Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υλοποίηση έργου χωρίς ενημέρωση του μηχανικού που αναφέρεται στην αίτηση


Bill22

Recommended Posts

Πριν 9 μηνες ειχα κανει αιτηση για εναν πελατη για ενα οικιακο Φ/Β. Ο πελατης για καποιους λογους δεν προχωρησε μαζι μου γτ ηθελε να βαλει και ανεμογεννητρια. Σημερα με καλεσε η Δεη και μου ειπε να ερθει να συνδεσει το παρκο και δηλωσα αναρμοδιος.

 

Δυο ερωτηματα εχω να θεσω:

 

Τι ευθυνες φερω αν γινει κατι (ειχα κανει μονο την αρχικη αιτηση και οχι την πολεοδομια και την ΥΔΕ)

 

Ο συναδελφος που συνεχισε αλλη μελετη μπορει να θεωρηθει αντιδεοντολογικο. Ειχα κανει μελετη γτ χρειαζοταν ειδικη κατασκευη και ο αλλος τα εφτιαξε ακριβως οπως ηταν τα δικα μου σχεδια. (Παλαιοτερα ειχε συμβει σε γνωστο μου που τον ειχαν ενημερωσει οτι υπαρχει προγενεστερη αιτηση και θα πρεπει να κανει καινουρια ωστε να μην πατησει σε δουλεια αλλου)

 

ΥΓ:Με τον πελατη δεν ειχαμε υπογραψει τιποτα αλλα του ειχα κανει προσφορα και ειχε παει σε τραπεζες με δικη μου σφραγιδα.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω... Εκανες μελέτη, προχώρησες την αίτηση, τον φάκελο... και δεν πήρες φράγκο... Ο άνθρωπος δεν έχει πληρώσει δηλαδή για την εργασία σου και τη σφραγίδα σου... Αρα μπορείς να έχεις κάποιες απαιτήσεις... Δυστυχώς όμως επειδή η εργασία αυτή πάει πακέτο με το έργο, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ποσό όπως θα αντιλαμβάνεσαι...

Για τον άλλο συνάδελφο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν γνωρίζω τί έχει ακούσει από τον πελάτη. Δεν συνέχισε τη μελέτη σου μάλλον, απλώς την εφάρμοσε. Δεν είναι αναπόσπαστο μέρος του έργου η μελέτη, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Για τις μελετες δεν πληρωνομαστε γτ παει συνολικα. Αλλα μαλλον ο συναδελφος θα νομισε οτι εγω εχω πληρωθει και συνεχισε απο εκει που το αφησα. Αλλα το θεμα ειναι γτ η Δεη πηρε εμενα τηλεφωνο και οχι τον μηχανικο που σφραγισε στο τελος?

 

Επισης καλο ειναι να υπογραφουμε με τους πελατες και οταν δεν προχωρανε να κανουμε αποσυρση φακελου.

Link to comment
Share on other sites

...Ο πελατης για καποιους λογους δεν προχωρησε μαζι μου γτ ηθελε να βαλει και ανεμογεννητρια.

...την έβαλε????? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Οχι!!! Αλλα εκεινη την εποχη τον ειχαν προσεγγισει μια εταιρεια που βαζει παραλληλα με τα φωτοβολταικα ανεμογεννητρια και υποσχεται κερδη 10,000 Ε!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.