reutis99 Δημοσιεύτηκε June 25, 2012 at 01:46 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε June 25, 2012 at 01:46 μμ Και την φτερωτη καθαρισα και τα παντα.Απλα οπως ειπα η μυρωδια δεν βγαινει συνεχομενα!!Ανα περιπου 2-3 λεπτα με αποτελεσμα να κατακλιζει το δωματιο..Σχετικα με τους αγωγους που εχει αναφερθει,ποια ειναι η διαδικασια εντοπισμου???Πρεπει να κατεβει ολο το κλιματιστικο κατω για καλυτερο εντοπισμο???
stayros Δημοσιεύτηκε June 25, 2012 at 01:53 μμ Δημοσιεύτηκε June 25, 2012 at 01:53 μμ ψαρίλα μυρίζουν κάποια πλαστικά όταν υπερθερμανθούν, οπότε θεωρώντας ότι ο καθαρισμός έγινε σωστά ψάχνεις για υπερθερμάνσεις μέσα την εσωτερική μονάδα ή και κοντά της πχ φωτιστικά Θα συμφωνήσω με τον nvel
nkx Δημοσιεύτηκε June 25, 2012 at 05:48 μμ Δημοσιεύτηκε June 25, 2012 at 05:48 μμ Διαρροή ψυκτικού μέσου δεν είναι, γιατι θα μύριζε συνέχεια, θα το έχανε σε λίγες μέρες και θα σταμάταγε να δουλεύει και πίστεψε με την οσμή του ψυκτικού μέσου δε θα την μπέρδευες με τίποτα. Υπερθέρμανση καλωδίων πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο.Πάς για βραβείο ατυχίας. Η περιοδικότητα στην οσμή έχει να κάνει με το πότε δουλεύει ο συπμπιεστής και πότε κόβει και απλά φυσά ο ανεμιστήρας. Υποψιαζομαι ότι το δουλεύεις στο 26 με 27 β.κ. . Κάνε μια δοκική.Βάλτο στο 22.Κατα πάσα πιθανότητα δε θα αισθανθείς έντονη οσμή. Λάβε υπόψη σου ότι τα κλιματιστικά έχουν την ιδιοτητα να "πολλαπλασιάζουν" τις οσμές που έχει ένα σπίτι και να τις κάνουν πιο αισθητές.Μεταξύ σοβαρού και αστείου μήπως είχατε ψάρια πρόσφατα; Τα παραπάνω με την προυποθεση ότι έχει γίνει έστω και υποτυπώδης συντήρηση και το σπίτι είναι καθαρο (π.χ. δεν καπνίζετε και αερίζετε το χώρο). Κάνε το παραπάνω πείραμαμ για να σου πω τί πρωτόκολλο θα ακολουθήσεις.
mechpanos Δημοσιεύτηκε June 26, 2012 at 06:40 πμ Δημοσιεύτηκε June 26, 2012 at 06:40 πμ Μιας και αναφέρεις την ψαρίλα, κι εμένα το μυαλό μου από την μικρή εμπειρία, πάει σε κάποια υπερθέρμανση και σε κάποιο καλωδιάκι ή πυκνωτάκι. Προτού γίνει ζημιά και δεις καπνούς να βγαίνουν, πιστεύω θα ήταν καλύτερο να το κατεβάσεις κάτω και να το δει κάποιος έμπειρος τεχνικός.
Giannis Kasparis Δημοσιεύτηκε July 29, 2015 at 04:32 μμ Δημοσιεύτηκε July 29, 2015 at 04:32 μμ Θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου να προβαλλω το προβλημα μου.. Καλοκαιρι και η θερμοκρασια εχει βαρεση κοκκινο.. Το κλιμαστικο μου ειναι 24αρι και το εχω στους 27 βαθμους.. Οσο ψυχει το δωματιο δεν υπαρχει προβλημα. Οταν ομως κατεβασει τη θερμοκρασια κ μετα δουλευει σαν ανεμιστηρας, τοτε βγαζει μια δυσαρεστη μυρωδια.. Το κανω προσωπικα συντηρηση κ εσωτερικη κ εξωτερικη μοναδα.. Εχω δει απο ειδικο πως το κανει κ ακολουθω την ιδια διαδικασια.. Παντως κ η εξωτερικη μοναδα, αλλα κ η εσωτερικη ειναι πεντακαθαρες!!! Τι μου προτεινεται να κανω? ευχαριστω εκ των προτερων!
alej Δημοσιεύτηκε July 29, 2015 at 07:33 μμ Δημοσιεύτηκε July 29, 2015 at 07:33 μμ Πιθανόν οι μυρωδιές να προέρχονται από την αποχέτευση του κλιματιστικού. Δες που καταλήγει καθώς και αν είναι καθαρός ο σωλήνας.
