Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποζημίωση από εξ αδιαιρέτου


matahari

Recommended Posts

Παιδια καλημερα, ειμαι καινουργια στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτησω κατι. Εχω ενα μικρο ποσοστο απο ενα οικοπεδο που μεσα ειναι και αλλοι τρεις συνδικαιουχοι. Το οικοπεδο θα δωθει για αντιπαροχη αν βρεθει καποιος να το κτισει. Εγω δεν θελω διαμερισμα αλλα χρηματα. Πως αποζημιωνομαι? Βαση του ποσοστου μου επι του οικοπεδου και της αξιας του ή αναλογα με τα τετραγωνικα που θα μου αναλογουν στην πολυκατοικια?Καποιος που να γνωριζει,ευχαριστω :smile:

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum και καλές δημοσιεύσεις τόσο στο αντικείμενο των σπουδών σου όσο και σε άλλα θέματα.

 

Το θέμα που σε ενδιαφέρει έχει πολλές συνιστώσες (όχι σαν αυτές που συζητούνταν τους τελευταίους μήνες) και, επομένως, πολλές λύσεις. Εάν δε βρισκόμασταν στη συγκεκριμένη περίοδο κρίσης, και υπήρχε ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές για ανέγερση οικοδομών, τότε θα μπορούσες να επιβάλεις τους όρους που θα ήθελες. Σήμερα, όμως, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οικοδομές δεν κατασκευάζονται, ρευστό δεν κυκλοφορεί κ.α. και, επομένως, πρέπει να κάνεις πολλές παραδοχές εάν και εφόσον βρεθεί κατασκευαστής αξιόπιστος που να ενδιαφερθεί πραγματικά για το οικόπεδο.

 

Εάν βρεθεί, λοιπόν, ο κατασκευαστής-επενδυτής, που θα ρίξει τα χρήματά του (;;;) στη συγκεκριμένη επένδυση (;;;) και δεν θα περιμένει να βρει πελάτες με ρευστό, αφού δάνεια δεν κυκλοφορούν, για να αγοράσουν στα "σχέδια", όπως γινόταν παλαιότερα, θα μπορέσεις να συζητήσεις το θέμα σου. Η συζήτηση θα ξεκινήσει πάνω στην αξία του ποσοστού σου στο οικόπεδο, αφού αυτό πουλάς, αλλά στη σημερινή συγκυρία οι αγοραίες αξίες των οικοπέδων έχουν πέσει σημαντικά αφού όλα αυτά τα θέματα ρυθμίζονται από τον αδυσώπητο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης ...

 

Καταλαβαίνω ότι αυτά που γράφω δεν είναι αισιόδοξα αλλά, δυστυχώς, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.