μηχανικούς αλλά απλά να έχει κάποια άκρη για προμήθεια μπαταρίας σε απίστευτη τιμή που ανατρέπει τα δεδομένα και καθιστά λανθασμένες τις γενικεύσεις τύπου "στα ίδια λεφτά οι υγρές είναι καλύτερες από τις άλλες" ή "για ελάχιστο κόστος βάλτε όλοι υγρές" (κι ας τα φτύνουν όλες νωρίτερα από ότι περίμενες), ή "πάντα ξεκινάμε με τα διπλά Ah από ότι χρειαζόμαστε".

 

Για να έχει ενδιαφέρον, να τώρα και μια μπαταρία 40 Ah άλλης δοκιμασμένης τεχνολογίας που βγάζει πάνω από 1000 κύκλους με 80% εκφορτίσεις, με τιμή 655 δολάρια μαζί με τον ειδικό φορτιστή, σκέτες θα είναι κανά 550άρι δολάρια, ήτοι 440 ευρώ. Κοντά πρέπει να βρίσκεται στη ναυτιλιακή που πρότεινες. 2 ναυτιλιακές δικές σου στο 50% ή 2 από αυτές στο 80% πρέπει να βγάζουν τα ίδια περίπου χρόνια με την αντλία μου.

 

http://www.ebay.com/...E:X:RTQ:US:1123

 

Δεν τις φέρνει κανείς στην Ελλάδα ως αντιπροσωπεία;

 

Για παράδειγμα, ήξερες ότι η έκφραση "φάσμα ισχύος" είναι λανθασμένη γιατί το φάσμα αναφέρεται σε μίγμα διαφορετικών συχνοτήτων ενώ εδώ παίζει μόνο μία και τα transients; Εύρος ισχύος ήθελες να πεις.
Εσύ τι λες?...ήξερα το σωστό ή όχι?.....αστείο το ότι αναφέρεσαι σε ένα τέτοιο φραστικό λάθος...

 

Αν το ήξερες είσαι δυο φορές off γιατί εν γνώσει σου διαδίδεις λανθασμένη ορολογία.

 

Για να γυρίσουμε στο θέμα, μπορείς να μου προτείνεις μερικούς προμηθευτές πάνελ, φορτιστών και μπαταριών που να είναι εντάξει (ήτοι, δεν προσπαθούν να πιάσουν τον πισινό του πελάτη) και μακάρι να έχουν και site με τα προϊόντα τους και τιμές online?

Edited by Οδυσσέας
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω.

 

- Δεν έχω χρόνο για να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ενώ προσπαθώ να βοηθήσω κάποιον που κατά την γνώμη μου και κατά τα φαινόμενα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γνώση στο θέμα, επιμένει όμως ότι για να ακούσει και να σκεφτεί πιο προσεκτικά τις απόψεις αυτού που προσπαθεί να τον βοηθήσει, χρειάζεται "τεκμηρίωση" που να αποδεικνύει ακράδαντα ότι οι ιδέες του (αποτέλεσμα μελέτης των τελευταίων 2 εβδομάδων αν έχω καταλάβει σωστά), δεν λειτουργούν όπως νομίζει στην πράξη.

Μπορεί να έχεις δίκιο να το ζητάς....όμως δεν έχω χρόνο...ούτε και τα νεύρα πλέον....δεν γίνεται να ξεκινώ πάντα από το "Α"...επί της ουσίας, όσα έχω γράψει ήδη είναι αρκετά για να δώσεις αξιόπιστη απάντηση στο πρόβλημά σου.

 

- Δεν γίνεται να ανεχτώ άλλο συμπεράσματα και σχόλια σε προσωπικό επίπεδο από κάποιον που δεν έχει ιδέα ποιος είμαι και με γνωρίζει από μερικές αράδες. Μπορεί να φταίει ο απρόσωπος γραπτός λόγος και να παρεξηγώ το ύφος σου....μπορεί και όχι.

Αν απαντήσω έτσι όπως μου 'ρχεται είναι πολύ πιθανό να με σουτάρουν οι διαχειριστές (με το δίκιο τους) και αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο.

 

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που κάνεις είναι σαν το εξής:

 

Θέλει κάποιος να διαλέξει το οικονομικότερο μεταξύ δύο αυτοκινήτων με βάση την κατανάλωση από το σπίτι στη δουλειά του, όπου η μισή διαδρομή είναι στην εθνική οδό και η μισή στην πόλη. Κάνει τον υπολογισμό με βάση τις μετρήσεις του κατασκευαστή και συγκρίνει τα λίτρα του ενός με τα λίτρα του άλλου.

 

Του λες ότι αυτό είναι λανθασμένο γιατί δεν ξέρει τι κίνηση θα βρίσκει κάθε μέρα!

 

Άρα, πρέπει να διαλέξει το δικό σου το Lada που το δουλεύεις 10 χρόνια και σου κόστισε μόνο 6000 ευρώ.

 

Και όχι, δεν είναι καθόλου τυχαία επιλογή. Έκανες μάλιστα δικό σου υπολογισμό πόσα καίει αλλά στην πράξη καίει περισσότερα, άλλος ένας λόγος που δεν πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς από τις καταναλώσεις καυσίμων που δίνουν οι κατασκευαστές ακόμη και όταν συγκρίνουμε αυτοκίνητα στην ίδια διαδρομή!

 

Μάλιστα πουλάς αυτοκίνητα τόσα χρόνια, ποιος είναι αυτός ο αναιδής μηχανικός που θα σου κάνει υποδείξεις εσένα του μέγα γνώστη του αυτοκινήτου τόσα χρόνια στο κουρμπέτι;

 

Υπερτερεί των άλλων αυτοκινήτων στην κατανάλωση το Lada, για "τεχνικούς λόγους". Έχει και μεγάλο "φάσμα ισχύος".

 

Εν ολίγοις αδυνατείς να βελτιωθείς, σκοτώνεις την ορολογία, προσπαθείς με πομπώδη γλώσσα και άστοχη jargon να δημιουργήσεις μια εικόνα πολύ μεγαλύτερη από ότι είσαι (πωλητής και εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών χωρίς εκπαίδευση μηχανικού πανεπιστημιακού επιπέδου), κι άμα πάνε να σε διορθώσουν τους κόβεις και την καλημέρα. Δεν πειράζει, εσύ να 'σαι καλά.

Edited by Οδυσσέας
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.