Giannis Kasparis Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 07:25 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 07:25 μμ Πιθανόν οι μυρωδιές να προέρχονται από την αποχέτευση του κλιματιστικού. Δες που καταλήγει καθώς και αν είναι καθαρός ο σωλήνας. Απο οτι ειδα η αποχέτευση απο την εσωτερική μονάδα περνάει μεςα απο τον τοίχο κ καταλήγει στην εξωτερική ομαδα, οπου απο την ιδια τρύπα ( χειμώνα) φεύγει το νερό της αποχέτευσης στο λούκι του μπαλκονιού.... Υπάρχει περιπτωςη να βγαίνουν απο εκει;; Sent from my iPhone using Tapatalk
alej Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 07:33 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 07:33 μμ Πιθανό. Να ξέρεις ότι το καλοκαίρι στεγνώνουν οι σωλήνες και δεν δημιουργούνται εύκολα "οσμοπαγίδες νερού" από τα συμπυκνώματα. Ίσως για αυτό όταν δεν ψύχει άρα δεν δημιουργεί συμπυκνώματα που να εμποδίζουν την είσοδο οσμών. Επίσης, η λειτουργία του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας σε αυτή την περίπτωση μπορεί να τραβάει τις οσμές τις αποχέτευσης. Αν μπορείς κάνε ένα σιφωνάκι για να μαζεύονται τα συμπυκνώματα εκεί. Συχνό φαινόμενο πάντως. Sent from my iPhone using Tapatalk
Giannis Kasparis Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 07:40 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 07:40 μμ Πιθανό. Να ξέρεις ότι το καλοκαίρι στεγνώνουν οι σωλήνες και δεν δημιουργούνται εύκολα "οσμοπαγίδες νερού" από τα συμπυκνώματα. Ίσως για αυτό όταν δεν ψύχει άρα δεν δημιουργεί συμπυκνώματα που να εμποδίζουν την είσοδο οσμών. Επίσης, η λειτουργία του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας σε αυτή την περίπτωση μπορεί να τραβάει τις οσμές τις αποχέτευσης. Αν μπορείς κάνε ένα σιφωνάκι για να μαζεύονται τα συμπυκνώματα εκεί. Συχνό φαινόμενο πάντως. Sent from my iPhone using Tapatalk Σ´ευχαριστω φιλε μου για την άμεση απάντηση σου.. Θα το ελενχω αυριο... Sent from my iPhone using Tapatalk
mderv Δημοσιεύτηκε July 31, 2016 at 01:35 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2016 at 01:35 μμ Καθάρισες και την φτερωτή? Καληπέρα. Εχω το ιδιο προβλημα με την ασχημη μυρωδια του κλιματισικου. Συμβαινει φετος μονο, δεν συνεβαινε αλλες χρονιες. Συμβαινει πχ οταν εχω το κλιματιστικο στους 28βαθμους και ποτε δουλευει και ποτε οχι διοτι επιασε την θερμοκρασια. Οταν ο κομπρεσορας σταματα γιαυτο τον λογο βγαινει η ασχημη μυρωδια. Εφερα τον ειδικο συντηρητη το καθαρισε υποτιθεται μεσα εξω κτλ. Ο συτντηρητης ειναι φιλος μου και δεν εχω λογω να πιστεψω οτι δεν προσπαθησε να λυσει το θεμα. Εκανα παραθεση το σχολιο του giorgio διοτι ειχα σχετικη απορια. Οταν καθαριζουν οι συντηρητες τα κλιματιστικα δεν ειδα ποτε κανενα να ξεμονταρει την φτερωτη. Δεν θα έπρεπε? Μπορω να το κανω μονος μου? Δεν ειδα προφανη τροπο για να το κανω ανοιγοντας το καπακι του κλιματιστικου. Ολα τα αλλα καθαρισμος εξωτερικος, φιλτρου και εμφανους τμηματος ψυκτρων, τα κανω και μονος μου. Δεν φαινεται να του λειπει φρεον διοτι αποδιδει παρα πολυ καλα και πιανει ευκολα την θερμοκρασια. Τι στο καλο συμβαινει?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα