Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όπλιση shell element


 
whatisthis

Recommended Posts

Το ακολουθο ερώτημα αφορά τη γενική περίπτωση όπλισης επιφανειακού στοιχείου για αυτο και δεν το εβαλα Προγραμματα...

 

Απο την αναλυση με το Etabs με shell elements ενος τοιχώματος παίρνω για κάθε element τα ακολουθα εντατικά μεγέθη:

m11,m22,m12,f11,f12,f22

 

Για την οπλιση στη διευθυνση 2 πρεπει να ληφθεί υπόψιν όχι μόνο η m22 αλλά και η m12 και η f22(αξονικη....Το θέμα είναι με ποιο τύπο θα υπολογίσω τη ροπή σχεδιασμού για τη διεύθυνση αυτή? (τα αντίστοιχα προφανώς θα ισχύωουν και για τη διευθυνση 1..

 

Ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν εξισωσεις του τυπου ''Μsd1=M1+M12'' αναλογα με τα προσημα των ροπων, που σου δινουν τις ροπες διαστασιολογησης κατα χ και y. Nομίζω ομως οτι το etabs υπολογιζει κατατευθειαν αυτες τις ροπες, πιθανον με το section cut.

Link to comment
Share on other sites

Baraccuda εννοεις ότι αν κανω section cut σε ένα element ή σε μια ομάδα(πχ γραμμη elements στη βαση του τοιχείου) ? Τι παίρνω δηλ έτσι?Τη συνολική ροπή στη βάση?Αυτο το section cut δεν το χα παρει πρεφα..

Link to comment
Share on other sites

Με το section cut εχω την εντυπωση οτι παιρνεις την ροπη στην διευθυνση της τομης συμφωνα με την θεωρια, δηλαδη το προγραμμα υπολογιζει πχ την Μsdy κατα μηκος της τομης y-y με τους τυπους που προανεφερα. Για περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις στο site της csi το αντιστοιχο βιντεακι για τα section cuts του etabs. Oλα αυτα με επιφυλαξη. Αυτη τη στιγμη δεν εχω μπροστα μου αυτους τους τυπους, με την πρωτη ευκαιρια θα επανελθω.

 

lol kostassid, στιχακι των sonic youth

Link to comment
Share on other sites

Baracuda σευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση..κοίταξα το help file για τα section cuts αλλά δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα και πολύ άκρη..

 

Θα δω και το βιντεάκι..αν βρεις κάτι παραπάνω πες μου..thnx!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως ξέρει κανείς άλλος να βοηθήσει? Η γενική περίπτωση όπλισης πλάκας για ροπές Μχ,Μy,Mxy και αξονικες Fx,Fy,Fxy...?Πώς προκύπτουν οι ροπές διαστασιολόγησης κατά τις διευθύνσεις χ,y? (όχι οι κύριες Μι Μιι)

 

Χάρη??

Link to comment
Share on other sites

Αν ορίσεις τα τοιχώματα ως piers στο ETABS τότε αυτό κάνει τις ολοκληρώσεις των τάσεων της διατομής μόνο του και σου δίνει διαγράμματα ροπών στο ΚΒ της διατομής σε κάθε θέση όπως βλέπεις τα διαγράμματα κάθε γραμμικού στοιχείου. Είναι πολύ πιο εύχρηστο έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση πισίνας όμως (όπως έχω εγώ) δεν νομίζω ότι έχει νόημα αυτό..είναι μια περίπτωση πλάκας με τις ροπές που προανέφερα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.